Romániában jegyzik be Andy Vajna tévécsatornáit

2016. július 6. 9:00
Romániában lesznek bejegyezve Andy Vajna meglévő és új TV-csatornái – írta meg a Népszabadság. Sokat spórolnak Vajnáék, mivel a műsorszolgáltatási díj jóval olcsóbb a szomszédos országban, de a reklámadót itthon kell fizetniük. A társaság a Brexit-tel és a bővülő portfólióval magyarázta a döntést.

Népszabadság számolt be arról, hogy a romániai Audiovizuális Tanács (CNA) elfogadta Andy Vajna romániai cégének kérelmét. Így a filmügyi kormánybiztos médiabirodalmának meglévő és új csatornái közül a Chili TV, az Izaura TV, a Joy TV, a Kiwi TV, a Mozi+, a Prime, a Super TV2 és a Zenebutik is Romániában fog műsorszolgáltatási díjat fizetni. Vajna december végén – az állami tulajdonú Eximbank hitelének segítségével – a vásárolta meg a TV2-csoportot és nagy lendülettel látott neki a tévétársaság diverzifikálásához. Ennek részeként alakul át három és rajtol öt új csatorna.

Vajna Romániában bejegyzett csatornáinak működését az ottani törvények és hatóságok fogják szabályozni és ellenőrizni, de a reklámadót ettől függetlenül be kell fizetniük Magyarországon. Habár a műsorszolgáltatási díj lényegesen kisebb a szomszéd országban, a szabályozások jóval szigorúbbak. Az itthon sugárzott adást a CNA azonban csak akkor vizsgálja, ha a magyar Médiatanács ezt külön kéri tőle. Egyébként volt már erre példa, az RTL egy ilyen eljárás után költözött Romániából Luxemburgba. A TV2-csoport az induló új csatornáival és a Brexit-tel magyarázta a döntést, ugyanis a társaság három csatornája eddig Londonban volt bejegyezve. 

Összesen 94 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

csak éppen mintha a fidesz lett volna az offshore legfőbb kritikusa, most meg a fidesz kiszervezi a propagandatévéjét romániába..

Ezt a kövér disznót, ezt az ofshort lovagot ki kell utasítani Magyarországról, de előzőleg teljes vagyonelkobzásra kell ítélni.
Mért kellett egyáltalán ide behozni? Orbán tán úgy gondolta, nincsen elég vérszívó az országban?

Valóban "Az Únió egyébként nem kötelez ilyesmire", de az uniós direktíva lehetővé teszi. Jogorvoslatnak nincs helye, mert akkor Juncker elkezdi a szemforgatást.

Mi van Bal-Red gyerek? Már adószakértő is lettél? Netán a lovagrendnek is tagja vagy?

A műsor-szolgáltatási díj nem adó, hanem a szolgáltatás igénybevételének a díja, ellenértéke.

A reklámadó az adótétel, ezt viszont Magyarországon kell megfizetnie.

Hagyomány ápolás...

"..1996-ban Mario Kassar és üzlettársa, Andrew G. Vajna a szövetségi adóhatóság bűnvádi eljárása alatt állt. Az amerikai adóhivatal még 1988-ban indított vizsgálatot, amely után 109,7 millió dollárt (1988-as árfolyamon ez kb. 8 milliárd forintnak felelt meg, ma 24 milliárdot tenne ki – a szerk.) követelt a cégtársaktól, ezen belül 41,1 milliót (9 milliárd forint) Vajnától.

A bűnügyi nyomozást követő vádemelésre csak azért nem került sor, mert előtte Vajna megegyezett a hatóságokkal, hogy 6,5 millió dollárt (1,4 milliárd forint) adóhátralék címén befizet, ezzel lezárják ellene a vizsgálatot.."

http://www.blikk.hu/aktualis/k..

Nálunk ezek után kormánybiztos...

Az RTL elődjét Luxemburgban alapították. Ekkor a neve Compagnie luxembourgeoise de télédiffusion, illetve Universum Film AG, rövidítve CLT-UFA.
1966-ban Jean Prouvost javasolta Radio Télévison Luxembourg rövidítve RTL névre változtatni, ami megtörtént.

A társaság Magyarország 1997. április 8-án alakult meg. A Magyar RTL Televízió Zrt. (M-RTL Zrt.) Magyarországon bejegyzett társaság, amely a luxemburgi székhelyű RTL Group konszern tulajdonában van.

Most lehet vigyorogni.

Itt csak te és a társaid hőbörögnek. Amit én írok az összhangban van a magyar és EU-s jogszabályokkal. Ez a mérvadó és nem az, hogy te, vagy én mit gondolok.

Eldönthetnéd, hogy a Munkáspárt tagja vagy, vagy a Jobbiké. A link ugyanis a Munkáspárt honlapja.

Gombvarrás.

Minden olyan beruházónak aki az adott országban beruházást végez, munkahelyet létesít adókedvezmény biztosít. Ez így van az összes Közép Európai országban. Ebben legfeljebb a mértékről lehetne vita.

Ezen túl ezek a stratégiai cégek Magyarországon ÁFA-t, járulékokat és a foglalkoztatottak bérük után SZJA-t, járulékokat. Így nem 34 milliárd forint adótöbblet keletkezik. Ha viszont nem itt lennének, akkor az általuk foglalkoztatottak munkanélküliek lennének és a költségvetést terhelnék.

Bármely párt lenne kormányok ők sem tudnának mást csinálni, mert akkor a külföldi tőke más országba menne. A költségvetés pedig nem adna arra lehetőséget, hogy tőkeerős cégek alakuljanak.

Ezt még a Munkáspártnak is tudnia kellene.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés