Erdoğan feljelenti a rajta poénkodó német humoristát

2016. április 11. 22:00
Megerősítette a mainzi ügyészség, hogy a török elnök feljelentést tett Jan Böhmermann német humorista ellen, aki a ZDF-en alpári módon poénkodott Erdoğanon.

Feljelentést tett Jan Böhmermann német humorista ellen Recep Tayyip Erdoğan, amit hétfőn este a mainzi ügyészség is megerősített – írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung. A török elnök a ZDF német közszolgálati tévé komikusának alpári viccelődése miatt akar jogi elégtételt venni. Böhmermann a Neo Magazin Royale című műsorban egy verset olvasott fel, amely szerint a török elnök kislányokat ver, miközben gumimaszkot visel, legszívesebben kecskéket baszik és kisebbségeket nyom el, a kurdokra tapos és keresztényeket ver, közben gyerekpornót néz, és Erdoğan egy elnök, kis pöccsel. Az Erdoğant képviselő ügyvédek szerint Németországban is van különbség a szatíra és a rágalmazás között.

Jan Böhmermann ellen egyébként már eddig is nyomoztak külföldi államok szervének vagy képviselőjének a megsértése miatt (amely tényállás az 1800-as években történt kodifikáció óta szerepel a német Btk-ban), de az eljáráshoz szükséges az is, hogy azt a sértett állam formálisan kezdeményezze. A német kormány most vizsgálja a törökök erre irányuló kérelmét, és a büntetőeljárás megindításához majd a török kezdeményezés mellett a német kormány felhatalmazására is szükség lesz. 

A német miniszterelnök-helyettes szerint Böhmermann verse nem csak a török elnököt, de minden törököt sértett, és súlyos, emberség elleni bűnt jelent. 

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A németek és a humor, hjaj, gyilkos kombó.

https://www.youtube.com/watch?..

A Charlie Hebdo is rengeteg embert sértett. Senki nem foglalkozott vele, inkább röhögtek rajta.

No igen, de Erdogan azt nem mérte fel, hogy ezzel nagyon nagy reklámot csinált ennek az embernek és most nagyon sokan meg fogják nézni az őt gúnyoló műsort.
Ha viszont nem reagál rá, az emberek legnagyobb része rövid időn belül elfelejti az egészet.

Erdogan viszont már megszokta, hogy azt csinál amit akar és minden kritikusát börtönbe zárhatja.
Szóval nagyon nagy sokk lehetett neki ez a vers.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés