MNO: Nem volt Rogán-interjú a Bildben

2016. június 20. 17:23
Egyelőre nem jelent meg az az interjú a Bildben, amelyet állítólag Rogán Antal adott a német bulvárlapnak, és amelynek megjelenését korábban hétfőre várta a kabinetiroda – írja az MNO.

Egyelőre semmi nyoma annak a Rogán Antallal készült Bild-interjúnak, amelynek megjelenését korábban hétfőre várta a Miniszterelnöki Kabinetiroda. Az MNO-nak a Kormányzati Tájékoztatási Központ munkatársa arról számolt be, hogy az általunk keresett cikk már valójában szombaton megjelent a Bildben.

A tájékoztatás értelmében tehát az a cikk, amelyről azt mondták szombaton, hogy megjelenését hétfőre várják, valójában az a rövid írás, amely a Bild internetes oldalára már péntek éjjel kikerült, és a nyomtatott lapban pedig másnap jelent meg.

Ez a cikk azonban nem interjú, hanem egy rövid tudósítás Rogán Antal találkozójáról Markus Söder bajor államminiszterrel és Armin Laschet CDU-alelnökkel, valamint arról, hogy a magyar kormány fizetett hirdetésben kampányol majd a brexit ellen a Daily Mail című brit bulvárlapban.

A Magyar Nemzetnek adott tájékoztatás szerint miniszter interjút adott, „amiből nyilván felhasználtak bizonyos megszólalásokat a cikkhez. Tehát a németországi látogatásról készült egy cikk, ami megjelent a szombati nap folyamán.” A cikkben a Bild Rogán Antaltól mindössze ennyit idéz: „Az Európai Unión belüli nézeteltérések ellenére is össze kell tartania Európának. A britek nem mutathatnak hátat nekünk. Szükségünk van rájuk, nem utolsósorban azért, hogy ragaszkodjunk a szabályok betartásához.”

Ismert, a Miniszterelnöki Kabinetiroda azzal indokolta Rogán Antal távolmaradását a Portik Tamással való szembesítésről a bíróságon, hogy épp abban az időpontban a politikus a Bildnek ad interjút, valamint német újságírókkal folytat háttérbeszélgetést, illetve találkozik Markus Söder bajor pénzügyi és területfejlesztési miniszterrel is Nürnbergben. 

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Szarnak-bajnak nincs gazdája" mondta szegény apám, elég sokszor...

Azt ugye senki nem gondolta komolyan, hogy Rogán képes lenne az igazmondásra?

Tehát a németországi látogatásról készült egy cikk, ami megjelent a szombati nap folyamán.” A cikkben a Bild Rogán Antaltól mindössze ennyit idéz: „Az Európai Unión belüli nézeteltérések ellenére is össze kell tartania Európának. A britek nem mutathatnak hátat nekünk. Szükségünk van rájuk, nem utolsósorban azért, hogy ragaszkodjunk a szabályok betartásához.”

Ez azért elég zsenge ahhoz, hogy Atom Anti megtagadja a tárgyaláson való részvételt.

A "rühelt média" a kormánypárti oldalon is nyal igen erősen és megtesz mindent a főnök védelmében...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés