„Mindig ellenzék” helyett szembenézni Simicska Lajossal

2016. május 13. 12:19

Jámbor András
Kettős Mérce

Azért a „mindig ellenzékben” szlogen – és még inkább a hozzá készített videó – túlzás, és pont azt a szembenézést mulasztja el, ami még érdemére is válhatna ezeknek a lapoknak, pont azt a szembenézést, amit Magyarországon valahogy mindig elmulasztunk.

Most ezeknek az embereknek a munkájával hirdeti magáról Simicska Lajos lapja, hogy ők mindig ellenzékben voltak. Hát nem. Ez egy hazugság. Nyilvánvalóan a kormánypárti bélyeget már levetkőzték magukról Simicska lapjai, de a múltat nem tudják. A múlttal szembe kell nézni, még ha részben más újságírók is dolgoznak ezeknél a médiatermékeknél, mint másfél éve, még ha meg is értjük miért kényszerültek ebbe a helyzetbe akkoriban.

Azért kell szembenézni ezzel a múltal, mert ez a múlt a jelenünk is, csak már nem Magyar Nemzetnek, hanem Magyar Időknek, nem Hír TV-nek, hanem M1-nek hívják a kormányzati hazugságok médiumait.

Ahhoz pedig, hogy az ország közvéleménye megértse mi zajlik az országban, fontos, hogy pont a média elmagyarázza, hogyan működik a hazugsággyár, hogyan működtek az utasítások, hogyan működik a közpénzből feldúsított propaganda. Ha viszont azok, akik ezt átélték, eltagadják ezt és azt állítják, ők mindig ellenzékben voltak, akkor pont erről nem fogunk beszélni.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://media.mandiner.hu/trackback/22473