Törőcsik Mariról és Kárász Róbertről

2016. április 3. 17:28

Puzsér Róbert
Facebook
A magyar színjátszás legnagyobb korszakának utolsó élő képviselője azzal sokkol engem és a közvéleményt, hogy magánál Andy Vajnánál fog lobbizni azért, hogy Kárász Róbert a helyén maradhasson.

„Kárász Róbert nyolc éven keresztül dolgozott a civilizációrombolás TV2 néven ismert telephelyén. Nem állt ki a kulturális minimum mellett, amikor az esti műsorsávban Hajdú Péter fogyatékosokkal mosóport értékesített, nem zavarta, hogy a csatorna Berki Krisztiánt országos hőssé avatta, nem emelte fel a szavát, amikor a Tényekből horrorhíradó lett, és nem úgy tűnt, mintha zavarná, hogy a csatorna egyik leghitványabb produkciójának ő az arca és a műsorvezetője. Távozása után édes-bús nosztalgiával emlékszik vissza arra a Mokkára, amellyel kapcsolatban egyedül a szégyen érzete volna indokolt.

Törőcsik Mari egy teljes életet áldozott a magyar kultúra oltárán. Törőcsik Mari minden, ami nem Kárász Róbert, Kárász Róbert pedig semmi, ami Törőcsik Mari. Ehhez képest a magyar színjátszás legnagyobb korszakának utolsó élő képviselője azzal sokkol engem és a közvéleményt, hogy magánál Andy Vajnánál fog lobbizni azért, hogy Kárász Róbert a helyén maradhasson. Törőcsik Mari úgy érzi, hogy Kárász Róbert kirúgása a TV2-től épp olyan, minta őt távolították volna el méltatlan körülmények közt a Nemzeti Színházból.

A párhuzam pedig helytálló: Kárász Róbert kétségtelenül úgy viszonyul Törőcsik Marihoz, ahogy a TV2 a Nemzeti Színházhoz. Értem én, hogy méltatlan az, ha egy bűnszövetkezet feje nyolc évnyi hűséges szolgálat után elbocsátja az egyik emberét, hogy másikat ültessen a helyére - de mi köze ennek a kultúrához, mi köze ennek a Nemzeti Színházhoz, és mi köze ennek Törőcsik Marihoz? A TV2-n 1997-es indulása óta zajló ízlésbűnözés nem a magyar kultúra részeként, épp ellenkezőleg: a lerombolt és felégetett magyar kultúra romjai közt játszódott. Kárász, Havas vagy Tvrtko - megannyi felcserélhető végrehajtó, akik épp attól alkalmasak, hogy újságíróként és értelmiségiként egyaránt bukottak. Törőcsik Mari velük szemben egyedülálló nemzeti kincs, akit - lobbizzon bárkiért is bárkinél - meg kell köszönni Thalia istenasszonynak, mert ritka adomány.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 74 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Törőcsik Mari nagy színész. És rendes ember.
A 70-es években pl. az ő közbenjárására engedték a csehszlovák elvtársak újra filmet rendezni Menzelt.

Válaszok:
marko11 | 2016. április 3. 20:36

Akkor is megszólalt, amikor Alföldinek lejárt a szerződése.
Sajnálom, hogy ilyenekbe belefolyik.

Puzsér második telitalálata a facebook-os cikk után.

Várjuk itt is a Vágó István-szintű ellenválaszt. :)) Mondjuk stílusosan jöhetne magától Hajdú Pétertől. :)

A cikkel egyet értek, a hiszti röhely.
(Valahogyan senki nem hisztizett, amikor 2 millió embert kirugtak a munkahelyéről, akik jobban teljesítettek (sokkal) mint Kárász.)

Azért halkan megjegyezném, hogy (lehet nagyon rendes ember Töröcsik Mari, aki a korral sokat javult) azért mondjuk egy Rutkai Éva vagy egy Domján Rdit és Töröcsik Mari között volt akkora kükönbség, mint most Töröcsik és Kárász között.

Válaszok:
marko11 | 2016. április 3. 20:35

Ejnye Törőcsik Mari művésznő! Amikor a gyárakból,üzemekből a privatizáció után kiváló mérnököket,kiváló munkásokat tettek az útcára miért nem tiltakozott?

Amikor rendszerváltás címén másfél-kétmillió ember veszítette el a munkahelyét, akkor mindenki kussolt.
Sőt, "véleményformáló" "nagy-emberek" közölték velünk, hogy a piacgazdaság az már csak ilyen.
De néhány év és majd nagyon jó lesz mindenkinek!
(Úgy tűnik, hogy ennek a néhány évnek még mindig nem értünk a végére. Mert a nagyon jó még várat magára. De legalább már a kicsit jónak is tudunk örülni.)

Egyébként Kárász Róbertről most hallottam először.
Nem úgy Törőcsikről!

Tudomásom szerint Koncz Zsuzsa mostanában nyilatkozta Szászországban a rendszerváltással kapcsolatban, h. mennyire ijesztő, h. itthon a Horthy rendszer restaurálása zajlik.

Ennyit Koncz Zsuzsáról, de ha történetesen nem ezt nyilatkozta volna, akkor is közismert ő és Bródy irányultsága.

Hát, mindenkinek mások a tapasztalatai, akár restaurálás ügyben is, nem beszélve a rendszerváltásról.

Robi, ez megint jó. Pedig nem nagyon szeretlek. (-::

Koncert a Köztársaságért. Mondjak még valamit
ezen kívül koncról, brodiról vagy zoranról?

Érdekes, amit mondasz, mert tegnap néztem véletlenül a XXI-ik századot, a végére kapcsoltam oda és Págert gyalázták a múltja miatt. Mivel nem az elejétől néztem, nem értettem, hogy került elő? Színészi kvalitásait és tehetségét nem vonták kétségbe, az igaz.

Nem lenne jó, ha csupa Törőcsikmarikból állna a világ.

Válaszok:
rezvez | 2016. április 4. 13:48

Igaz észre sem vennénk, mert mi is Törőcsikmarik volnánk. Kárász Robit nem hiányolnánk, mert nem tudnánk, mi az.

Azóta pótoltam tudatlanságomat, Págernek az volt a bűne, hogy néhány olyan darabban is szerepelt, aminek a szellemisége nem felelt meg, ezért lett náci, nyilas meg ilyesmi. Ez elől menekült el.
A villa negra nem apáca zárda... :-)))) imádtam:-))))

Nem mindegy, mit szeretne Törőcsik? Neki az a véleménye, hogy Kárász nélkülözhetetlen, nekem meg az, hogy a csatorna, úgy, ahogy van, nélkülözhető.

Nem olyan nagy szenzáció ez!
Hadd lobbizzon a művésznő, addig is jól érzi magát.
Puzsér meg két mondatban is elmondhatja Kárászról a saját véleményét.
Na, lapozzunk!

Ez megint telitalálat!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés