Továbbgyűrűzik az MTVA lehallgatási botránya

2016. július 14. 16:01
Március végén lehallgatókészülékeket és kamerákat találtak Vaszily Miklósnak, az MTVA vezérigazgatójának tárgyalószobájában az MTVA Kunigunda úti épületében. Az intézmény több vezetője is további érintett lehet – írja a 444.

A körülmények alapján politikai célú megfigyelésről lehetett a célja a kameráknak és felvevőkészülékeknek, amelyeket az MTVA Kunigunda úti épületében találtak a nyomozók március végén. Amint azóta kiderült, nem csak a vezérigazgatót, Vaszily Miklóst, hanem két további vezetőt, Enyedi Csabát és Vas Imrét is lehallgattak – írja a 444.

A rejtett mikrofont az épületüzemeltetők találták meg a kábelcsatorna teteje alatt, amikor az esőzések következtében beázott igazgatói irodát akarták kiszárítani. Az épület biztonsági vezetője jelentette a nyomozóirodának a történteket. Ezt követően a nyomozók a szomszéd szobában, Enyedi Csabának, a vezérigazgatói kabinet vezetőjének szobájában találták meg a mikrofonhoz tartozó rögzítőkészüléket, valamint egy másik felvevőt is, ami az Enyedi Csaba irodájában elhangzottakat rögzítette. 

A rendőrség egy további készüléket is talált egy másik szinten, Vas Imre üzemeltetési igazgató irodájában. Vas Imre az épület technikai üzemeltetéséért felelős, így az ő hatásköre bármilyen műszaki berendezés telepítése. Enyedi Csabánál és Vas Imrénél házkutatást tartottak a rendőrök, de a 444 információi szerint nem gyanúsítottak.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda tiltott adatszerzés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. Mivel a nyomozás még folyamatban van, nem nyilatkoztak a sajtónak. Az érintettek közül sem kommentálta senki a történteket, illetve az MTVA sajtóosztálya sem.

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Aki valaki, egy percig se gondolja, hogy nem jut rá egy kis kamera, vagy valami más.
Még csak 26 év telt el.....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés