Az újságíró és a rendszer

2016. április 27. 12:26

Aristo
Aristo
Az nyilvánvaló, hogy Soros pénze tisztább – mit tisztább: makulátlan – mint Matolcsyé, hiszen megnyomorított társadalmakból származik, melyek nyilván nem voltak eléggé nyíltak.

„Az hogy külföldre emigráljanak az »épeszű és tisztességes« libsi újságírók egészen kiváló ötletnek tűnik. A fejlett nyugaton mosogatók és raktári raklapok ezrei várják őket, melyekkel igen könnyű együtt élni és teljesen tisztességesek is. Szinte biztos vagyok benne, hogy senki sem akarja majd undok százmilliókkal korrumpálni őket ott, lelkiismeretük pedig tiszta lesz, mind az edény, melyet elmostak.

Az átigazolás már kissé zűrösebb dolog. Az nyilvánvaló, hogy Soros pénze tisztább – mit tisztább: makulátlan – mint Matolcsyé, hiszen megnyomorított társadalmakból származik, melyek nyilván nem voltak eléggé nyíltak, ezért jól megbüntette őket a piac láthatatlan keze, melyet aktuálisan éppen Soros Györgynek hívtak. Ám bárhová mennek fatornyos hazánkban az nem zárható ki, hogy ismét találkoznak valami orbánista pénzzel. Hiszen a VS, vagy az Origó példája is mutatja, hogy igen jól fizetnek azért, hogy gyalázzák őket. Ezt nevezik egyébként média-mazochizmusnak. Ez persze nem baj, csak ha kiderül, mert akkor jöhet az újabb exodus. A »független« média a demokrácia spiritusza. Nagy lánggal ég és messzire világít, ha jól megfizetik.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 86 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tetszett:-))) jót nevettem:-))))) köszi:-)

Soros gazembersége mentség Matolcsynak?! (Akit egyébként, szakmailag nagyra tartok. Egyébként meg nem ismerem.)

Arra gondoltam, mit szólna a ballib, ha most is 382 milliárd lenne a hiány, mint Simor idején és az adófizetők pénzéből kéne kipótolni? Akkor nem mondana semmit?

Nem tudom, melyik a cinikusabb: az, hogy a blogger magasról tesz a független és objektív sajtóra, vagy az, hogy a közpénzt elsíboló maffiarezsimet mentegeti? Egy biztos: korrekt sajtómunkás számára egyik sem tolerálható.

Akkor nevettem nagyon az atv-n, amikor KO vendége volt Gallóné a tünci előtt való estén. Gallóné búcsúzásul azt mondta, holnap úgyis azt mondja majd, hogy a tünci sikeres volt:-))) EZ még KO-nak is sok volt, azt mondta, ezzel várjuk meg a holnap estét.

Értem én, amit írsz. Az a pénz nem büdös.

Ezt az átvitelt nem értem. Kifejtenéd?

Hát...talán az elejétől: amikor a közpénzek el akarták veszíteni az ártatlanságuk, ill. a közpénz jellegüket. (Ez egyébként óriási szó-találmány! Gondolom, hogy a kiagyalóját már előléptették. Még, ha nem is jött be a találmánya.)

Én az unortodox gazd.polra gondoltam, amivel gyökeresen szembe ment az uralkodó magyar (és külföldi) közgazdászokkal.
Egyébként Matolcsy toronymagasan műveltebb, mint a nagy-nevű, "véleményformáló" közgazdász társai. (Egyebek mellett, ezért sem bírják.)

A cikk alapján maximum királynő. Persze lehet, hogy csak számomra nem adott semmi újat a cikk, és a begépelésen túlmutató teljesítményt sem fedeztem fel benne. Lejjebb kellene adnom a királyokkal szembeni elvárásaimból?

Igen, ugyanakkora kurva ez is. Kár, hogy nem egymást basszák meg, hanem az olvasókat. Mondjuk láthatóan van rá igény, miért is tennének másképp...?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában