Tudomást sem vett a menekült szír úszónőről az MTVA

2016. augusztus 7. 9:54
Ifj. Knézy Jenő a női százméteres pillangó előfutamának közvetítésekor tudomást sem vett arról, hogy a mezőnyben egy 18 éves szír úszónő is indult az olimpiai menekültcsapat színeiben, arról meg pláne nem, hogy bár a továbbjutáshoz ez nem volt elég, de ő nyerte a futamot.

Sem az induláskor, sem futamgyőzelmekor sem vett tudomást a közszolgálati tévé riportere, ifj. Knézy Jenő arról, hogy a női százméteres pillangóúszás előfutamán a menekültcsapat színeiben egy 18 éves szír úszónő, Yusra Mardini is elindult. A futam elején a versenyzők neveinek felsorolásakor nemes egyszerűséggel kihagyta a menekült lányt a riporter, majd a futam végén, miután pont ő nyerte azt meg, inkább a magyar úszók esélyeiről beszélt. Yusra Mardini bár megnyerte az előfutamot, az ideje miatt végül nem jutott tovább.

Összesen 151 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Műbalhé a köbön...

Ki a fenét érdekelt, hogy ki nyeri a leggyengébb előfutamot?

Az úszás az egyetlen olyan olimpiai szám, ahol még úszni sem kell tudni, hogy valaki résztvevő legyen az olimpián.

Az, hogy a menekülteket egyszerűen le akarják nyomni a torkunkon ékes példája ennek a neve sincs versenyzők futtatása! Vajon miért nem indulhatott szír színek alatt?

Válaszok:
Teknős | 2016. augusztus 7. 12:11

No meg a felvidéki magyarok, akik kajak négyesben aranyérem esélyesek.

Mennyivel nyugodtabban nézhetnénk a döntőt, két magyar hajóval.

De azt nem lehet, mert azt nem szeretné a háttérhatalom.

A jelek szerint először a Magyar Helsinki Bizottság plankolta fel a témát -
https://www.facebook.com/helsi.. - azt a látszatot keltve, hogy az M4 cenzúráz. A firkászok, kommentelők pedig már a rákosi rendszer visszatértét vizionálják.

Az, hogy ifj. Knézy Jenő riporter nem említette meg egy dolog. Emlékezetem szerint az összefoglalóban, ismertetőben szóba került a neve és az is is ami vele történt.

Sőt!!!

Az M4 a honlapján már 2016. július 28. egy írást is megjelentetett.

"Az Égei-tengeren úszva menekült Szíriából, most az olimpiára megy+

Yusra Mardini egy hajón hagyta el Szíriát 2015-ben, majd mikor a görög partok látótávolságon belülre kerültek, a csónakjuk süllyedni kezdett, testvérével pedig ki kellett úszniuk Leszbosz szigetére. Huszonöt napot utazott ezután Németországba, ott kezdett újra úszóedzésre járni, most pedig Rióba tart a menekült csapat tagjaként.

A tizennyolc éves lány elmondta, hogy nagyon ciki lett volna, ha úszóként a jéghideg vízbe fulladnak nővérével, mikor a hajójuk süllyedni kezdett. Németországban, Berlinben került menekülttáborba, ahonnan egy egyiptomi tolmács ajánlotta be egy egyesülethez, ahol elégedettek voltak az úszótechnikájával. Az edzője, Svan Spannekrebs nagyon örül, hogy a történelem része lehet azzal, hogy tanítványa az első menekült csapat tagjaként utazhat az ötkarikás játékokra.

A menekült csapatot a Nemzetközi Olimpiai Bizottság alapította meg, és az olimpiai zászló alatt fog felvonulni a nyitóceremónián a házigazda brazilok előtt. Tíz sportoló tagja a csapatnak és arra hivatottak, hogy a reményt szimbolizálják és felhívják a figyelmet a globális menekültkrízisre."

Forrás: http://www.m4sport.hu/2016/07/..

Katinkát vártuk, meg a többi magyart, kit érdekelt, hogy ezek mit pacsálgatnak a vízben.

Knézy bakizott, előfordul. De ne legyetek kegyetlenek...Yusra Mardini 3 éves kora óta úszik, testvérével együtt, apja úszóedző. A Syrian Olympic Committee támogatta. Majd ahogy elmondta, volt egy álma, hogy részt vesz az Olimpián. Többek közt Magyarországon keresztül érkezett Németországba és azonnal bejelentkezett egy úszóklubba. Felkarolták és német támogatással eljutott a versenyre. Szerintem ez egy szimpatikus lány, akinek volt egy álma...

Kellett volna. Elmulasztotta.

De rögtön ráfogni, hogy direkt és rossz szándékkal, az megint úgy fog hátrafelé elsülni, hogy attól kódultuk.

Hiéna banda.
Erre lestek, és puff: bejött nekik, mert a mutatótótáblán és az előre leadott listán szuper kis káosz volt.

Hánytatószer ez a magát politikailag korrektnek és nemesnek beállító, a semmit fitogtató hisztihadjárat.

Teljesen világos, hogy más nevet olvasott be a 4. pályán, tehát vagy rosszul értesült vagy nem figyelt oda.


Aki ebből "elhallgatást" eszkábál, az aljas, rákosista, demagóg mocsadék.

Ha nem érzed a két "esemény" közötti különbséget, akkor nem is vitatkozom veled.

De gyanítom, hogy olyan erővel akarod védeni a liberális hülyeséget, hogy az már fáj.


A kutyát se érdekelte a leggyengébb előfutam. Persze, ha az életéért küzdöttek volne és netalántán a vizimentő is beugrott volna kimenteni, akkor az egész világ ezen röhögne. No meg az uszószövetségen, mert az Olimpia nem erről kellene, hogy szóljon.

Bármennyire is igyekeztek lenyomni a torkunkunkon a migránsokat, nem fogjuk elfogadni, főképp nem a muzulmánokat.

@Counter!

Az időmet védendő, a te posztjaidat már nem látom, ne szólíts meg, mert anno valamelyik hülyeségedért kikszeltelek!

Szerintem véletlenül hagyta ki, mert a mi esélyeinkkel kezdett el foglalkozni, nem róható fel neki. Egyébként az olimpiai eszméhez méltó az, hogy olyan országok sportolóit is engedték indulni, mintegy az "ötkarikás" jelkép alatt, ahol a zavaros körülmények miatt egyszerűen nincsen központi hatalom, vagy egy rakás ember menekül előle. Ebből a szempontból sajnos, hogy nem az Ókorban vagyunk, amikor az Olimpia idejére a civakodó Városállamok békét hirdettek és félretették az ellenségeskedésüket.

i) A hölgy nem Német állampolgár. ii) A Szír Olimpiai Bizottság "romokban", ez egy magánszervezet. A Téli Olimpiák kivételével Szírek ott voltak. Nem értem mi a problémád? Az hogy Német propaganda lenne, nevetséges. A cikkekből, van belőlük bőven, nem ez jön le. Lehet, hogy naiv vagyok, akkor bocs:

Igazad van,bevallom én a Szír National Olympic Committee honlapját kerestem, de az nem érhető el. Négy atlétát indítottak és három sportoló kapott meghívást. Forrás: Xinhua 2016-08-04.

"A futam elején a versenyzők neveinek felsorolásakor nemes egyszerűséggel kihagyta a menekült lányt a riporter, majd a futam végén, miután pont ő nyerte azt meg, inkább a magyar úszók esélyeiről beszélt."

Szerintem csakis az történhetett,
hogy
Knézy már az elején is tartott a szír versenyzőtől,
később meg egyszerűen SOKKOLTA a menekült lány időeredménye.

Nem egyformán látjuk a dolgokat az biztos.

A hölgy eredménye a 41. helyre elég. Ami szomorú, Die Welt máris úgy kommentál, Mo-on cenzúrázzák a híreket, mert megfelel Orbán migránsellenes politikájának.

..és hány úszóról nem vesznek még tudomást! Tudja valaki 400 vegyesen ki lett a hetedik? Vagy a negyvenedik?
A győztest tudjuk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés