Ilyen az, amikor a pénzfa mellett a lófaszfát is megrázzák

2016. április 27. 16:37

Piréz Róbert
Tutiblog
Egyrészről miért kell a minőségi újságírás cím alatt az unalmas újságírást támogatni, másrészről miért pont a középszer libnyafi állatorvosi portálját?

„Izgalmasabb kérdés, mi van, ha mégsem rokoni alapon történt a támogatás? Rögtön felmerül, hogy egy MNB miért érzi úgy, mindenképpen és jelentősen torzítania kell az amúgy is torz magyari sajtóviszonyokon? Ismerjük a politikusok az elitsajtóhoz való viszonyulását. Pár milliókkal mindig szívesen megdobták a baráti újságírókat (lásd a Népszava és Lamperth Mónika miniszteri kerete legendás kapcsolatát, vagy éppen az ATV marxistája, Mészáros Tamás a pécsi kultfőizétől semmire kapott százvalahánymillióját és persze szolidabb palettáról jobber példákat is idézhetünk), kifizetik a méretes flekkdíjat, hogy a nevük ne szerepeljen egy cikkben vagy azért, hogy a vetélytárs neve szerepeljen ott, de olyanról még nem hallottunk, hogy egy teljes szerkesztőség teljes működését évekre kifizetnék. Előre.


Itt rögtön két további kérdés is felmerülhet. Egyrészről miért kell a minőségi újságírás cím alatt az unalmas újságírást támogatni, másrészről miért pont a középszer libnyafi állatorvosi portálját? Ez teljesen új, ráadásul teljesen értelmetlen.

Mert, ha nehezen is, de egy-egy zöldmezős beruházásban még lehet értelmet találni. Példának okáért GFG »háromnyolvasa« olyan amilyen, de lehet egyszer bekerül a könyvjelzők közé. De a vs.hu szerkesztősége tehetség szikráját is nélkülöző, ELTE médiaszakon végzett pályakezdők; a HVG-nél, Indexnél kormányellenes röpiratok fogalmazásában gyakorlott proletár költők; plusz nevüket elhallgató informátorok szerinti Kósa Andrása sajátos kombinációjaként vonult be a nem olvasott sajtótermékek listájába, mely szomorú tényen az MNB hormonkezelése sem lendített túl sokat.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mindenki csak a pénzről beszél. Mindenki egyetért abban, hogy a médiának meg kell tisztulnia. Tartalomban is!
Ingyen meg lehetne csinálni, hogy csak az igazat írják! Ne legyen csúsztatás, félreérthető félmondat idézet, kiragadott részletek......stb, a technológia a végtelenhez közelít.
Tisztuljon a média minden vonalon!!!!
Úgysem fog.

Dórika mellé, mára csak ez hiányzott!
Arany János szegény, forog a sírjában......

Ez a tahóság egyébként rájuk is visszaüt, és ők csodálkoznak majd legjobban, ha a drága "jól nevelt" csemetéjük elküldi őket, a jó ...........ba!

Nem, ez nem öngól, csak természetes reflex.
Matolcsynál még megvan.
Ugyanis, ha Soros és társai pénzelik az MNB gyengítését, publicisztikákon (is) keresztül, Matolcsynak kötelessége pénzelni az MNB gyengítésének megakadályozását.
Ehhez pedig elegendő egy nem elfogult, tényszerűen akár kormánykritikus sajtó. A hangsúlya TÉNYSZERŰSÉGEN van.
Pl. megy a
LOP, LOPÁS, LOPÓS stb. Orbán-haverok, oligarchakormány-féle gyalázkodás, uszítás.
De: egyetlen Forint eltűnéséről nem tudnak beszámolni.
A "magyar" belvárosi "sajtó-médián" kívül én még olyan lopásról nem hallottam, ahol NEM TŰNT EL SEMMI, EGYETLEN FORINT SEM. MINDEN MEGTALÁLHATÓ, FORINTRA VÁLTHATÓ, AZ ÁLLAM ÁLTAL FELHASZNÁLHATÓ, MINT A TÖBBI FORGALOMBAN LÉVŐ PÉNZMENNYISÉG ÉS ÉRTÉKPAPÍR.
Matolcsynak esküje szerint halaszthatatlan dolga, feladata, munkaköri kötelessége a magyarok pénzügyi-gazdasági védelme, többek között a spekulációs-fosztogatós támadások lehetőségének kidolgozása ellen.

Sarkos, de igen:-))))))))))

Kamasuka válaszát reálisnak tartom, jobbat nem tudnék írni:-))))

Válaszok:
pollip | 2016. április 27. 18:30

Bocsánat, kamasukának válaszolt OberEnnsinnen, vele vagyok egy platformon.
Elnézést.

Én alapvetően kedvelem a Vs-t elsősorban a fröcsögésmentes stílusa miatt. Tudom, hogy ez a sokak pl. a cikk szerzője szerint bűn, pedig nem kéne hogy az legyen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés