Lokál

Pályázat nélkül veheti át a Lokál a Metropol helyét

2016. május 13. 10:15

Bár azzal indokolta a BKK a Metropol újságnak a terjesztési bérleti szerződés meg nem hosszabbítását, hogy pályázatot akar kiírni a bérletezésre, mégis pályáztatás nélkül léphet helyébe a Lokál, a Habony Árpád és Győri Tibor tulajdonában lévő Modern Media Group (MMG) napi újságja – írja a Népszabadság.

Június 6-án jelenik meg az új ingyenes napilap, a Lokál 150 ezres példányszámban, melyet a nagyobb közlekedési csomópontokon kívánnak terjeszteni. A Népszabadság információi szerint a lap működtetője, a Habony Árpád és Győri Tibor tulajdonában lévő Modern Media Group (MMG) tárgyalásban áll a MÁV és a Volán képviselőivel, hogy az agglomeráció és a vidék lakosságát is elérjék. A BKK-nál jelenleg vizsgálják az üzleti ajánlatukat, mivel tavaly nem hosszabbították meg a 313 ezres példányszámú Metropol újságot kiadó céggel, a Simicska Lajos érdekeltségi köréhez közeli MTG Metro Gratis Kft.-vel a tízéves bérleti szerződést.

Bár a Metropolnak azzal indokolták a meghosszabbítás elmaradását, hogy a területbérleti szerződésre pályázatot akarnak kiírni, a BKK szóvivője jelenlegi nyilatkozata szerint nem közbeszerzés-köteles a bérletezés, így a mai napig nem írtak ki pályázatot a lapterjesztésre.

A bejegyzés trackback címe: https://media.mandiner.hu/trackback/22462