Médiahelyzetünk

2016. június 9. 18:05

Tamás Gáspár Miklós
Kettős Mérce
Elég sajátos, hogy a világi fölfogású, a szekularizációt rokonszenvvel néző mérsékelt balközép egyre inkább csak (bár nem kizárólag) egyházi tulajdonú helyeken fejtheti ki a véleményét.

„Az nem baj, hogy egyházi szervezetek rádiókat, lapokat, tévéállomásokat működtetnek: miért ne tennék? A történelmi egyházaknak is vannak orgánumaik, némelyik – például a Magyar Katolikus Rádió – nem is rossz.

De azért elég sajátos, hogy a világi fölfogású, a szekularizációt rokonszenvvel néző mérsékelt balközép egyre inkább csak (bár nem kizárólag) egyházi tulajdonú helyeken fejtheti ki a véleményét: még akkor is, ha a tulajdonos – remélhetőleg – nem nagyon szól bele a szerkesztésbe, stílusba, politikai irányba, műsorszerkesztésbe, és így tovább. Az is fura, hogy a több-kevesebb joggal baloldali hírben álló, nagy hagyományú Népszava a szintúgy konzervatív beállítottságú Simicska Lajosnak köszönhette a túlélését – amint mindenki tudta eddig is, de ezt újabban Simicska egyik bizalmasa (a jobboldali Csintalan Sándor, aki azelőtt az MSZP alelnöke is volt…) nyíltan megmondta az újságban.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Goji, hai acasă, te asteaptă pensia.
http://www.jcc.ro/radio_shalom..

A Fidesz örök mantrája a balos médafölényről már rég nem érvényes. Abszolút érthetetlen, miért nem csinált eddig egy tehetősebb vállakozó vagy csoport egy normális, értékelvű, szekuláris balos tévét. Evidens, hogy van egy ilyen piaci / kulturális rés, amit sem a hitgyülis / félliberális ATV, se más médiumok nem töltenek be.

A médiahelyzet tényleg nagy bajban van:-))) Rengeteg a hazugság, a csúsztatás, a félelemkeltés, hergelés.
Itt van a tegnapi napi abszurd: a blikk azt írta, Polt elfelejtette bevallani a 70 milliós ingatlanát. Ja, hogy az idén vette és akkor jövőre kell:-)))) kit érdekel? Lényeg a hamis, ordító, vastagon szedett főcím. A cikk alatt a hozzászólóknak nem tűnt fel ez az apróság, azonnal kígyót-békát kiabáltak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés