Főszerkesztőváltás a Mandinernél

2016. szeptember 1. 13:56
Balogh Ákos Gergely, a Mandiner eddigi főszerkesztője a Corvinus kommunikációs igazgatója lesz. A Mandiner főszerkesztését eddigi helyettese, Rajcsányi Gellért veszi át.

Balogh Ákos Gergely, a Mandiner eddigi főszerkesztője 2016. szeptember 1-től a Corvinus Egyetem kommunikációs igazgatójaként dolgozik tovább. A Mandiner főszerkesztését Rajcsányi Gellért eddigi főszerkesztő-helyettes veszi át.

Balogh Ákos Gergely:

„A Mandinernél eltöltött hét  az UFit és a Reakciót is beleszámítva tizenhét  év után egyre inkább úgy éreztem, hogy túl sokat foglalkozom hírekkel, és ideje lenne másban is kipróbálnom magam. Örülök neki, hogy a Corvinuson dolgozhatok tovább, eddig is foglalkoztatott, hogyan alakul egykori egyetemem sorsa. A diploma megszerzése után sem szakadt meg a kapcsolatom az intézménnyel, versenykonzulesként segítettem a Vállalatgazdaságtan Intézet munkáját. Bízom benne, hogy a nagyon jó adottságokkal rendelkező egyetemből a régió egyik legerősebb felsőoktatási intézménye válhat.

Nagy utat jártunk be egykori közéleti havilapunk, a kezdetben néhány ezres olvasótáborral rendelkező Utolsó Figyelmeztetés óta a polgári undergrounddal: a Mandiner az előző hónap során 700 ezer politika iránt érdeklődő olvasót ért el, ami azt jelenti, hogy ez volt az eddigi legerősebb augusztusunk. A Mandinert az eddigi csapattal megbízott főszerkesztőként Gellért kollégám viszi tovább, akivel régóta együtt dolgoztunk.”

Rajcsányi Gellért:

„Régi megfigyelés, hogy hét évente jön el az életben a változás ideje. Így alakult ez a 2009-ben alapított Mandiner esetében is. De ez valójában nem is lesz nagy változás: Ákos ezután is a közösségünk tagja marad, a Mandinerhez is lesz még köze; én pedig a portál legelső híreinek begépelésétől kezdve a Mandiner vezető szerkesztője vagyok, most csak folytatom a hét éve elkezdett munkát. Lapunk egy megújulási fázis közepén van, de nem fogjuk túlbonyolítani a dolgokat. Szeretnénk erősíteni azt, amiben jók vagyunk; elhagyni azt, amiben kevésbé. Levegőt veszünk, körbenézünk, felfrissülünk, és ez reményeink szerint hamarosan külcsínben és belbecsben is megmutatkozik.

A Mandiner elődlapjaihoz, az UFi-hoz, a Reakcióhoz és az eddigi saját történetéhez hasonlóan továbbra is egy jobboldali, konzervatív, illetve szabadelvű nézeteket felvállaló és képviselő lap marad. Ugyanakkor ezután is nyitottak maradunk a vélemények széles skálája felé, szabad fórumot biztosítunk a közélet eseményeinek megvitatására; miközben minőségi hírszolgáltatást és széles körű szemlézést végzünk, valamint saját riportokban, interjúkban, tudósításokban és publicisztikákban dolgozzuk fel a közélet és más területek folyamatait. 

Továbbra is magunkénak valljuk az UFi és köreinek önmeghatározását: hiszünk a szabadságban, a hagyományban, a közösségben, a vélemények sokszínűségében. És a józan észben. És egy polgári Magyarország megteremtésének lehetőségében. Ákosnak sok sikert kívánunk! Maradjanak velünk!”

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha rajtam múlna Rajcsányi Gellértet nevezném ki főszerkesztőnek és helyettesként egy kívülálló személyt.

Mindkettőjüknek sok sikert kívánok.

"Bízom benne, hogy a nagyon jó adottságokkal rendelkező egyetemből a régió egyik legerősebb felsőoktatási intézménye válhat."

LoL

Nincs benne a világ első 500 egyetemében. (A bennlévő ELTE és Szegedi is gyengén szerepelnek.) Kommunikációval ezen nem lehet javítani. Rossz ütemű váltás.

Sok sikert! Ez egy nagyon érthető elhatározás.

Rajcsányi megjelenéseit a mindenféle TV-kben nem nagyon szerettem, BÁG mindig az marad, akinek a Reakció és UFI óta tűnt, többek között debreceninek, szerintem ilyen lesz még néhányszor 17 év múlva is.

Viszont Rajcsányi nevetgélve beszélget, mintha a fonákját is látna annak, amit mond, meg azokat is, akik nem biztos, h. egyet értenek vele. Ez is jó.

Nekem jó a mandi így, csak azokat sajnálom, akik már nem írkálnak ide, pl. Jairust, Rasidot, bini is nagyon hébe-hóba jelentkezik már.

egy vicc az, nem egyetem

"legfeljebb népnemzeti underground"

Underground nem lehet a kormányzó párt szócsöveként.
Népnemzeti sem, pert pesti gyerekek csinálják. Meg úgy egyébként mi népnemzeti van a Habony, Rogán, Szíjjártó, Deutsch, Orbán fémjelezte pártban?

jelenben írtam

Ehhez természetesen minden jogod megvan.

Maga mellé vehette volna Kósát is,ő ott volt kisz titkár.

"..az első évfolyam KISZ-titkára, Kósa Lajos azzal kezdte: micsoda szemétség, hogy az oroszok miatt nem megyünk a Los Angeles-i olimpiára. Tiltakozzunk! Megtették, aztán letolást kaptak érte..."

http://nol.hu/archivum/archiv-..

Ezzel nincsen semmi probléma. Ettől még kedvelem.
Rajcsányinak is írtam már hasonlót itt is és e-mailban is. Ő is viszonozta. Ettől még nincs harag.

LOL
Mondá a Tulipános Fanfan, alias balint a 60-ból.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés