VS.hu: az erkölcs győzött, a felelősök a helyükön maradtak

2016. április 27. 13:59
M. K.
Média 2.0
Mintha eleve bűn lenne jobboldali lapnál dolgozni, csak mert jobboldali párt uralkodik. A Mandiner is álljon fel?

„Hatalmas újságíró-exodust indított el, hogy kiderült: a Száraz István által vezetett Vs.hu rengeteg állami pénzt kapott az átláthatatlanul működő MNB-s alapítványoktól. A lap 600 millió forint közpénzt rakott el mindenféle projektekért. Ezután felmondott rengeteg újságíró, valahol a vége felé pedig a főszerkesztő is. Pedig a tartalom-előállítással foglalkozó munkatársak közül egyedül neki kellett volna felállnia, hiába nyomták Tumblr örök károgói (részben szintén újságírók) már tegnap, hogy miért nem tesz így az egész szerkesztőség.

Ennyiből mondjon fel a teljes közigazgatás, Simicska útépítői, a Várkert Bazárt kertészei meg a liget favágói: pont annyira felelősek vagy nem felelősek (és itt most ez a kulcsszó) mindenért, ami az országban történik, részei a Nemzeti Együttműködés Rendszerének, mint a ma távozó újságírók  – leszámítva a főszerkesztőt, akinek hatalma lett volna máshogy csinálni a dolgokat, de ha nem is, akkor azért ez a pozíciója, hogy felelősséget vállaljon.

A VS újságíróinak ugyanis semmi közük nem volt hozzá, hogy milyen pénzekből dolgoznak. Nem is tudtak róla, de ha tudtak volna, se változtatna semmin. Vajon a többi szerkesztőségben, az elvileg tisztán piaci alapon működőkben milyen pénzek mozognak? Hányan tudnak róla? A Vs-nél miért kellett volna tudniuk róla?

Vagy mondjuk fel kellene állni, mert amúgy a tulaj oligarcha? A Magyar Nemzetnél már nem illik dolgozni vagy a HírTV-nél? A pályakezdő médiás elmehet akár teljes naivitással az M1 gyakornoki programjára? Mostanában egyébként is, mintha eleve bűn lenne jobboldali lapnál dolgozni, csak mert jobboldali párt uralkodik. A Mandiner is álljon fel? Morálisan elítélhetnénk a kis magyar szcientológiát toló Hit Gyülekezete által tulajdonolt,  ATV-ben dolgozó újságírókat? Vajon a baloldali kormányok idején mennyi pénz folyt a Népszabadságba, a Népszavába, a Hetekbe meg a többibe? Vajon piaci körülmények között miért szűnt meg a balos lapként induló stop.hu? Ezekből a lapokból hányan álltak fel morális okokból az elmúlt nagyon sok nyolc évben?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 47 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy korrupt cégtől mondtak fel. Ez nem "egyioldali" vagy "másikoldali" kérdés (az újságírók balosok? a tulajdonos jobbos?), hanem etikáról.

Válaszok:
tommybravo | 2016. április 27. 14:52
pollip | 2016. április 27. 15:24

1.Nevetséges a "buzgó" moralizálás a mindenkori ellenfél tettei kapcsán . Miért csinálnak sokan úgy , mintha ők - vádlóként - bűntelenek lennének ?
2. Az más kérdés , hogy mindenütt a világon a politikai harc része a kölcsönös "leleplezés" , ellenőrzés , de ezt kár általánosító erkölcsi mázzal és sárdobálással nyakon önteni .
3. A kormányzás döntően fontos iránya a jó gazdasági teljesítmény . Ebből mindenki profitál . Ami a politikában ezen túl van , az világszerte a demokratikus élet kevésbé felemelő , mert "veszekedős" része...

Válaszok:
tommybravo | 2016. április 27. 14:27

Csak a jobboldali penznek van szaga.
Kar, hogy Gunther Dora keson eszmelt. Es ez azert van, ne annyit oknyomozott szegeny.

Mindenki bűnös, TEHÁT senkit ne büntessünk meg? Vagy azért ér felhozni, hogy az MNB rengeteg közpénzt költött el a közpénzre vonatkozó szabályok semmibevételével?

Válaszok:
péterx | 2016. április 27. 14:40
Onurisz | 2016. április 27. 14:52

1.Nem , a bűnöst büntessék meg . Erre való a jogrend .
2.Azonban a politikai ihletésű moralizlás ködös , alattomos és felesleges , mert egyik közéleti szereplő sem jobb a másiknál , csak akkor látszik annak , ha kiválaszt egy szerinte számára előnyös szituációt , amelynek szempontjából nézve , ő jobbnak gondolhatja magát . Pedig összemberileg nem az , illetve , ezt egyedül Isten ítélheti majd meg .

A cégvezetés elfogadott pénzt, amit nem legálisan ítéltek meg nekik. (A közpénzre közbeszerzés kellene, ami nem volt.)

Pontosan milyen közpénzre vonatkozó szabályokat is vettek semmibe az MNB alapítványai? Csak, hogy ne kommenteljünk hülyeséget.

Válaszok:
tommybravo | 2016. április 27. 15:08

Copy
1. Soros pénzt ad az - többek között - MNB gyengítésére a médián keresztül,
az MNB-nek, Matolcsynak, mint MNB-elnöknek
2. nemcsak joga, de kötelessége pénzt adni az MNB védelmére a médián keresztül.
+
Az unortodox jegybankelnök Dr. Matolcsy György, 2013. március 4-től a Magyar Nemzeti Bank elnöke, röpke 3 év alatt mattolta a korabeli, korábbi közgazdászkánont.

A 40 év alatt létrehozott struktúra ezért gyűlöli, megveti, kiátkozza Matolcsy Györgyöt.

Ahogyan mondani szokták: ezért áll tűz alatt külföldről + belföldről.
Én nem olyan embernek látom Matolcsy Györgyöt, hogy ezek miatt elveszítené a tenni akarását Magyarországért, a magyarok népéért.

2015. évi CXLIII. törvény
a közbeszerzésekről http://net.jogtar.hu/jr/gen/hj..

4. § (1) A meghatározott értékhatárokat elérő értékű közbeszerzési szerződés, illetve építési vagy szolgáltatási koncesszió megkötése érdekében az 5-7. §-ban ajánlatkérőként meghatározott szervezetek az e törvény szerinti közbeszerzési vagy koncessziós beszerzési eljárást kötelesek lefolytatni.

Mivel én nem vagyok jogász, csak azt tudom mondani, hogy azért közpénz, mert az Alkotmánybíróság a fennálló törvények alapján annak minősítette. Ha nem tetszik, velük vitatkozz.

Egyébként meg, ha a költségvetés pótolta ki a veszteséget, akkor a nyereséget miért nem a költségvetés kapja meg???

A főszerkesztő nagyon huncut volt. Tudta, honnan van a fizu és minden nap hagyta a médiamunkásokat oknyomozni. Szerintem miatta mentek el a médiamunkások, hiszen a főszerkesztő sokáig kivárt.

Miért volt korrupt a vs? Elvégzett egy szerződéses munkát, amiért megkapta a fizetséget.

Minden magáncég felhomályosítja a dolgozóit, miből van a fizu, milyen a cég anyagi helyzete...stb?

Válaszok:
tommybravo | 2016. április 27. 15:35

Az is volt és az állami megrendelésért nem vártak tőlük 180 fokos fordulatot.

Nem értem, az alkalmazottak kérdése hogy jön ide. Azt mondtam, a cég volt korrupt, nem az egyszerű alkalmazottként ott dolgozó újságírók.

A vs azért volt korrupt, mert elfogadott olyan pénzt, ami nem járt neki. Most ezt tényleg magyarázni kell?

Válaszok:
pollip | 2016. április 27. 15:47

Miért nem járt neki pénz az elvégzett munkáért?
Szerződése volt meghatározott munkára, azt elvégezte, megkapta érte a fizetséget.
Gyanítom, hogy mindegyik alapítványos cég el tud számolni a pénzzel.

Válaszok:
tommybravo | 2016. április 27. 15:48

Azt a megbízást nem korrekt módon kapta meg, az a gond. Más nem pályázhatott, direkt neki írták ki, nem hirdették meg sehol.

Válaszok:
pollip | 2016. április 27. 16:07

"E törvény alapján közbeszerzési eljárás lefolytatására kötelezettek: az a jogképes szervezet, amelyet nem ipari vagy kereskedelmi jellegű, kifejezetten közérdekű tevékenység folytatása céljából hoznak létre, vagy amely bármilyen mértékben ilyen tevékenységet lát el, feltéve, hogy e szervezet felett az a)-e) pontban meghatározott egy vagy több szervezet, az Országgyűlés vagy a Kormány közvetlenül vagy közvetetten meghatározó befolyást képes gyakorolni vagy működését többségi részben egy vagy több ilyen szervezet (testület) finanszírozza."

De persze továbbra sem vagyok jogász.

Nem is volt jobboldali lap. Most a ballib próbálja áttolni jobbra, hogy elhatárolódhassanak tőle és mondhassák tovább, hogy mutyi, meg korrupció, meg csókosok.
Ki tudja elképzelni Kósa Andrásról, hogy igazából kormánypárti és annyira szereti a kormányt, hogy ezért jószándékú kritikával illeti?

Ezt annyira jól titkolták, hogy a médiamunkások sem vették észre.
Nem volt kormánypárti, csak a ballib most megpróbálja áttolni.

Azért alakulunk:-))))))

Tehát ha nem tudják, ki a tulajdonos, akkor tippre Szemerey. Lehet, hogy mégsem, de az nem baj, híresztelni jó lehet.

Ha a demokrácia, a fékek és ellensúlyok jól működnek, az állam támogathat ellenzéki szennylapokat is. Belefér.

Néhány friss hír kimaradt az életedből, pedig árnyalnák a képet:-))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés