Mi kényszeríti a Tv2 alkalmazottját, hogy ebben a mocsokban részt vegyen?

2016. március 20. 17:37

Navra László
Kettős Mérce

Furcsa, hogy a közpénzből megvett és ilyen reklámokból jól kitömött csatorna hírszerkesztősége nem megy utána egyetlen furán meggazdagodott kormánypárti szereplő vagyonának sem.

„Azzal, amiről Juhász Péter a vágatlan riportban beszél, nehéz nem egyetérteni. Elég furcsa, hogy a közpénzből megvett és ilyen reklámokból jól kitömött csatorna hírszerkesztősége nem megy utána egyetlen furán meggazdagodott, milliárdos vagyonokat felhalmozó kormánypárti szereplő vagyonának sem, de annak igen, hogy az ezekről beszélő ellenzéki szereplő miből fizeti az albérletét. Sőt, a Fidesznek kínos állításokat és kritikákat akkor is kivágják a riportból, ha a megszólaltatott ellenzéki politikus erről beszél. Ha a mondat közben kell elvágni a szöveget, akkor ott vágják el. Ezt valójában nem hírszerkesztésnek, hanem propagandának hívják. Aki egy riportot »megpukliz« (értsd, ott elvágja a riportalany mondatát, ahol a megrendelőnek nem tetsző három szót mond ki), az pártpropagandát terjeszt. És aki ezeket a híreket beolvassa, bizony az is.

(...)

Vannak sokan, akik »házhoz viszik az elnyomást« vagy kiszolgálják azt. Sokan közülük nyilván találnak szerintük jó indokot minderre. Hiszen ha szólnának a helyben ismert korrupciós ügyek, hivatali visszaélések, mindennapi törvénytelenségek vagy éppen az elviselhetetlen állapotok miatt, őket vagy rokonukat kirúgnák az állásából, megjelenne a NAV a portájukon, nem kapnának közmunkát, lejáratná őket a helyi média, és a tapasztalat meg az, hogy ha szólnak, akkor sem történik semmi ebben az országban, mert Polt Péter vezeti az ügyészséget vagy szarik bele a rendőrség egyébként a kisember nyavajgásába. Így nincs miért kockázatot vállalni azzal, hogy szól valaki, mert aki szól, az megütheti a bokáját, aki miatt szól, az meg nem.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://media.mandiner.hu/trackback/21290