Sajtómunkások a pénzzivatarban

2016. április 26. 7:00

Gazda Albert
G-Közép
Volt már párt a magyar történelem közelmúltjában, amely média nélkül nyert. Nem olyan régen: 1998-ban.

„Kollektív öngyilkosságot követett el hétfőn a Vs.hu újságíróinak fele: a szerkesztőség tagjai egymás után jelentették be, hogy az MNB-alapítványos balhé miatt kiugranak az ablakon a semmibe. Persze csak képletesen: a mai magyar viszonyok között sem lehetetlen új munkát találni a sajtóban, igaz, nem is egyszerű. Személyes dolgaimmal nem untatnám az olvasót, maradjunk annyiban, hogy vannak tapasztalataim, melyek alapján sem Lebhardt Olivér főszerkesztőt, sem távozó exmunkatársait nincs okom irigyelni most.

(...)

Azért nem tudom, mert van itt egy komoly paradoxon. A pénzviharral ugyanis, melynek hála épül a rendszer, és naggyá lesznek vállalkozók, politikusok, színes eminenciások, nem csupán nyerni lehet. Tartom, hogy ami bejön a réven forintban, elveszhet a vámon támogatottságban. A választók nem szeretik a nagyon sok pénzt, ha nem az övék. A választók el sem tudnak képzelni annyi pénzt, amennyiről mostanában nap mint nap szó esik. Amennyi elfolyik kézen-közön, és amiről egyre inkább tudható, hogy hol köt ki. És ráadásul akiknél kiköt, azokat csak nagyon kevesen szokták rokonszenvesnek találni.

Hogy nincs senki, aki hitelesen, a szélesebb közönség számára érthetően tudna beszélni mindezekről? Hogy olyan sincs, akire – elvi alapon, a siker reményében – szavazni lehetne konkrét-valóságos választásokon? Ha nincs, majd lesz. És ez még csak nem is azon múlik, hogy kinek van sajtója, és mire tudja használni a szerkesztőségeit. Volt már párt a magyar történelem közelmúltjában, amely média nélkül nyert. Nem olyan régen: 1998-ban. Két év múlva húsz éve lesz. Addig fél lábon is. Meg azután is, míg bele nem gebedünk. Nem azért, mintha olyan tökös elvemberek volnánk. Hanem azért, mert máshogy sokkal nehezebb.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A médiamunkások szerint ezek szerint tömegével szennyben dolgoznak. Mind, az összes ballib média is. Ők tudják, egész jól megélnek belőle.
Nekem sokszor a tartalommal is gondom van, de erre senki nem tér ki.

No megint megszólalt a maffiabirodalom sajtófirkásza.

"Gazda Albert
(G-Közép)"

Itt valami elírás lehet. Talán a Simlis-Közép.

Ami hiányzik a szerző írásából

Az Orbán-kormány kifizeti a 13. havi nyugdíjat
http://www.portfolio.hu/gazdas..

Medgyessyéknél landolt az Alstom 600 ezer eurója
http://magyaridok.hu/belfold/m..

A taxi csekk tegnap lett neki gyanús:-))))))))))))

Azt hiszem, abban mindenki egyetért, hogy a média maga a szenny úgy általában.
Nem lenne ellenünkre a megtisztulás. Elkezdhetnék egy olyan technológiával, ami nem kerül pénzbe: csak az igazat kéne írni:-))))) ne legyenek csúsztatások, elhallgatott félmondatok, szándékos félrevezető agymosások................................stb

Persze, hogy nem teszik meg, akkor a tulaj ki is rúgná őket.
Az nem zavarja a médiamunkásokat, hogy nincs sajtószabadság, ugyanis csak a tulaj irányultsága alapján írhatnak. Azon belül viszont azt hazudnak, ami kifér a csövön.

Rosszul értelmezed a történteket:-))))))))))))
Az a pénz, amiért egyébként megdolgozott a vs ( ő mondja magáról ), nem maradt a levegőben, hanem felvették, elhasználták.
Eddig az volt a bajotok, hogy csak a szimpatizánsok kapnak szerződéseket munkákra. Amikor kiderül, hogy nem csak, akkor nem a kapóra haragszotok, hanem az adóra:-))))))))))

Van egy ismerősöm, akinél ősszocibbat nehéz elképzelni. Van egy jó terméke, amit gyárt, munkahelyet teremt és kapott 450 milliót üzemcsarnok építésére. Ő nem finnyáskodott:-)))))))))))))))))))))))

"Volt már párt a magyar történelem közelmúltjában, amely média nélkül nyert. Nem olyan régen: 1998-ban."

Saját médiájuk nem volt, de a média-hatalom irányából létezett feléjük valamiféle neutrális sőt talán bizakodó (vagy reménykedő) vonulat.

A közhatalom kormányrúdját csakis Koalicióbalépéssel nyerte el. Torgyánnal.

Itt egy friss példa, a megfogalmazással hogyan lehet csúsztatni, csalni, hamis gondolatokat ébreszteni:

Origo-vs közlemény:

"A híresztelésekkel szemben a tény az, hogy Szemerey Tamás eddig sem volt, és jelenleg sem tulajdonosa sem az említett két cégnek, sem a hozzájuk bármilyen formában kapcsolódó portáloknak. Ennek okán azon feltételezések is teljességgel megalapozatlanok, amelyek összefüggéseket láttatnak a rokoni kapcsolatok és a Magyar Nemzeti Bank alapítványai által a fenti cégeknek folyósított támogatások között."

Hír24: "A híresztelésekkel szemben a tény az, hogy Szemerey Tamás eddig sem volt és jelenleg sem tulajdonosa, sem az említett két cégnek, sem a hozzájuk bármilyen formában kapcsolódó portáloknak. Ennek okán azon feltételezések is teljességgel megalapozatlanok, amelyek összefüggéseket láttatnak a rokoni kapcsolatok és a Magyar Nemzeti Bank alapítványai által a fenti cégeknek folyósított támogatások között.
Szemerey Tamás – mint korábban megírtuk – valóban csak csak áttételesen hozható összefüggésbe az MNB-alapítványok által támogatott kiadóval,"

Odabiggyeszti az áttételest, nem bizonyít semmit, csak hangulatot kelt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés