Helyreigazítás a „pejoratív értelmű ügynök szó” használata miatt

2016. augusztus 26. 17:30

Huth Gergely
Pesti Srácok
Szabó Natália életrajzi adatait félreérthetően megfogalmazva, illetve irreleváns módon osztottuk meg Tisztelt Olvasóinkkal, amikor úgy fogalmaztunk, hogy „Szabó már nem kispályás, komoly nemzetbiztonsági múltja van, sőt felesége is ügynök múlttal rendelkezik”.

A PestiSrácok.hu-n 2016. július 23-án megjelent »Súlyos pazarlás, szabálytalan szerződések és hűtlen kezelés gyanúja az Országos Mentőszolgálatnál« című cikkünkben dr. Szabó Gábor, a mentőszolgálat biztonsági igazgatója és felesége, Szabó Natália életrajzi adatait félreérthetően megfogalmazva, illetve irreleváns módon osztottuk meg Tisztelt Olvasóinkkal, amikor úgy fogalmaztunk, hogy »Szabó már nem kispályás, komoly nemzetbiztonsági múltja van, sőt felesége is ügynök múlttal rendelkezik«.

A PestiSrácok.hu szerzője már csak életkoránál fogva sem kívánta »állambiztonsági múlttal« összefüggésbe hozni a biztonsági igazgató feleségét, s szerkesztőségünk kitart amellett, hogy az »ügynök« kifejezés önmagában nem hordoz negatív tartalmat, hiszen például a James Bond filmek főszereplői is »ügynökök«, de méltányolva az érintettek érvelését már korábban töröltük a kérdéses részt.

Most az érintettek ügyvédi úton tett felszólítására ismét helyesbítjük korábbi kijelentésünket, egyben sajnálkozásunkat fejezzük ki dr. Szabó Gábor és Szabó Natália felé, amiért »a pejoratív értelmű ügynök szót használtuk velük kapcsolatban«.

Minden egyéb tekintetben cikkünk állításait fenntartjuk.

Huth Gergely

főszerkesztő

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Huth géfodori babérokra tör a lakájzsurnaliszták bajnokságában

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában