TV4: közös tévécsatornája lehet a visegrádi országoknak

2016. szeptember 7. 11:13
A lengyel köztévé igazgatója azt javasolja: hozzanak létre egy közös, angol nyelvű tévét a visegrádi országok. Minden V4-es kormányfő örült a felvetésnek, Orbán Viktor szerint hamarabb is elindulhatott volna a kezdeményezés.

Közös, angol nyelvű, TV4 elnevezésű visegrádi televízió létrehozását javasolta kedden a krynicai nemzetközi gazdasági fórumon a visegrádi kormányfőknek a lengyel közszolgálati televízió igazgatója, Jacek Kurski.

Beata Szydło lengyel kormányfő a javaslatra reagálva úgy értékelte: a csatorna az Európai Unión belüli kommunikáció „új szintjéhez” járulna hozzá, és reményét fejezte ki, hogy a tévé „két év múlva, vagy talán korábban is” működni fog.

Robert Fico szlovák miniszterelnök ehhez megjegyezte: „az ördög a részletekben rejlik”, mindazonáltal örülne – mondta –, ha a javaslat megvalósulna.

Bohuslav Sobotka cseh kormányfő szerint Csehország „kész a részletek megvitatására”. Sobotka fontosnak találná, ha a kezdeményezés „mind a négy ország számára hasznos és effektív lenne”.

Orbán Viktor is pozitívan fogadta a hírt az új tévécsatorna indításáról. Hozzátette: ha 10-15 éve indult volna el, hamarabb ki tudtunk volna jutni a posztkommunista médiavilágból – írja az Index.

(MTI)

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában