Hulk Hogan megrendítő csapása a szexvideóért: eddig 140 millió dollárt nyert a Gawker ellen

2016. március 22. 7:59
Egy floridai bíróság eddig összesen 140 millió dollárnyi kártérítést és büntetést ítélt meg a Gawker Media ellen. Az amerikai médiacég korábban egy Magyarországon sem ismeretlen orosz oligarchától vont be tőkét a várható kártérítés fedezésére.

A korábbi 115 millió mellé további 25 millió dolláros kártérítés ítélt meg a Hulk Hoganként ismert Terry Gene Bollea pankrátor javára egy floridai bíróság a Gawker Mediával, és annak tulajdonosával, Nick Dentonnal szemben – írja az Index. A 25 milliós büntető kártérítésből 10 milliót Dentonnak, 15 milliót pedig a médiacégnek kell megfizetnie, amiért hozzájárulása nélkül tettek közzé egy szexvideót Hoganről, és sokszori felszólításra sem távolították el az oldalukról. A Gawker az amerikai alkotmány első kiegészítésére hivatkozva fellebbez a döntés ellen.

Az első fokon megítélt büntetés veszélybe sodorhatja a cég jövőjét, mivel a jogerős döntésig letétbe kell helyezni a közel 40 milliárd forintnak megfelelő kártérítési összeget. Januárban jelentették be, hogy a várható büntetés finanszírozására tőkét vontak be, egy Vlagyimir Putyinhoz közel álló orosz oligarcha, Viktor Vekszelberg kisebbségi szerzett tulajdonrészt a médiavállalkozásban. Vekszelberg cége vette meg, majd értékesítette tovább négyszeres áron az orosz államnak Magyarország moszkvai kereskedelmi kirendeltségét 2008-ban, a Gyurcsány-kormány idején. A tranzakciót az orosz hatóságok is vizsgálták.

*

Fotó: Hulk Hogan Facebook-oldala

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elrettentő erejű az összeg. Ha párezer dollárt ítélnek meg, nem változik semmi.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés