Diszkriminálja a Libri a Magyar Időket

2016. június 15. 12:13

Szikszai Péter
Magyar Idők
„Neked szívesen adnék recenziós példányokat, ha bármilyen más fórumon jelennének meg az írások, de a Magyar Idők szellemiségével, sajnos, oly mértékig nem ért egyet a kiadó, hogy ennek az orgánumnak nem tudok adni.”

„Történt ugyanis, hogy munkatársunk recenziós köteteket kért a Libri-Shopline kiadótól, hogy írjon róluk lapunkban, a Magyar Időkben. Nem elhanyagolandó az sem, hogy Nádas Péter: Az élet sója és Tolnai Ottó: Világpor című kötetét szerette volna szemlézni. Ám a Libri sajtóreferense a következő választ küldte:

»Neked szívesen adnék recenziós példányokat, ha bármilyen más fórumon jelennének meg az írások, de a Magyar Idők szellemiségével, sajnos, oly mértékig nem ért egyet a kiadó, hogy ennek az orgánumnak nem tudok adni.«

A piacról élő kiadótól nagyon derék, ha nem csak a profitot hajszolja, és inkább lemond a jobboldali olvasókról, hogy kitartson elvei mellett. Azt azonban, hogy milyen szellemiséggel hadakoznak, nem tudtuk meg. Ettől még persze bemegyünk egy Libri könyvesboltba, és vásárolunk. Már csak azért is, mert nemrég került az üzleteik polcaira a Makovecz Imrével készült interjúk gyűjteményes kötete, amely nyilvánvaló érdeklődésre tarthat számot egy Magyar Idők-olvasónál. Nem beszélve Matolcsy Györgynek, a Nemzeti Bank elnökének könyvéről, mely az Amerikai Birodalom címmel jelent meg. Hab a tortán, hogy webáruházukban megrendelhető Tibor Fischer Orbán Viktorról szóló műve is. És ha már szellemiségről beszélünk, most akciós áron hozzá lehet jutni magának a Fidesz-kormány miniszterelnökének Út a győzelemhez című könyvéhez.

A kérdés már csak az, hogy az ilyen szellemiségű művek forgalmazása miatt a Librinek nem inkább az önbojkott lehetőségén kéne elgondolkodnia?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az Aldi viszont (ahova a kitűnő croissant miatt járok) a Magyar Nemzetet bojkottálja. Nemrég lecserélték Magyar Időkre.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában