Lemondok a főszerkesztői pozícióról

2016. április 25. 12:46

Lebhardt Olivér
Facebook
Hibáztam, amikor hagytam, hogy a támogatott tartalmak a támogató feltüntetése nélkül jelenjenek meg, noha ebbe beleszólásom nem volt, de az is igaz, ez elegendő ok lehetett volna akkori felmondásomra.

A mai napon lemondok a főszerkesztői pozícióról és távozom a VS.hu-tól. Hibáztam, amikor hagytam, hogy a támogatott tartalmak a támogató feltüntetése nélkül jelenjenek meg, noha ebbe beleszólásom nem volt, de az is igaz, ez elegendő ok lehetett volna akkori felmondásomra. Ezért vállalom a felelősséget, és távozom a VS szerkesztőségének éléről. Ugyanakkor kijelentem, hogy a vezetésemmel a szerkesztőségben szabad, autonóm, független újságírói munka folyt, amire büszke vagyok. A folytatáshoz a maradó kollégáknak minden segítséget megadok.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Micsoda ellentmondó nyilatkozat!
Vajon mitől világosultak egyszerre fel? Netán átrándultak a Párhuzamos világba?

"....kijelentem, hogy a vezetésemmel a szerkesztőségben szabad, autonóm, független újságírói munka folyt, amire büszke vagyok. A folytatáshoz a maradó kollégáknak minden segítséget megadok.”

Akkor most miért is kell lemondani?

A főszerkesztő úr ekkor nem gondolta, hogy le kellene mondani?

"Keller-Alánt Ákos, a VS.hu online hírportál gazdasági újságírója múlt pénteken szabadságon lett volna, de mégis bement a munkahelyére, mert le kellett adnia egy anyagot. Ezzel a cikkel azért volt késésben, mert az ezt megelőző napon egy sajtótájékoztatóra ment, amit a Magyar Nemzeti Bank épületében tartott Balog Ádám MNB-alelnök és Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője. Pénteken délután az újságírót a földszinti tárgyalóba invitálta Lebhardt Olivér főszerkesztő. Keller-Alánt néhány perccel később aláírta, hogy újságírói munkaviszonya a VS-nél közös megegyezéssel megszűnik."
http://atlatszo.hu/2015/02/17/..

ja, de a vs lemondói folyamatosan hangoztatják, hogy szabadon dolgoztak, nem volt semmiféle ráhatás.

Ennek semmi köze sincs pályázathoz, adományhoz, mert egy megrendelt munkavégzés áráról van szó. A projekt jelentése nem pályázat, legfeljebb megjelenhet pályázati formában is. Ebben az esetben viszont arról lenne szó, hogy a vS a működésének korszerűsítésére pályázott a VS és erre kapott támogatást. Ebben az esetben azonban nem erről van szó, hanem egy elvégzendő munkáról és ennek áráról.

"A közzétett táblázat szerint tavaly az összes alapítvány a „Magyarország 2015” projekt megvalósításának támogatására adott pénzt.

Ennek keretében a cég „egyéves időintervallumban, a 2015. évben heti és havi rendszerességgel, közszolgálati tartalmakat dokumentumfilmes és korszerű multimédiás formátumokban hoz létre és tesz közzé honlapján. A projekt célja fontos társadalmi és gazdasági jelenségek, problémák bemutatása széles olvasói rétegek számára multimédiás eszközök segítségével. A szerződés 2015.12.31. napjáig terjedő, határozott időre szól.” - írja a 444.hu

Itt a válaszom: Berecskereki 2016. április 25. 13:34

Szóval szaga van a pénznek. Csak eddig náthásnak tetszett lenni a főszerkesztő úrnak.

LOL
Egyes firkászoknak büdös a forint? Bezzeg a Soros deviza olyan illatos, hogy attól el lehet kábulni?

"Netán átrándultak a Párhuzamos világba?"
Netán onnan jöttek.

Olvassátok el az Origo-n a vs.hu és az Origo közleményét !

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés