Üzenjük Kövér Lászlónak: Magyarország nem keresztény ország!

2016. július 9. 12:36

Jámbor András
Kettős Mérce
Kövérrel szemben minket, keresztényeket, ateistákat, zsidókat, vallástalanokat, és mindenkit, aki ebben az országban él, egy dolognak kell egyesítenie: hogy békében akarunk élni egymás mellett.

„És muszlim sem. Magyarország egy világi ország, ahol élnek muszlimok, zsidók, buddhisták, keresztények, ateisták, agnosztikusok, vallástalanok. És ez így van jól, mert ez egy közösség, és egy közösségnek szüksége van minden tisztességes emberre, hogy erősebb legyen. A tisztességet pedig nem az határozza meg, kinek mi a vallása.

Egy valamire nincs szüksége ennek az országnak. Uszítókra.

Márpedig aki egy teljesen értelmetlen, csak és kizárólag gyűlöletkeltésre alkalmas kérdést tesz fel, amely nem az emberre kíváncsi, annak értékeire, méltóságára, törekvéseire, hanem a sötét középkor vallásháborúit idézi fel, az nem tisztességes, az uszító. Ilyen Kövér László is, aki tegnap ezt az eldöntendő kérdést tette fel: »Ez a kérdés, válasszatok, rabok legyünk vagy szabadok, muszlimok vagy keresztények, mit akartok?«

Kövérrel szemben minket, keresztényeket, ateistákat, zsidókat, vallástalanokat, és mindenkit, aki ebben az országban él, egy dolognak kell egyesítenie: hogy békében akarunk élni egymás mellett. És az olyan uszítókat, akik bármelyik polgártársunkat hazaárulónak, vagy vallása alapján nem ide valónak bélyegzik, egyszerűen ki kell vetni a közösségből.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 162 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Üzenem Jámbor Andrásnak:
MOST (még) BÉKE van. Vallásszabadság van. Teljesen magától értetődő normalitás van.

Ha azonban a Jámbor- (meg Juncker-, Verhofstadt- stb.)-félék még dolgoznak egy kicsit, ádáz harcot folytatva a "kereszténység" ellen... akkor eljöhet a muszlim Európa.
Na, AKKOR ÉS ONNANTÓL NEM lesz béke, nem lesz vallásszabadság, nem lesz normalitás.

Jámbor András úgy akar békét, hogy uszít, miközben diktatúrát harsog. Amennyiben valóság lenne a diktatúra, akkor levegőt se tudna venni.

"MI, A MAGYAR NEMZET TAGJAI...

Elismerjük a kereszténység nemzetmegtartó szerepét. Becsüljük országunk különböző vallási hagyományait."

(Magyarország Alaptörvénye, Nemzeti hitvallás)

Na fogadjunk, hogy te is meg vagy keresztelve.

Az biztos, hogy Andre1bp nem egy liberális fickó.
Tele van előítélettel és kirekesztő.
Csak a maga másságát tudja elfogadni, ahhoz igazítja a világ dolgait.

Mindenki békét szeretne, ezért némi fenntartással szemléli a milliós számban érkező, ősi vallási és faji kategóriákban gondolkodó és élő új européerek tömeges betelepítését.

Számodra teljesen közömbös, hogy kik érkeznek, milyen világképpel, kultúrával és életvitellel?
Ide, a mi szép, minden keresztény sallangtól megtisztított szekuláris társadalmunkba?

Berlinben most például éppen az RTL készített riportot a szociális rendszer által finanszírozott poligámiáról, ami teljesen bevett a Neuköllni arab-török-albán párhuzamos kultúrában.

Ezek nem kivételek, hanem bevett stratégia. "Otthon" a többnejűség a jólét, áldás és prosperitás jele, csak a gazdagok engedhetik meg maguknak, akik képesek eltartani a feleségeket és gyermekeiket. Az állami támogatással feljavított fizetésből Európában ezt egy csóró kis muszlim is meg tudja engedni magának, hát miért ne tenné?!
Fiatal, német iskolát végzett srácok válaszolják a mikrofonba, hogy az tökéletesen OK, ha tehetik, ők is tartanak majd 2-3 feleséget.

Tegnap egy pro-palesztin rendezvény kapuja előtt tüntetett egy maroknyi Izrael-barát, lobogtatták a kékcsillagos zászlót. A főleg arabokból álló tömeg, de voltak közte törökök is, hatalmas patáliát csaptak és követelték a rendőrségtől, hogy tüntessék el a vérszívó zsidókat. Verekedni kezdtek, többen emelt karral Heil Hitlereztek és (nők is) bekiabálták, hogy gázba velük. Nyíltan, a rendőrség védelme alatt.
Hány zsidót bántalmaztak Budapesten az elmúlt 2 évben? És hányat német városokban? És Párizsban? És Brüsszelben? (És a nyugatias, forradalmár Kievben?)

Évente hagyják ott fiatal tanárok a szakmát, mert képtelenek kezelni az iskolásaik németellenes, tanárellenes, agresszív atrocitásait, amire a szülők is buzdítják a kölykeiket.

Azt, hogy mi megy a menekülttáborokban, uszodákban, diszkókban, nem részletezem, mert nem akarok általánosítani; a menekültek nagy része békés és rendes.

De azzal együtt, hogy rendesek és békések: NEM OSZTJÁK a nyugati világ értékrendjét, és borítékolható, hogy NEM TÁMOGATJÁK a Jámbor András által meghatóan felvázolt szekuláris kultúra eszményét.

Kölcsönös.

Amennyire Kövér egyszerűsít, annyira legalább csúsztat a szerencsétlen cikkíró. Történelemismerete felületes és ripacskodóan demagóg.
Magyarország per definicionem nem keresztény állam, azonban mint az összes többi európai nép, a keresztény kultúrából kinőtt nemzet.

Maga a szekularizáció, ami magánkérdéssé nyilvánítja a vallást, hitet és ideológiát, a bibliai szövegek alapvetően hatalom-kritikus, a hatalmi és vallásos szférát elkülönítő eszménykepéből merítette a maga legitimációját. Nem az ateizmus szülte meg a szekularizációt, és semmi képen nem az ateizmus hozta létre a vallásszabadságot.

Soha nem létezett, ma sem létezik nem-keresztény kultúrában ilyen méretű és ilyen jó működő szekularizáció.

Nézz körül azokban az államokban, ahol pld. a kommunizmus más vallásos múltra zúdult, vagy ahol (mint Hitlerországban) a pogánysághoz próbáltak visszanyúlni: Teljes ideológiai terror, és féktelen személykultusz.

Ellenben még a legmegveszekedettebb keresztény reakció is képes volt kitermelni a maga masszív egyházon belüli ellenzékét, illetve az egyház disszidens-önképét.

Érdemes a történelmi tényekkel is kicsit behatóbban foglalkozni.

Mínusz.


Ahogy a szekuláris társadalom a keresztény "felvilágosodásból" nőtt ki, úgy a kereszténység a zsidó eszmeiségből. Ha tehát nyakló és ész nélkül ágálsz "a zsidóság" ellen, ugyanúgy lejáratod magadat, mint a Jámbor.

Lehet, hogy tákolmány, de képes vagy-e cáfolni speciel ennek a mondatnak a tartalmat?


És mivel?
A múltról ui. nehéz népszavazni.

Igen a liberálisok nem liberálisok. Csak egy hőzöngők.

Jámbor szövegéve nem az a baj, amit morálisan követel, hanem az, hogy uszít.


Mondta valaki is, hogy MO nem világi ország? Hogy nem él vagy élhet benne muszlim, zsidó, buddhista, keresztény, ateista, agnosztikus vagy vallástalan háborítatlanul teljes jogú-értékű polgárként?

Mondta valaki, hogy a tisztességet nem az határozza meg, kinek mi a vallása????

Pedig írástudó, van szövegértelmezési képessége.

Cui bono? Kinek használ ez a szalmabábérvelés?


Egyébként az sem derül ki Jámbor sirámaiból, hogy milyen közegben és milyen összefüggésben mondta Kövér, azt a bizonyos mondatot. Pedig része a hírnek!
Kövér történetesen keresztényeknek és keresztényként elkötelezett polgárok, kereszténydemokraták előtt tette fel a kérdést, nem a magyar nemzet egészének. Ez szíve joga! Frau Merkel is tett már hasonló velős kijelentéseket a Junge Union rendezvényein.

De ettől eltekintve:

Minden keresztény európai ember, politikus számára hiteles és megalapozott úgy viszonyulni a hazájához, nemzetéhez, mint "Istentől adott szállásterület"-hez. Nem kötelező, nem katekizmus, de egy jogos és bevett álláspont.

A fogalom éppen az ideiglenességet hangsúlyozza - és nem a vérségi jussot!
És ugyan mitől lenne pogány eredetű????? Ezt a vaskos állítást illet volna alátámasztani, tisztelt Jámbor András!

Ellenben:
A zsidókhoz (!) írt levélben írja az apostol, hogy "mert nincs itt maradandó városunk (= polisz) hanem a jövendőt keressük" (zs. 13.24) - miután a keresztény létről (ami ez esetben izraelita keresztény lét!) úgy beszél, mint ideiglenes táborhelyről, "szállásterületről" (= parembolé)
(Hadd ne vezessem le a két fogalom feszes politikai implikációit!)

Teljesen jogos tehát, ha Kövér mint keresztény ember és politikus rámutat arra, hogy a nemzeti lét NEM olyan utolsó igazság mint az Isten országa (=bazilea), viszont minimum egy súlyos utolsó előtti valóság és feladat. A "terület" kölcsönbe adott birtok és megbízatás, ami nem csupán jogokkal jár, hanem kötelességekkel.

Ez a felfogás egyébként tökéletes összhangban van a Nemzetközi Joggal is, sőt, annak az eszményi előzménye és alapja. És - horribile dictum: a Nemzetközi jog is közvetve bibliai és keresztény elveken alapszik:

1. Azon, hogy Isten (másként: a gondviselés, sors, történelem vagy ősi alanyi jog) minden nép számára biztosít egy körbehatárolt területet: "Szállásterületet". A galiba ott kezdődik, hogy a népek nem a számukra kijelölt, jogos helyükön, hanem valahol máshol ténferegnek.

2. A hazától való megfosztottság, a galut (száműzetés, diaszpóra) össznemzeti vészhelyzet, nem pedig ideális állapot. Legjobb esetben is az erőteljesebb hazatérésre való lelki-erkölcsi felkészülés helye, az identitás és hovatartozás rejtett újratervezése. Egyébként pontosan ez a menedékjog etikai alapja - hiszen csak annak kell MENEDÉKJOG, aki nem otthon van, hanem távol hazájától, otthonától, nemzetétől, fajtájától stb. Aki honosít, annak már nem jár ez a fajta védettség, mivel nincsen rá szüksége.

A menekülésen és honosításon túl kezdődik a területi karc: legjobb esetben VENDÉGESKEDÉS vagy HONFOGLALÁS, rosszabb esetben KALANDOZÁS, HADJÁRAT, ANNEXIÓ, HÓDÍTÁS. Végzetes esetben LEIGÁZÁS és IMPERIALIZMUS.
Ez a nemzetközi jog.

3. A bibliai történetszemlélet fenntartással tekint a birodalmakra. Egy sincs, amihez pozitívan viszonyulna a kijelentés.
Isten "országa" sem birodalom (=impérium), hanem királyság (=bazilea). Izrael 12 törzse precízen körülhatárolt "országot" kap, "földet" (=erec). Egészen pontosan "Kronland"-ot, ami az ÚR személyes fenségterülete, és amit "szállásterületként" jelöl ki a 12 törzsnek.

= A Nemzetközi jog a nemzetek és országok, nemzetállamok szuverenitását védi, elsősorban a szomszédok, másodsorban a birodalmak, harmadsorban a nagyhatalmak hódítási törekvéseivel szemben. Sőt: arra jogosítja a nemzetként még meg sem jelenő etnikumokat is, hogy nemzetállamot alapítva önállóan rendelkezhessenek saját 'szállásterületük' felett.


És ha már Jámbor szembe állította a keresztény mítoszt a pogánnyal:

Európa nemzeteinek állami szuverenitása sokkal inkább megfelel a zsidó-keresztény gyökereknek mint az a bábeli zűrzavar, amit a nemzetállamok önállóságát felemésztő EU-s nagybirodalom - és speciel egy megveszekedett internacionalista elitista szekta - postmodern pax romanaként rá erőltetne a viharverte kontinensre.

Hol uszít a Fidesz a muszlimok ellen?
Konkrétan!

van benne igazság, most az egyszer plusz.

Fájdalom.

Ha nem vagyunk sem keresztények, sem zsidók,
sem muzulmánok, sem ateisták - mert ugyebár
a világnézet vagy hit nem a megegyezés
minimuma, akkor majd jönnek valakik, akik
vagy keresztények, vagy zsidók vagy muzulmánok
és eltakarítanak minket a saját útjukból. Képesek
lesznek ezt megtenni, mert lesz hitük.

Jámbor nem tudja ,vagy nem akarja érteni Kövér László gondolatatát : a parlament elnöke egyszerűen csak arra utalt , hogy a történelmi Európa védendő .

Szerintem ebben az Aktiosz féle magyarság tudatban is van egyfajta vallásos áhítat és nincs is ezzel semmi baj.

Ki miben hisz, abban üdvözül, de a bármilyen okból való vallásosság nem zárja ki a magyarság tudatot, a szolidaritást a szeretett országgal és sajátként szeretett, tisztelt népével, általában.

Mondjuk, a "bevett" vallás a katolikus, a református, az evangélikus és az unitárius, leginkább, a többi egzotikum. Kinek mi, de a többség valaha volt családi vallása ezek közül került ki.

Szép kis csokorra valót szedtél össze.
Biztos vagy te abban, hogy ezt keresztények írták?
Mert én nem.
Azért mert vannak akik gyalázkodnak, Magyarország keresztény ország.

A kérdés inkább az, hogy miért kell állandóan hülyeségeket beszélned?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában