A Magyar Nemzet belerúgott G. Fodorba

2016. szeptember 23. 17:51

Szikszai Péter
Magyar Idők
Ha ez a trendi ellenzéki újságíró gyakorlat, akkor már nincs messze az idő, amikor a lap publicisztikai rovatában Portik Tamás értékeli Pintér Sándor belügyminiszter teljesítményét, esetleg a cigánygyilkosok elemzik majd a kormány romaintegrációját.

Néhány napja a 888.hu főszerkesztőjét, a Századvég elnökhelyettesét megtámadták egy bevásárlóközpont parkolójában. G. Fodor Gábor szerencsére nem sérült meg különösebben, a tettest pedig még aznap elfogták. Szívesen leírnám, hogy az újságírószakma egy emberként ítélte el a cselekedetet, de valamiért nem így történt. (Talán ha legközelebb a 444.hu főszerkesztőjét, Uj Pétert verik meg, nagyobb lesz a szolidaritás.) A magát jobboldalinak valló, polgári értékeket képviselő Magyar Nemzet, inkább azt érezte erkölcsi kötelességének, hogy interjút készítsen az erőszakoskodó férfival.

Nem is akárhogyan! (Már nagyon érik a Pulitzer, úgyhogy hajrá!) A beszélgetésben szépen elismételtették a támadóval a főszerkesztőre tett összes becsmérlő kifejezést, illetve betűhíven leírták, hogyan alázta meg a G. Fodor társaságában lévő hölgyet. Mert ugye a közvéleménynek joga van tudni, hogy egy kötözködő, agresszív fazon, mikkel sértegette a kormánypárti elemzőt. Lehet, hogy az erőszakoskodó valóban beérte szidalmazással és egy tockossal, a Magyar Nemzet azonban még jól bele is rúgott G. Fodorba. A támadó elmagyarázta, hogy azért gerjedt haragra, pontosabban azért történt a lap által gúnyosan »sajnálatos eseménynek« nevezett inzultus, mert januárban a 888.hu megsértette a szocialisták akkori elnökének, Tóbiás Józsefnek a feleségét. (A Magyar Idők egyébkéntannak idején elítélte a 888.hu szóban forgó írását is, amelyet G. Fodor néhány nap múlva visszavont.)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 79 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy bizonyos intelligencia szint felett nem olvasnak Magyar Nemzetet.

A Magyar Nemzet olyan mint a bukfencező bohóc : ripacskodik , hogy egyáltalán észrevegyék...

A hiba az Ön készülékében van...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés