Andy Vajna nem várja a májust

2016. július 6. 10:51

Sztankóczy András
Válasz.hu
Andy Vajna cége a küszöbön álló Brexittel magyarázta, hogy miért kell a TV2 új tévécsatornáit Romániában bejegyezni. Nem pedig Londonban, Magyarország ugyanis fel sem merült, jóllehet a csatornákat részben az Eximbank finanszírozza.

„Az amúgy is válságoktól tépett EU egyrészt szeretne minél hamarabb túllenni ezen a bizonytalan időszakon, másrészt ugye példát is statuálna. May viszont nem akar időzavarba kerülni, először fel akar állítani egy kormányt, alaposan kidolgozni a brit álláspontot, amihez ki akarja puhatolni az ellenoldal tárgyalási pozícióját.

Ebben a káoszban a megnyugtató hír, hogy az egyetlen ember a világon, aki pontosan tudja, mi fog történni, ott áll szorosan a magyar kormány mellett. Andy Vajna cége ugyanis a küszöbön álló Brexittel magyarázta, hogy miért kell a TV2 új tévécsatornáit Romániában bejegyezni. Nem pedig Londonban, Magyarország ugyanis fel sem merült, jóllehet a csatornákat részben a magyar közpénzekből működő Eximbank finanszírozza. S amely csatornák aztán majd a román médiahatóságnak fizethetnek (a magyarnál alacsonyabb) műsorszolgáltatási díjat.

Így lesz a magyar közpénzből román közpénz. És innentől kezdve tényleg csak egy apró lépés, hogy a magyar kormányzati autóparkra szlovák rendszám kerüljön. Ami egyébként tökéletesen illene is egy olyan kormány képéhez, amelyik rengeteg pénzből nemhogy fiatalokat nem tud tömegével hazacsábítani, de még az Izaura tévét sem.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Így lesz a magyar közpénzből román közpénz."

Ennél értelmesebbnek hittem a Választ, minthogy ilyen baromságot állítsanak. (Már elnézést a durva kifejezésért, de nagyon bosszantó.)

Az Eximbank által nyújtott hitelt és kamatát a magyarországi Eximbanknak fizeti vissza. Akkor ebből hogyan lenne román közpénz?

Ha a butaság fájna a szerző ordítana.

A tulajdonos van Luxemburgban. Az RTL Klub Magyarországon van bejegyezve.

Már ma egyszer leírtam:

Az RTL elődjét Luxemburgban alapították. Ekkor a neve Compagnie luxembourgeoise de télédiffusion, illetve Universum Film AG, rövidítve CLT-UFA.
1966-ban Jean Prouvost javasolta Radio Télévison Luxembourg rövidítve RTL névre változtatni, ami megtörtént.

A társaság Magyarországon 1997. április 8-án alakult meg. A Magyar RTL Televízió Zrt. (M-RTL Zrt.) Magyarországon bejegyzett társaság, amely a luxemburgi székhelyű RTL Group konszern tulajdonában van.

Nem szokás nyáron disznót vágni, de Andyval nemhogy a tavaszt, a telet se kellene megvárni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés