Több kell a gumicsontnál

2016. április 6. 8:38
Dénes Zoltán
Magyar Idők
Fájdalmas, hogy a pontos adatok birtokában a hazai sajtó inkább a kecskeméti Fidesszel foglalkozott, a Nyugat pedig putyinozott egy jót.

A hazai újságírók eljárása, vagyis hogy késleltették a szocialista érintettség megjelenését, nem meglepő, ha megnézzük, kik állnak az ügy mögött. Az offshore cégek alapításával foglalkozó Mossack Fonseca-féle panamai ügyvédi iroda adatait annak a Tényfeltáró Újságírók Nemzetközi Konzorciuma nevű szervezetnek továbbították, amelyet az amerikai Közintegritási Központ szervez és pénzel.

Ez utóbbi szervezetnek a legnagyobb pénzügyi támogatói között pedig a Rockefeller család alapítványa, a Soros György által létrehozott Nyílt Társadalom Alapítvány, a Carnegie és a Ford Alapítvány található. Ez lehet a magyarázata annak is, hogy a nyugati sajtó lényegében egy nagy adag putyinozásra használta a lehetőséget. (...)

Egyértelmű tehát, hogy kiemelt közérdekről van szó, hiszen fontos megtudni, kik titkolják el bevételeiket, mert ez korrupció vagy adócsalás gyanújára ad okot. Az azonban fájdalmas, hogy a pontos adatok birtokában a hazai sajtó inkább a kecskeméti Fidesszel foglalkozott, a Nyugat pedig putyinozott egy jót.

Mellesleg, miután a nevezett alapítványok által az erre kijelölt médiumoknak megengedte, hogy szemezgessenek a két és fél terabájtnyi adatokból, s ezek megcselekedték, amit elvártak tőlük, itt lenne az ideje, hogy a teljes adattömeget nyilvánosságra hozzák.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én is hiányoltam a többi adatot.

Érdekes, hogy valaki mínuszt adott, amikor a többi adatot hiányoltam. Első nap megjelent egy volt fideszes, másnap egy aktív mszp-s, pedig a hírek szerint a listán 10-12 magyar szerepel. Kik mazsoláznak és miért?

A saját érdekeiknek megfelelően szivárogtatják, ez a baj. Sokkal jobb lenne, ha az egészet letennék az asztalra, úgy, ahogy van.

Nem értünk egyet.
A nyilvánosságra kerülés politikától független volt, aztán a nemzetköziek elkezdtek mazsolázni benne. Remélem, megint lesz valaki, aki az egészet nyilvánosságra hozza a sok elemző újságíróból.
Mindenhol kihangsúlyozzák, hogy az adóelkerülés ezen módja alapvetően nem törtvénytelen. A törvényt emberek hozzák, talán változtatni kéne rajta. A liberalizmus egyik fő oszlopa látszik inogni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés