Vállaljuk a támogatott cikkeket

2016. április 24. 9:47
A VS újságírói
VS
A cikkek tartalmába, beleértve a támogatott projekteket, senki nem szólt bele, és ezt nem is lennénk hajlandók elfogadni.

„Az MNB alapítványai által közzétett adatok minket is megleptek és megdöbbentettek. Hogy vannak támogatott projektek, azt csak az azokban résztvevő újságírók egy része tudta, de ezek nagyságrendjével ők sem voltak tisztában, mint ahogy azzal sem, hogy több alapítványtól is érkezik pénz.

A munkánkat éppen ezért mindez nem befolyásolhatta. A vs.hu minden cikkét, beleértve a támogatott projekteket is, vállaljuk. A cikkek tartalmába, beleértve a támogatott projekteket, senki nem szólt bele, és ezt nem is lennénk hajlandók elfogadni. Ezt megerősítendő, az elmúlt 24 órában a tulajdonostól garanciát kértünk a jövőbeni tartalmi függetlenségünkre is, amit meg is kaptunk.

A kiadó pénzügyei nem tartoznak a szerkesztőségre, de az átláthatóságért küzdő újságírókként nem tudunk egyetérteni azzal, hogy tudtunkon és az olvasóink tudtán kívül kapott támogatásokat. Ennek megfelelően a továbbiakban kérjük a kiadótól ezeknek a transzparens kezelését.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezek szerint középen kéne állniuk. De nem ott vannak.

Így van szerintem is.

Teljesen biztos, szerinted, hogy akár bármilyen unokatestvéreknek azonos a világlátásuk egymással? Elképzelhető, hogy nem azonos?

"Természetesen" az összes vs.hu-t bíráló orgánum abszolút "független" , csupa tökéletesen csakis a saját feje után menő munkatárssal , a maradéktalanul világos-átlátható finanszírozás boldog állapotában...

Bizony, a fiúk ennél sokkal ügyesebbek, ők már indirekt módon intézik ugyanezt...

1.Csak azt akartam megfogalmazni , hogy - így vagy úgy - minden média pénzforrást igényel , tehát oly mindegy , ki a finanszírozó , az "el- és lekötelezettség" mindenhol jelen van .
2. Ha a MNB törvénytelenül bocsátott rendelkezésre pénzt , akkor van baj , akkor tessék jogi útra terelni a dolgot .

Pokróc , szitává-kapált-farkából való az , de a szitává-kapált-agya nem fogja fel...

1. Egyetértek : az átláthatóság közérdek . Én a témához csak annyiban szóltam hozzá - ez visszaolvasható - , hogy önmagában véve egy támogatottság nem bűn .
2. Várjuk meg a jogi kifejletet , addig az ártatlanság vélelme kötelező .

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés