Ich bin Böhmermann!

2016. április 18. 11:17

Csontos János
Magyar Idők
Miért nem tudja most Merkel a párizsihoz hasonló karakánsággal odakiáltani: „Ich bin Böhmermann?”

„A németek meghívták magukhoz a fél világot, és úgy gondolták, hogy ha kiválogatják a javát, a resztlit szétterítik majd az uniós perifériaországokban, amelyeknek vallási és etnikai szempontból nem eléggé kevert a lakosságuk, ezért nem elég empatikusak és szolidárisak az önfelszámoló liberális Nyugat problémái iránt. A kvótaellenes magyar népszavazást a tanulatlan Martin Schulz a gonosz művének tartja: ha picit hamarabb születik, igazán sokra vihette volna Goebbels szárnyai alatt. Orbánt egy sűrű év alatt igazolta az idő: a minap a német titkosszolgálat is elismerte, hogy a migránsokat nyakló és kontroll nélkül befogadó uniós gyakorlat bűnrészes a terrorizmusimportban: a migránsáradatot a gyilkos iszlamizmus utánpótlási és logisztikai célokra használta és használja fel.

De miért nem tudja most Merkel a párizsihoz hasonló karakánsággal odakiáltani: »Ich bin Böhmermann?« Csak nem azért, mert a török elnök zsaroló pozícióban van, miután a Merkel-féle Willkommeskultur már-már a végromlást hozta Európára? Ilyen alapon hamar megérkezhet a görög panasz is…

Félreértés ne essék: nem ezért az ízetlen Böhmermannért török lándzsát. A németek soha nem a humorukról híresültek el: elég csupán azt felidézni, hogy a közszolgálati gyermekhíradójukban Orbánnal szórakoztak, és ezt titkon talán még tényleg viccesnek is tartották. Az alaptörvényük szerint a szarkasztikusan gúnyolódó orbánozás miatt a ZDF humoros propagandistáit és a fél német sajtót a német ügyészségnek hivatalból kellene üldöznie. A szóvivő azonban folytatja is: az alaptörvény alapértékeiről nem lehet vitát nyitni, függetlenül attól, hogy Németország másokkal együtt igyekszik megbirkózni egy közös politikai kihívással.

Mindenesetre a közszolgálati ZDF az erdoganos versikét már eltávolította online műsortárából (az Erdogannal tárgyaló Orbán fikázásával ezt nem tette meg), ám hipokrita módon kitart Böhmermann mellett, aki elismerte, hogy szándékosan akarta megsérteni Erdogant. Az amatőr poétát (egyelőre) nem rúgták ki; a csatorna a műsort továbbra is sugározza minden németek épülésére. Ha Böhmermann-nak mégis valami baja esnék, főhet a feje Merkelnek, miként bizonyítsa, hogy ő keresztény és demokrata.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

OV előre megmondta, hogy az eu-nak nem kéne magát zsarolható pozícióba lavírozni.

Csontos János kiváló nyelvezetét és stílusát
etalonként kéne lenyomni minden büfészakos
torkán.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés