Kormánybulvár

2016. július 7. 7:31

Körmendy Zsuzsanna
Magyar Nemzet
Úgy hírlik, maguk a fideszes politikusok sincsenek elragadtatva attól a bulvárdömpingtől, amely esti homályként borul a jobb sorsra érdemes állampolgár tájékozódására.

„A rozsdakollekciókkal üzemelő hármas metróban, amely egy páratlanul hosszú életű rendszer szívós továbbélésének szomorú szimbóluma, érdemes azt a hirdetést tanulmányozni, amely az állampolgárt a Habony Árpád érdekeltségébe tartozó Lokál című bulvárlap olvasására szólítja fel. Azzal az indokkal, hogy kár költenie a pénzét más lapokra, hiszen ez ingyen van. Ahogy vesszük. Sok mindenről hisszük azt, hogy ingyen van, amely valójában adóforintjaink rossz felhasználása miatt mérhetetlenül sokba kerül az állampolgárnak.

Ripost, Lokál, 888, új TV2: kinőttek a televényből, s magvaikat ugyanoda hullajtják. Úgy hírlik, maguk a fideszes politikusok sincsenek elragadtatva attól a bulvárdömpingtől, amely esti homályként borul a jobb sorsra érdemes állampolgár tájékozódására. A kisiklások miatt eddig jobbára csak Gulyás Gergely elítélő nyilatkozataival találkoztunk, aki felháborodott, hogy a 888 mit művelt Tóbiás József MSZP-s exelnök családjával, aztán – legalábbis a nyilvánosság szintjén – ismét csak az ő gyomra forgott attól, amit az Andy Vajna által megvásárolt TV2 tett Spéder Zoltán kicsinálásáért. De ne feledjük, hogy egy hatalmon lévő politikai erőnél sosem az egészség jele, ha politikusai közt csak néhányan alkalmasak arra – a többiek vállvonogató jóváhagyásával –, hogy a párt tiszteletbeli lelkiismereteként tartassanak számon.

Ez ugyanis azt jelenti, hogy a hatalmon lévők közül túl sokan indultak meg a hitelvesztés útján, és ők már a politikai-taktikai szerep szintjén sem vállalhatnak effajta megbízatást köznevetség nélkül. S ha ez bekövetkezik, akkor már az sem lesz lényeges, hogy vannak-e még kormányberkekben olyanok, akik a földből kinövő új médiabirodalom vadhajtásait, szaporodó túlzásait, kisiklásait, fokozódó agresszivitását egyáltalán képesek még érzékelni. Akiknek, ha érzik a botrány kénköves szagát, még azt diktálja a lelkiismeretük, hogy kimondják: vigyázzunk, ez mégiscsak botrány! És nem azt: botrány csak egy van, ha elveszítjük a hatalmat.

E lapok szerkesztése egyszerű, mint a pofon, hatásuk is, mint a pofoné. Egy kép a kuplerájból, egy meg a magaspolitikából. Hát nem ügyesek, akik ezt kieszelték? Vajon miért fintorog az a kevés fideszes, aki legalább otthoni vagy baráti beszélgetésekben egyelőre megtartotta ízlését, igényszintjét, lelkiismeretét? Nem erre gerjed a nép? Közönségesség, gourmet kaják, tömegszerencsétlenség, gyilkosságok, hogy féljetek is a vacsora után. Egy pártnak hatalmi kérdés, hogy lenni vagy nem lenni, de kit érdekel Hamlet, ha az időt a hatalom új elitje zökkentheti ki és vissza? Amikor csak akarja.

A kósza nemtetszés, amely Fidesz-berkekben csak belső vitákig jut el, és ott el is hamvad a rivalizálások lángszóróinak tüzében, megerősíti, hogy a 90-es évek második felében olyannyira hangoztatott polgári eszmények porba hulltak, politikai terméknek bizonyultak. A veszély, amely a Fideszre leselkedik, már rég nem az, hogy nyer-e választásokat, vagy sem, hanem sokkal inkább az, hogy elveszti azokat, akik hatalomra juttatták. Ugyanis demokráciákban a bázis nélkül maradt hatalom légüres térbe kerül. Ha a polgári közép, az évtizedeken át szóhoz sem jutott mérsékelt jobboldal s a feltörekvő alsó középosztály, amelynek segítése a politika megújulása miatt a legfontosabb lenne, s akikről egy szó sem esik, mind-mind politikai érdekképviselet nélkül maradnak, az belülről fogja elindítani a korhadást.

Ami pedig a médiában történik, az mindennek csak halovány lenyomata.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 85 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na ja! 180 fok!

Erről jut eszembe a dakota mondás.

"A döglött ló csak a bőrét dobja le."

Igen. A bulvár médiát nem beszántotta a Fidesz, hanem vett magának inkább.
Mellesleg tönkre tette a köztelevíziót, benne Sára Sándorék kiemelkedő kulturális tévéjét, a Duna tévét!
Viszont "kultúra" címén múzeumokat (beton monstrumokat) kapunk a százéves Ligetünk közepébe.
Tegnapig azt hittem hogy nincs is lejjebb.
De tegnap bevonultak a Ligetbe, munkásruhába öltöztetett kopaszok!!!!
Akik, láthatóan, minden törvény felett állnak.
http://img7.hvg.hu/image.aspx?..
Ez persze nem éri el bulvár inger-küszöbét, pláne, ha Vajna Timikéről is van vmi friss 8ál)hír.

Nálunk otthon immár 6 éve nincs televízió, elsősorban a bulvármédia ízléstelensége és az úgynevezett politikai műsorok arroganciája miatt.

Mind az ízléstelenségre, mind az arroganciára jó példa az egykor szebb napokat is látott magyar Nemzet pálfordulása.

Sajnos ez vonatkozik a tisztelt szerzőre is.

Válaszok:
marko11 | 2016. július 7. 11:59

bocs, de ezen most nem tudok nevetni
ez az álruhás kopaszok az elmúlt 25 év legnagyobb botránya (pedig volt egy pár)
de az "ellenzéki" sajtóban is a foci EB mindent überel
ja, és a mandinernek is sikerült valami hülyegyereket kiküldeni a a Ligetbe "tudósítani" (=benyalni a fidesznek).

az ember, nagy naivan, mindig azt reméli, hogy már nincs lejjebb
aztán......

Igazad van. Kivéve:
szerintem nem olvastál MN-et az elmúlt hónapokban,
Torkos Matildod meg pláne nem, mert az ő szókimondása nem kell senkinek!
(A Magyar Idők kb. a Szabad Nép színvonalán.)

Válaszok:
vendelin | 2016. július 7. 12:54

Tényleg nem olvastam a mondott sajtóterméket (sem) mostanában. Torkos Matildot is csak évekkel ezelőtt.

Nem. Már hat éve is ízléstelennek tartottam a bulvármédiát, meg a politikainak álcázott agymosó műsorokat. A MN csak besorolt ebbe a trendbe. Sajnos.

Ezek közül egyedül a Magyar Hírlapba kukkantok bele olykor-olykor. De abban igazad van, hogy ezek a sajtótermékek is idomulnak az általános szakmai züllésbe. Csak ők jobbról.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés