István, ne tedd ezt magaddal!

2016. március 26. 10:05

Puzsér Róbert
Faebook

Az orbánfóbiás Vágó István már azon felháborodik, hogy valaki az emberi szabadságot nem a Fidesztől, hanem mondjuk egy gátlástalan multitól félti.

Vágó István, a gyurcsányista kvízprofesszor tegnap az arcomba üvöltött, mert azt merészeltem írni a Magyar Nemzetbe, hogy a Facebook egy zsarnoki intézmény, meg hogy az algoritmusa módszeresen helyez el olyan véleményeket a felhasználók előtt, amelyekkel azok egyetértenek, és ezzel politikailag szektásítja a társadalmakat.

Az orbánfóbiás egykori tévés már azon felháborodik, hogy valaki az emberi szabadságot nem a Fidesztől, hanem mondjuk egy gátlástalan multitól félti. Vágó István kétbites világképét jelzi, hogy el sem tud képzelni más fenyegetést a demokráciára, mint Orbán Viktort. Arra, hogy a Facebook miként szektásít, legszebb példa maga a professzor.

Vágó István problémájára reagálva: a Science nevű hírhedt szélsőjobboldali „tudományos” folyóiratban jelent meg egy tanulmány a Facebook által generált politikai polarizálódásról, amiről én az ismert nyilas hírportálon, a 444-en értesültem. Tisztelt professzor úr, íme a link: http://444.hu/…/igy-rohasztja-szet-a-facebook-szep-lassan-…/

Nem tudok haragudni a professzor úrra. Elérkezett nála a kor, amikor már nem olvas, csak ír. Az írásának aztán akkor szakad vége, amikor kizárólag nagybetűkkel gépeli - vagyis kiabálja - a pofámba az ostobaságot. Megsajnáltam. Egy életen át katedra nélkül játszotta a professzort, de a stílusára mindig ügyelt. Az a Vágó István, akit az ország megismert, soha életében nem óbégatott volna a másik ember arcába egy iskolázatlan, csöves troll stílusában. Így érvel a kvízprofesszor:

»Na, akkor tegyünk egy próbát, eljut-e a velem nem azonos oldalon álló Puzsérhoz a véleményem innen, a Facebookról:

PUZSÉR, TE MEG VAGY KERGÜLVE!«

István, rossz hatással van rád ez a szélsőséges szekta. Ne tedd ezt magaddal! Egy vegyészmérnöki diplomával az ország professzora lettél, kár volna ezt a szép életművet teljesen lerombolni. Kérlek, ne politizálj!

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://media.mandiner.hu/trackback/21405