Ha tudnánk, hogy kik írják a cikkeket az Indexen, biztosan nem olvasnánk el…

2016. április 14. 15:55

Sajtos Zoltán
Aeromagazin
Sajnálom, hogy egy magára valamit is adó hírportál egy olyan témában, amely közérdekű, nem vett annyi fáradtságot, hogy kellő mélységben utána nézzen a tényeknek, hanem hamis frázisokat puffogtatva megpróbálja rossz hírét kelteni egy olyan szakmai közösségnek, amelyik a világ egyik legszebb és legfelelősségteljesebb hivatását tudhatja a magáénak.

„Az a megállapítás, hogy csak a gazdagokból lehetnek kereskedelmi pilóták nem csak valótlan, hanem sértő is azokra nézve, akik a hitüknek, tehetségüknek, akaraterejüknek köszönhetően érték el az álmaikat és váltak kereskedelmi pilótákká, mi több kapitányokká, vagy ahogyan a szakma nevezi őket repülőgép parancsnokokká. Lányok és fiúk egyaránt, akik nem milliomos csemeték, jómódú szülők cuki kedvencei, hanem olyan egészséges emberek, akik keményen megküzdöttek az álmaikért. S ők vannak többségben, ők vannak a legnagyobb számban idehaza is, akiket nem lehet egy fél mondattal elintézni egy cikkben. Hazánkban mintegy háromszáz olyan férfi és nő él, aki hivatásos vagy más néven kereskedelmi pilótaként keresi a kenyerét. Ők valamennyien olyan szakemberek, akik világszínvonalon dolgoznak, mert nem is dolgozhatnának másképpen, s valótlan az az állítás, amely szerint: »Hivatalos adatok alapján is a világátlaghoz közelít a pilóták szaktudása«.

(…)

Sajnálom, hogy egy magára valamit is adó hírportál egy olyan témában, amely közérdekű, nem vett annyi fáradtságot, hogy kellő mélységben utána nézzen a tényeknek, hanem hamis frázisokat puffogtatva megpróbálja rossz hírét kelteni egy olyan szakmai közösségnek, amelyik a világ egyik legszebb és legfelelősségteljesebb hivatását tudhatja a magáénak. Hamis színben tünteti fel azokat a keveseket, akikben közvélemény kutatások elemzései alapján, a tűzoltók után a legjobban megbíznak az emberek, s akik munkájuk révén folyamatosan a tudásuk legjavát nyújtják nap mint annak érdekében, hogy emberek milliói juthassanak el a lehető leggyorsabban és legbiztonságosabban egyik pontból a másikba. S az ő munkájuknak is köszönhető, hogy ma a kereskedelmi repülés a világon a legbiztonságosabb közlekedési forma.

A legelszomorítóbb az irományban az, hogy a szerzőben fel sem merült az a gondolat, hogy azok az emberek, akik a kereskedelmi repülést választották hivatásuknak azért hozták azt a sok-sok áldozatot, amely révén eljuthattak egy utasszállító repülőgép pilótafülkéjébe, mert hittek az álmaikban, a vágyaikban és képesek voltak mindent alárendelni annak, hogy abból éljenek meg, amit a világon a legjobban szeretnek csinálni, azt, hogy repüljenek.

Hiszen a repülés nem egy munka, hanem egy életre szóló hivatás!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"akiket nem lehet egy fél mondattal elintézni egy cikkben"

Ugyan már, az Indexen bárkit és bármit el lehet intézni egy fél mondattal, erre vannak trenírozva.

Az pedig egy pillanatra se zavarjon, hogy az Index konkrét összegeket hozott fel a pilóta képzés kapcsán, a cikk szerzője pedig egy betűvel sem cáfolta a leírtakat, csak általánosságokat pufogtat.

Ez így nem cáfol semmit az Index által leírtakból.

Miért, szerinted az index-nek van rálátása?

A cikk színültig van helyesírási hibákkal. Biztos ő a főszerkesztő?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés