Yusra Mardini

Ifj. Knézy: Nem szándékosan nem mondtam ki a menekült lány nevét

2016. augusztus 7. 14:26
Ifjabb Knézy Jenő az MTVA sajtóosztálya által lapunknak küldött közleményében azt írja, semmi szándékosság nem volt abban, hogy nem mondta ki a százméteres női pillangó menekült versenyzőjének nevét a futam közvetítése közben. A riporter szerint technikai hibák miatt ő konkrétan nem is látta, hogy éppen miről kell beszélnie.

A Mandiner is beszámolt arról, hogy a közmédia riportere, Ifj. Knézy Jenő a női százméteres pillangó előfutamának közvetítésekor tudomást sem vett arról, hogy a mezőnyben egy 18 éves szír úszónő is indult az olimpiai menekültcsapat színeiben, arról meg pláne nem, hogy bár a továbbjutáshoz ez nem volt elég, de ő nyerte a futamot.

Az MTVA sajtóosztályának sajtóközleményében maga az érintett, ifj. Knézy Jenő magyarázza meg az eseményeket. A riporter így látja a Rióban történteket:

„Természetesen semmi szándékosság nem volt abban, hogy egy előfutamban nem mondtam ki valaki nevét, aki menekültként jött az Olimpiára. Egyfelől egy olyan futamról beszélünk, amelyikben semmi nem dőlt el a verseny szempontjából, így függetlenül a versenyzőktől, másról is beszélhetek. Más hasonló szakmai kaliberű futamnál előfordult tegnap, hogy nem feltétlen a képről beszéltem, hanem mondjuk az általam fontosabbnak tartott magyar információkat mondtam el, amire tudtam, hogy máskor nem lesz annyi időm.

Másfelől technikai problémákkal küszködtünk.

Két órával a futamok előtt a helyszíni kommentátor állásban semmiféle jel nem volt, nem működött a CIS monitor és az adás képet adó monitor sem. Folyamatosan próbáltuk elhárítani a problémát, végül 30 perccel a kezdés előtt az a döntés született, hogy nem maradok kint, visszarohantam az IBC-be (műszaki közvetítő központ). Beestem éppen adáskezdésre és folyamatosan azzal kellett szembesülnöm,hogy elmegy a kép és a hang az off-tube fülkében.

Miközben ennek az elhárításán dolgoztunk, nekem nem volt sem képem, sem a verseny hangját nem hallottam. Igen, lehet, hogy éppen akkor, amikor a néző látta, hogy mi történik, én egyáltalán nem. Ehhez jött még az is, hogy volt olyan futam, ahol az előzetesen kiadott rajtlista is megváltozott.

Erre, hogy ez a futam volt-e, konkrétan nem emlékszem, de az előfutamok során volt ilyen, az egészen biztos. Szóval itt egyszerűen arról volt szó, hogy a millió gond közepette tényleg nem egy kevésbé ismert versenyzőkkel zajló és a verseny szempontjából abszolút indifferens két hosszat nem akartam közvetíteni, főleg nem arról,hogy bármit el akartam volna hallgatni.

Egyszerűen tudtam, hogy ez szakmailag nem fontos futam és élő adás közepette próbáltunk kárelhárítást végezni, miután hol hosszabb, hol rövidebb ideig gyakorlatilag semmi nem működött Rióban. Hozzáteszem, hogy a helyszíni hibát estig sem javították ki, így másik kommentátor állást kaptam a döntőkre, de ehhez jelen lévő kollégánk több órás veszekedése kellett.”

Az MTVA sajtóosztálya által a magyar médiának körbeküldött sajtóközlemény tesz egy külön megjegyzést az esetről negatív felhanggal beszámoló lapokra: „Megint úgy törli a lábát a magyar sajtó közmédiával ellenséges része az M4 Sport olimpiai kommentátorába, hogy nincs tisztában a tényekkel, és ami nagyobb baj, rá sem kérdez azokra, hanem előítéleitől vezérelve súlyos jelzőkkel minősíti a teljes közmédiát.”

Összesen 146 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha egy marslakó látná ezt az egészen groteszk műhisztit, nem hinné el.
De egy időgéppel 1930-ból idehozott ember sem hinné el. Sőt, lehet, hogy még egy 1980-as sem.

Kukagyerek, a virtigli - ha az orbánozáshoz, fideszezéshez szükséges, akár MIGRÁNSSIMOGATÓ, szuper-PÍSZÍ - dzsobbikos.

Komolyan mondom, egészen elképesztő.

Vegyük mondjuk Szilágyi Liliána úszónkat. 4 éve kint volt már Londonban, 16 évesen. Azt hiszem összesítésben 31. lett 100 pillangón, nem jutott tovább nyilvánvalóan.
Képzeljük el, hogy mondjuk Ausztráliában, Brazíliában, Kínában vagy bárhol máshol a világon azon menne a polémia, hogy elhangzott-e a Szilágyi Liliána neve az előfutamok közvetítésekor.

Elmebaj.

Mit értesz migránsellenes hír alatt?
Például tegnap bemondták, hogy terrorfenyegetettség miatt nem elmarad a nagy lille-i vásár. Ez "migránsellenes hír"?
:)))))

Elképesztő, mire vetemedik a bosszútól tajtékozó ellenzék, még az olimpia ÉS a menekültek ürügyén is.

Undorító, hazug, számító, demagóg bolsevik uszítás. Mennyire gyűlölhetik ezek a menekülteket, hogy tudatosan rájuk irányítják a söpredék gyűlölködését ezzel a provokációval. Áttételesen is szadisták.

Az ég mentsen meg minket és gyermekeinket attól, hogy újra ezek döntsenek a nemzet sorsáról.

Retkek!

Gondolom azok hőbörögnek most, akik a
Nemtudom Kinek a pályafutását gyermekkorától
figyelemmel kísérik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés