Ilyen az, amikor a pénzfa mellett a lófaszfát is megrázzák

2016. április 27. 16:37

Piréz Róbert
Tutiblog
Egyrészről miért kell a minőségi újságírás cím alatt az unalmas újságírást támogatni, másrészről miért pont a középszer libnyafi állatorvosi portálját?

„Izgalmasabb kérdés, mi van, ha mégsem rokoni alapon történt a támogatás? Rögtön felmerül, hogy egy MNB miért érzi úgy, mindenképpen és jelentősen torzítania kell az amúgy is torz magyari sajtóviszonyokon? Ismerjük a politikusok az elitsajtóhoz való viszonyulását. Pár milliókkal mindig szívesen megdobták a baráti újságírókat (lásd a Népszava és Lamperth Mónika miniszteri kerete legendás kapcsolatát, vagy éppen az ATV marxistája, Mészáros Tamás a pécsi kultfőizétől semmire kapott százvalahánymillióját és persze szolidabb palettáról jobber példákat is idézhetünk), kifizetik a méretes flekkdíjat, hogy a nevük ne szerepeljen egy cikkben vagy azért, hogy a vetélytárs neve szerepeljen ott, de olyanról még nem hallottunk, hogy egy teljes szerkesztőség teljes működését évekre kifizetnék. Előre.


Itt rögtön két további kérdés is felmerülhet. Egyrészről miért kell a minőségi újságírás cím alatt az unalmas újságírást támogatni, másrészről miért pont a középszer libnyafi állatorvosi portálját? Ez teljesen új, ráadásul teljesen értelmetlen.

Mert, ha nehezen is, de egy-egy zöldmezős beruházásban még lehet értelmet találni. Példának okáért GFG »háromnyolvasa« olyan amilyen, de lehet egyszer bekerül a könyvjelzők közé. De a vs.hu szerkesztősége tehetség szikráját is nélkülöző, ELTE médiaszakon végzett pályakezdők; a HVG-nél, Indexnél kormányellenes röpiratok fogalmazásában gyakorlott proletár költők; plusz nevüket elhallgató informátorok szerinti Kósa Andrása sajátos kombinációjaként vonult be a nem olvasott sajtótermékek listájába, mely szomorú tényen az MNB hormonkezelése sem lendített túl sokat.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mindenki csak a pénzről beszél. Mindenki egyetért abban, hogy a médiának meg kell tisztulnia. Tartalomban is!
Ingyen meg lehetne csinálni, hogy csak az igazat írják! Ne legyen csúsztatás, félreérthető félmondat idézet, kiragadott részletek......stb, a technológia a végtelenhez közelít.
Tisztuljon a média minden vonalon!!!!
Úgysem fog.

Dórika mellé, mára csak ez hiányzott!
Arany János szegény, forog a sírjában......

Ez a tahóság egyébként rájuk is visszaüt, és ők csodálkoznak majd legjobban, ha a drága "jól nevelt" csemetéjük elküldi őket, a jó ...........ba!

Sarkos, de igen:-))))))))))

Kamasuka válaszát reálisnak tartom, jobbat nem tudnék írni:-))))

Bocsánat, kamasukának válaszolt OberEnnsinnen, vele vagyok egy platformon.
Elnézést.

Én alapvetően kedvelem a Vs-t elsősorban a fröcsögésmentes stílusa miatt. Tudom, hogy ez a sokak pl. a cikk szerzője szerint bűn, pedig nem kéne hogy az legyen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés