Már nem nagyon zene – átalakul a Petőfi Rádió

2016. május 28. 17:47
Az eddigi tíz közül csak két műsorvezető marad hétfőtől a Petőfi Rádió adásában – értesült a Mandiner. Műsorok is megszűnnek. A rádió főszerkesztője azonban igyekszik megnyugtatni lapunkat: a Petőfi megőrzi coolságát és továbbra is a magyar zene nagyszínpada lesz. A korábbi főszerkesztő, Horváth Gergely viszont szombaton közölte: a széttartó elképzelések miatt távozik a közmédiától.

„Lehetséges, hogy pár eddigi műsorvezető nem a mikrofon mögött kap majd szerepet a közeljövőben, de az egy szerkesztőség életében teljesen természetes dolog, hogy néha rotálódnak az emberek” – közölte a Petőfi Rádió főszerkesztője a Mandinerrel. Pető Zoltánt azért kerestük meg, mert a héten elterjedt, hogy tömeges kirúgások és teljes irányváltás várható a rádiónál. Pető elmondta: a pénteki napon felülvizsgálták a külsős szerződéseket, és a többségüket megszüntették, mert ahhoz képest, amennyibe kerültek, annyit nem tettek hozzá a Petőfihez. Ezek a szerződések többségében nem kapcsolódtak a műsorgyártáshoz.

A Mandiner ugyanakkor úgy értesült: nem csupán marginális kis cserékről van szó.

Információink szerint 10 műsorvezetőből mindössze ketten maradnak adásban: Péczeli Dóra és Sipos Dávid Günther. További 6 műsorvezető biztosan nem kerül adásba jövő héttől, és tisztázatlan, hogy mi történik pontosan Buda Márton esetében. Hogy nem csupán ráncfelvarrásra, hanem határozott irányváltásra lehet számítani az adónál, arra utal, hogy  Horváth Gergely, az adó korábbi főszerkesztője szombaton bejelentette: elköszön a Petőfitől és a közmédiától. Horváth mindezt azzal indokolta: a jelenlegi vezetés és ő nagyon mást gondolnak arról, mi a közszolgálat és mi a Petőfi feladata, szerepe. (A reggeli műsorban állandó hangként szereplő Hauschel Tamás már előzőleg felmondott, ahogy az adó hangzásáért felelős Kiss Gábor is korábban elköszönt, két további szerkesztő néhány hete lejárt szerződését pedig eleve nem hosszabbították meg.)

Értesüléseink szerint több szubkulturális esti zenei műsor is megszűnik. Ilyen például a Horváth Gáspár és Kovács Jeromos által vitt In Medias Bass, és az Andro nevén lévő Bodyrock.

Pető szerint mindenesetre a Petőfi Rádió továbbra is a magyar zene bölcsőjeként sugározza a jövőben a feltörekvő együttesek zenéit, erre külön platform is indul a Petőfi Live-on, „Saját zenéd” címmel: a cél az, hogy aki csak akarja, beküldhesse a zenéjét a rádióba. „Szeretnék megnyugtatni mindenkit: a Petőfi marad a magyar zene nagyszínpada. Biztosítok mindenkit, a Petőfi megőrzi coolságát, sokszínű arculatát, de kiszámíthatóbb adásfolyammal jelentkezik a jövőben.” – mondta Pető a Mandinernek.

A rádió szlogenje is változik hétfőtől. A „Nagyon zene” helyett ez után „Az életed ritmusa”-mondat hangzik majd el sokszor. 

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Akkor már meg sem tudom milyen 'cool' volt a régi.

Remélem nem fog nagy változás bekövetkezni, általában csak őket hallgattam, a zenei kínálat egyértelműen náluk volt a legjobb, volt minden, dnb-től a rock-ig, nagy kár lenne azért a színvonalért, amit ők nyújtottak.

Eltévadtél ez nem az a topik.

Ja, duzur!
A jövő embere a gyereket is nyomtatja. Virtuális gyerekek lesznek. Azt csinálnak, amit a rendszergazda megenged nekik.

Aztán tovább fejlődik a világ és a rendszergazdára sem lesz szükség.
Egy szerver kinevezi magát Istennek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés