Mit csinál Ön október 2-án?

2016. szeptember 18. 14:41

Szerető Szabolcs
Magyar Nemzet
Aki mégsem szavaz nemmel, nem hazaáruló vagy a keresztény Európa sírásója; aki nemmel szavaz, nem vezeti ki az országot az Európai Unióból, nem írja ki magát a civilizált emberek közösségéből. Csigavér.

„Jó időben születtem: amíg nem voltam választókorú, nem szavazhattam volna szabadon, mire az lettem, beköszöntött a demokrácia. Nagy becsben is tartom a politikai akaratnyilvánítás e lehetőségét; az 1989-es négyigenes népszavazástól a 2014 őszi önkormányzati választásig minden országos választáson, népszavazáson részt vettem, és érvényesen voksoltam. Most először, az október 2-i úgynevezett kvótareferendumhoz közeledve fog el a kétely, helyes-e megjelennem a szavazókörben.

Nyilvánvaló, hogy ennek a népszavazásnak nincs olyan jogi következménye, amely alapján érvényesség esetén valóban ügydöntőnek nevezhetnénk. A tagállami népszavazás ebben az esetben nem érvényteleníti, nem írja át az uniós joganyagot, nem változtat a közösségi szabályozáson, döntéshozatalon. A feltett kérdésre adott »nem« válasz az Országgyűlés jóváhagyásához kötné a betelepítést, vagyis akár az is megtörténhet, hogy a nemek elsöprő győzelmének másnapján a parlament hozzájárul migránsok tömeges befogadásához. Ez jelenleg a politikai abszurd kategóriája, de jogi szempontból kifogástalan, a nép döntését formálisan végrehajtó lépés lenne.

Vajon miért nem úgy fogalmazták meg a kérdést, hogy annak uniós szinten is közvetlen hatása legyen? Például így: Akarja-e Ön, hogy az Országgyűlés felhatalmazásával a kormány tárgyalásokat kezdeményezzen az európai uniós tagországokkal annak érdekében, hogy uniós szerződés rögzítse, akarata ellenére egyetlen országba sem lehet migránsokat telepíteni? Vagy: Akarja-e Ön, hogy az Országgyűlés kötelezze Magyarország miniszterelnökét arra, hogy az Európai Tanácsban megvétózza a migránsok kötelező betelepítését célzó döntéseket? Ha bármely ilyen vagy ehhez hasonló kérdés tiltott tárgykört érint, a kormánypártok a Jobbik segítségével, kétharmados többséggel gyorsan orvosolhatták volna a problémát. Ilyen kérdéssel a kormány »igen« válaszokra buzdíthatna, majd elsöprő felhatalmazást szerezve aktívan, álláspontja mellé szövetségeseket gyűjtve léphetne fel az uniós fórumokon. Ez igazi küzdelem, valódi téttel bíró harc lenne. Érdemi vitát gerjesztene az Európai Unió jövőjéről, a brüsszeli és a tagállami hatáskörök viszonyának újragondolásáról, és nem csak a migráció kérdésében. Ha már ez a vita elmaradt itthon, amikor a parlament a túlbuzgó Gyurcsány-kormány javaslatára a tagállamok közül elsőként, az akkor ellenzéki Fidesz képviselőinek támogatásával, lényegében olvasatlanul megszavazta az unió működését szabályozó lisszaboni szerződést. Az Orbán-kormány által népszavazásra bocsátott kérdés nem alkalmas egy ilyen vita elindítására, mert a magyar parlamenti és az uniós döntéshozatal ez esetben két malomban őröl.

Belpolitikai szempontból a kezdeményezés már elérte a célját, hiszen még jobban összekuszálta az ellenzéki sorokat. A Fidesz megoldotta, hogy a számára kedves téma úgy uralja ezt az évet is, hogy idén a magyar lakosság alig találkozott még migránsokkal, miközben a kormánypártok a felméréseket ismerve egyszerűen nem tudnak veszíteni. Orbán Viktor egy ideje szűknek érzi a hazai játékteret, ambíciója immár az európai politika irányának befolyásolása; ehhez remél támasztékot egy érvényes, magas részvételt és a »nem«-ek dübörgő győzelmét hozó népszavazástól. Abban, hogy az ellenőrizetlen beáramlást korlátozni kell, a külső határokat pedig védeni, a magyar kormánynak volt igaza, csakhogy időközben az Európai Unió és benne Németország hajója, ha lassan is, de fordult egyet. A Törökország és az EU között született, bizonytalan jövőjű megállapodás, illetve a balkáni útvonal lezárása a magyar kerítésre nehezedő nyomást is mérsékelte. A migráció hosszú távú kihívást jelent Európának, ám a magyar népszavazás annak kezeléséhez nem sokat tehet hozzá. A miniszterelnöknek megvan a kikezdhetetlen felhatalmazása ahhoz, hogy az uniós fórumokon a magyar álláspontot képviselje, felesleges egy csúcsra járatott kommunikációs gyakorlatra, hatalomtechnikai akcióra adófizetői milliárdokat elszórni.

Ha elmegyek szavazni, persze nemmel voksolok, de csak akkor veszem ehhez a fáradságot, ha a kormány addig elszámol a kampányköltségekkel, illetve visszavonhatatlanul felszámolja a letelepedési kötvényekkel való, az államot magas kamattal eladósító üzletelést. Nem érzem ugyanis hitelesnek a terrorveszélyre, az ország és Európa védelmére való hivatkozást, ameddig van rá esély, hogy potenciális bűnözők, akár az iszlamista terror finanszírozói előtt nyit kaput uniós tagországként az én hazám. Mindent összevetve senkinek sem ajánlom, hogy józan mérlegelés helyett felüljön a hisztériakeltésnek október 2-a előtt: aki mégsem szavaz nemmel, nem hazaáruló vagy a keresztény Európa sírásója; aki nemmel szavaz, nem vezeti ki az országot az Európai Unióból, nem írja ki magát a civilizált emberek közösségéből.

Csigavér.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 212 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mit csinál Ön október 2-án?

Elmegyek szavazni és NEM-el szavazok. Közben Szerető Szabolcs félék erőlködésen fogok nevetni.

"Az a kéz, mely a fenti sorokat írta, már sajtos..."

Biztos eltévesztetted és túróst akartál írni.

Szerető lenne a "józan hang"?
Milyen tablettát szedsz?

Milyen nyelven van? Mi közöd hozzá? Neked bármilyen nyelven van leírva akkor sem érted, mer nemcsak proli, hanem prosztó is vagy.

Sajnos az OPNI-t bezáratták, pedig október 2.-tól ott lenne a helyed.

Látom megtaláltad a hozzád illő személyt. Házasodjatok össze.

Azért írom így - ezt már máskor is leírtam - hogy téged bosszantsalak, hogy neked is legyen miről írni. Mindezt azért teszem, mert tudom, hogy prosztó vagy és kecskével alszol. ;-)

Amennyiben a népszavazás érvényes lesz és többségben lesznek a nemek, az országgyűlés kétharmados törvényt fog elfogadni, amelyet csak akkor lehet megváltoztatni, ha a kétharmad hózajárul. Ettől félnek a balliberálisok és ezért ekézik a népszavazást.

Válaszok:
Burmann | 2016. szeptember 18. 16:25
Burmann | 2016. szeptember 18. 18:41

"Én is."

Nagyon helyes. Én 300 fővel megyek és mindegyik hoz még kettőt.

Nem lesz érvénytelen.

Válaszok:
Berecskereki | 2016. szeptember 18. 16:19

Merkeli fordulat.

A "wir schaffen das" szólam helyett "Deutschland wird Deutschland bleiben" lett, a Wirtschaftswoche című német gazdasági hetilap által készített a napokban megjelenő interjú szerint.

"Elmebetegeknek nincs szavazati joguk"

Van. A pszichiátrián zárt osztályon.

LOL
Meghiszem azt, hogy nem tetszik. 2018-ban mentek a lecsóba és csak két párt marad, a Fidesz/KDNP pártszövetség és a cukis Jobbik.

A szocialisták nem Magyarországon élnek?

"Összekeverte az MSZP Orbán államtitkárát egy zongoraművésszel" :DDDD

http://www.atv.hu/belfold/2016..

Válaszok:
Burmann | 2016. szeptember 18. 16:39

:-)
Nyugalom. Mindennek eljön a napja. Ennek is.
Most mit idegesíted magad? A végén még belebetegszel.

Nem befogadó a magyar?

"Magasztos programsorozattal emlékeztek meg Hajdúnánáson a nagy székely menekülésről.

Az első világháború idején, 1916. augusztus végén bekövetkezett román betöréskor Magyarország védtelenül álló keleti vármegyéiből 206 ezer székely kényszerült arra, hogy mindent hátrahagyva elhagyja otthonát. A csatatereken harcoló férfiak otthon maradt családtagjai – gyermekek, asszonyok és idősek –, leginkább gyalog és szekéren hazájuk békésebb területeire próbáltak eljutni, ahol a veszély elhárultáig meghúzódhattak."
http://civishir.hu/helyben-jar..

A hajdúnánásiak száz évvel ezelőtt 3200 székely háborús menekülttel osztották meg a hajlékaikat.

:)
Mind egyenes tekintetű gerinces, határozott egyéniség.
Fel készültek minden lehetőségre, történjen bármi, ők megmondták.
Számukra nincs lehetetlen.
Ők mindig győznek.
Csaták nélkül.
Oda nem mennek soha.
Haljon meg más.

Horgászás, nyugalom, béke, csend. Van idő közben elgondolkodni, hogy hogyan képzeled el Mo-ot 30-40 év múlva? Milyen országot szeretnél? Olyat, mint a francia, német, belga, holland? Vagy másmilyent? Mit szeretnél, a még megnemszületett unokádra milyen országot szeretnél hagyni? Van ebben felelősséged? Jó gondolkodást.

Szerető úr, tehát ön nem kíván állást foglalni. A motiváció pedig belpolitikai (Simicska Orbán ellentét)

Én pedig azt kérdezem, hogy mi történik ha téved a kérdés fontosságának a megítélésében.
Teszem azt úgy alakulnak a dolgok, hogy 10 esetleg százezrével betelepítenek az országba olyan idegeneket, akiknek az országát nem mi de a formális szövetségeseink tették tönkre. Ráadásul ezeknek az embereknek a képzettsége hiányos, műveltsége, kulturája és életszemlélete a miéntől gyökeresen eltérő és miután ebben nőttek fel ragaszkodnak hozzá. Vagyis idegen testként fognak párhuzamos társadalmat alkotni. Ebben a tömegben ennek minden esélye meg van.

Nos ennek egyenes következménye lenne, hogy

-A szociális háló vagy összeomlana vagy erősen meg kellene nyírbálni.
-Aki mégis munkából akarna megélni erősen leszorítaná a béreket
-Aki végképpen képtelen az idegen környezetet tolerálni, az radikalizálódik és a társadalomra támad
(Még lehetne sorolni a várható következményeket)

Nos, ha az ön és önök felelőtlen és rossz helyzetmegítélése nyomán a fennti helyzet előállna hogyan néznénel az emberek szeméba ? Milyen megoldást tudnának javasolni annak megoldására ? (Tartok tőle hogy semmilyet, hanem eltagadnák a következményeket és cserben hagynák az embereket a bajban, amelyet most még van esélyünk elhárítani. A folyamat ugyanis irreverzibilis, ha egyszer megtörténik és itt vannak, akkor már itt is maradnak.)

A konkluzió tehát az, hogy ön nem felelős közéleti ember, hanem hazárdjátékos, mégpedig az emberek és a társadalom kontójára.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés