VS-ügy: a főszerkesztő is lemondott

2016. április 25. 12:55
Egy sor újságíró felmondása után Lebhardt Olivér főszerkesztő is lemondott a VS.hu hírportálnál azután, hogy kiderült: a lap kiadója mintegy 600 millió forintot kapott az MNB különböző alapítványaitól.

„A mai napon lemondok a főszerkesztői pozícióról és távozom a VS.hu-tól. Hibáztam, amikor hagytam, hogy a támogatott tartalmak a támogató feltüntetése nélkül jelenjenek meg, noha ebbe beleszólásom nem volt, de az is igaz, ez elegendő ok lehetett volna akkori felmondásomra. Ezért vállalom a felelősséget, és távozom a VS szerkesztőségének éléről. Ugyanakkor kijelentem, hogy a vezetésemmel a szerkesztőségben szabad, autonóm, független újságírói munka folyt, amire büszke vagyok. A folytatáshoz a maradó kollégáknak minden segítséget megadok” – közölte Lebhardt Olivér, a VS főszerkesztője a Facebookon hétfőn délben.

Hétfő folyamán számos újságíró közölte, hogy felmond a hírportálnál: a Századvég tanulmányait kiperlő Joó Hajnalka, majd utána Kovács Áron, Joób Sándor, Rovó Attila, Kósa András és Bátorfy Attila is a távozók között van, értesüléseink szerint a legtöbb közéleti és gazdasági újságíró távozik a laptól.

Miután az Alkotmánybíróság döntése után a Magyar Nemzeti Bank alapítványainak ki kellett adnia az alapítványok 5 millió forint fölötti szerződéseit, pénteken kiderült: összesen 642 255 760 forintot kapott a Magyar Nemzeti Bank különböző alapítványaitól a New Wave cégcsoport. A cégcsoporthoz tartozik a New Wave Production, New Wave Media és a We Love Publishing, melyek olyan oldalak kiadói, mint a VS.hu, az Origo vagy a We Love Budapest és a We Love Balaton.

A VS-től távozó újságírók a zömük által nem ismert, MNB-alapítványoktól beáramló pénzek miatt döntöttek a felmondás mellett.

 

Összesen 116 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

akkor ez az origo után már a második sajtótermék, amit a fidesz kicsinált.

A VS.hu "tündöklése" (olvasta őket valaki?) és bukása.

ne félj, nem fognak ők eltűnni. lesznek új újságok (már a vs is az volt), az emberek meg majd olvassák azokat.

(azt azért tegyük hozzá, hogy az állami "támogatást" leginkább nem az újságírók kapták, hanem az tulajdonos oligarcha, matolcsy unokatestvére)

Érdekes szemlélet:-))))
Azt az alapítványi pénzt teljesen törvényesen adták és elfogadták. Más kérdés, hogy mit kezdtek vele, el tudnak-e számolni vele meg ilyesmi.
Az origo stabilan áll, senki nem mondott fel.

A ballib a saját csapdájába esett. Harsogta, hogy az állami pénzek mindig korrupciót szolgálnak, most meg kiderül, hogy két ballib média is kapott.
Szerintem nem feltétlenül történt korrupció, de a ballib már nem tud jól kijönni belőle.

Ezek a nagyon öntudatos "újságírók" nem tudták hogy ki a tulajdonos?? Naneeeeeeeeeee

Mi vaaan?

Az ellenzéki média az MNB alapítványaiból él?

Pecunia non olet - a pénznek nincs szaga, tudjuk.

Erőltetik az MNB alapítványok nyilvánosságra hozatalát, majd kiderül, hogy az általuk sokat szidott Fidesz által kinevezett MNB elnök eteti őket.

Most meg, mint a patkányok visítanak.
Ezek valóban gyengeelméjűek, rúgják az öngólokat, hiteltelen senkik.
A kutya se harapja meg a gazdáját.

Figyelj, mielőtt még nagyon beleéled magad, most szólok, hogy senki nem olvassa el a a ctrl+c ctrl+v szarodat, úgyhogy örülnék, ha nem szemetelnél ide.

Pedig oknyomozók:-)))))))))))
A mezei újságírót megértem tán, hogy elmegy, hiszen nagyon beégtek. Ezerrel harsogták, hogy micsoda korrupció, meg mnb, meg Matolcsy, aztán elkezdtek oknyomozni és magukat találták meg. Ez tényleg gáz. Pedig nem bizonyított a korrupció, de nem tudnak ebből jól kijönni.

Mert már nincs, aki írjon:-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában