A „koton” a korai Bayer aranymetszése

2016. április 27. 13:26

G. Fodor Gábor
888
A fiatal Bayer számára ezek a polgári lét legfontosabb kérdései. Meg a „fosás”.

Mármint nem a kortárs politikai felháborodóra gondolok, hanem a húsz évvel ezelőtti novellista Bayer szépprózai szárnypróbálgatásaira. Micsoda szárnyak, micsoda merevítés, micsoda röppálya. Az endékás csajok feszülő mellei, Dobák Dalma, az új tornatanárnő, Natasa és még kitudja hány isteni csaj, a legjobb nők, akik majdnem mind megvoltak Zsoltinak (Zsuzsa nem volt meg). A stilizált élet rajzai ezek, mert Zsolti aztán szinte mindent le tud rajzolni. Zsolti le tudja rajzolni Szollás Krisztit, ahogy megtanítja fejest ugrani Balatonrendesen. Zsolti le tudja rajzolni az ablakban csak neki vetkőző Gyöngyit. Zsolti le tudja rajzolni Müllet Verát, akivel a bagolyvár mögötti sűrű bozótosban lehet jókat smárolni. Zsolti le tudja rajzolni a zászlótartó lány bugyiját. Szóval, Zsolti mindent le tud rajzolni. És ha már sűrű, bozótos, akkor mondjuk el, hogy míg a kései Bayernél a »patkány« tölti be a vessző szerkezeti helyet, addig a fiatal Bayernél ez a „koton«.

»koton« a korai Bayer aranymetszése.

»koton« használatán dől el, hogy a legnagyobb király Bayer Zsolttal találkozunk-e a történetek végkifejletén (XY a legistenibb csaj, akit még nem hordott a hátán a föld, mindenki meg akarja dugni, de végül Zsoltinak sikerül) vagy éppen a szerencsétlen Zsoltival, akiknek csak nem jön össze a várva várt numera és a »koton” végül felhasználatlanul marad.

A fiatal Bayer számára ezek a polgári lét legfontosabb kérdései.

Meg a »fosás«.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Irigykedsz Gábor?! :)

Ezt nagyon nem kellett volna, nem Bayer miatt, általában.

GFG, nem kell minden kesztyűt fölvenni, így meg pláne nem!

Nem tetszik, általában, de azért is, mert ennek nem lehet, de nem is lesz jó vége.

Ezzel a szerencsétlen Rába Tímea kísérő szöveggel kezdődött. Végeredményben nyilvános anyagokat közöltek. Mi lett volna, ha GFG fölismeri, h. a szöveg nagyon túlment a határon?

Ez is. Meg minek. Magának árt vele és nemcsak magának.

Bayer azért lett gyűlölködő, vulgáris bérpublicista, mert szépíróként csak középszerű teljesítményre volt képes, ezért megharagudott mindenkire. Tiszta sor. G. Fodor viszont kifejezetten tehetséges politológus volt, aki a Századvégnél vagy tanárként szépen meg is tudott élni a hivatásából. Vajon őt mi veszi rá, hogy nap mint nap segget csináljon a szájából?

Popcornt kér valaki?

GFG olvasónaplója irodalmi produktum , ezért ezzel a mércével kell mérni , nem politológiaival . A kitűnő politológus nem biztos , hogy kitűnő irodalmár .

GFG! Nem jó az irány, térjél vissza a régi önmagadhoz.

Helytelen volt a szöveg.
Soha ne felejtsük, senki nem állt mellé, sőt.
Bocsánatot kért.
Feltehetőleg most már fogja tudni, mi a határ.

Bayert nem kell félteni.

Remélhetőleg ezzel abbamarad. Két tehetséges ember, Bayer nem semmi, amit letett az asztalra az 1100 év Európa közepén-nel.

Fodor hosszútáv futó, remélhetőleg bírni fogja szuflával.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában