Erdélyizett egy jóízűt a Magyar Narancs

2016. szeptember 27. 10:44

Papp Attila Zsolt
Főtér.ro
Az említett lapnál, úgy tűnik, a politikai korrektség jegyében már csak egyetlen népcsoportot lehet büntetlenül megbélyegezni, ilyen lekezelően, arrogáns és sztereotip módon említeni: a „határon túli” magyarokat.

„A valaha szebb napokat látott Magyar Narancsnak régebb sem kellett a szomszédba mennie egy kis románozásért vagy határontúlizásért, emlékezetes volt például, amikor Miskolc erdélyi származású polgármestere kapcsán a külhoni maffiától féltették az észak-magyarországi várost – meg általában a betelepülőktől, akik az éj leple alatt átveszik a hatalmat azokban az anyaországi közösségekben, amelyeket ellepnek.

És most itt van a legújabb, szerkesztőségi szignóval ellátott szösszenet, amelynek már a címe is hibátlan: A legújabb csodafegyver a migránsok ellen: erdélyi testvéreink; a felvezető ezt még fokozza egy cseppet: Vajon mennyiért góbéskodnak, bocs, korteskednek?

Mindezt megfejelik egy olyan címlapképpel, amely egy kucsmás, nagybajszú bácsit ábrázol szavazás közben. (...)

Az említett lapnál, úgy tűnik, a politikai korrektség jegyében már csak egyetlen népcsoportot lehet büntetlenül megbélyegezni, ilyen lekezelően, arrogáns és sztereotip módon említeni: a »határon túli« magyarokat, különösen a székelyeket, de mindegy is, ezek mind ugyanolyanok.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szegeny Magyar Narancs is mar inkabb citrom, a lofelebol

Most tegyük ide a MN cikkét egy másik népcsoport vonatkozásában. 2004. dec 5-re vonatkoztatva. Mi lett volna, ha ilyen cikk jelenik meg 2004. december 4-én:

"Vajon mennyiért ajvékolnak, bocs, korteskednek?

Úgy tűnik, nem elég a rengeteg plakát, köztévés egyperces, az eltapsolt százmilliók. Be kell vetni az ajvékoló kommandót be is, mert veszélyben a pesti libsi közösség.

Több mint egy éve tart a Nagy Megemlékező Hakni. Az összes szadeszes nagykutya (és persze a kicsik) immár nemcsak a tévében, rádióban, de élőben, lakossági live show keretében is a népszavazási részvételre buzdít, vagyis riogat, fenyeget, hazudik, de úgy tűnik, a főnöknek ez is kevés. Gyurcsány megmondta: csak a 100 százalékos részvételi aránnyal lenne elégedett, buzgó majmai pedig mi mást tehetnék, újabb showelemekkel bővítik a kampányt.

De mit, pontosabban kiket lehet még hozzátenni ehhez?

Hát a zsidókat, kiknek szép szava a legközönyösebbeket is megérinti. A Népszabadság írja, hogy "Kétszáz liberális aktivista segíti a Gyurcsány népszavazási kampányát Pécsett, ahova péntek délután érkezett meg az szdzs ifjúsági szervezetének mintegy ötven tagja".

Hogy mit fognak ők csinálni? A tudósítás szerint "referendumon való részvételre és a nem szavazat leadására buzdítanak".

Arról viszont nem írnak, hogy mégis milyen formában történik ez a buzdítás.

Leszólítanak az utcán? Becsöngetnek a lakásba?

Vagy csak mindenféle közterületen, „Nem” feliratú molinó alatt, ötpercenként eléneklik a megszokott hasbarát?

Majd meglátjuk.

Mint ahogy hamarosan többieket is, hiszen a Népszabadság arról is írt, hogy "a jövő héten

Erecből is érkeznek

még Pécsre aktivisták".

Mondanunk sem kell, hogy a piszkos anyagiakról nem esik szó, hogy mégis mennyiért jönnek ide az libsik hirdetni az igét? Miért is esne: ahhoz képest valószínűleg gombokat kapnak, mint már amennyit eltapsoltak plakátra, tévére.

Meg különben is: Gyurcsány épp tegnap üzente, hogy ez az egész, nem pártpolitikai kérdés, hanem "európai ügy".

Mi más is lehetne? Az ő szánalmas ambíciója?"

Na, a fenti írás után az USA vajon hadat üzent-e volna Magyarországnak?

Dehogy az, csak lopta a nicknevet.

Utána néztél, hogy mit írt a Magyar Narancs, vagy elég volt elolvasni a nevet??
Inkább segítek:

"Miskolcon elkezdődött. A helyi szocialisták éppen azt olvasták az erdélyi származású polgármester, a fideszes Kriza Ákos fejére, hogy sorra nevezi ki stratégiai posztokra földijeit. „A partiumi származású Kriza Ákos polgármestersége óta egyre több partiumi, erdélyi származású ember kap vezető állást a polgármesteri hivatalban, a város cégeiben, intézményeiben."

Van aki a zsidókat szidja hasonló "stílus" miatt...

Nem olyan bonyolult ez, Zokni elvtárs!

Ha a "határon túli magyarok" helyére beteszed azt, hogy "zsidó, vagy "liberális", az már nem nagyon tetszik neked a szöveg, mi? Pedig mindössze ennyit tettem, a szöveg a Narancsé.

Egyébként a dolog még érthetetlen is:A magyarországi magyaroknak, a pesti zsidóknak lehet is rossz érzése egymással szemben, elég itt a Tanácsköztársaságra vagy a 40-es évekre gondolni.

De mi a túrót tettek a határon túli magyarok a pesti zsidók ellen? Miért is gyűlölik a pesti zsidók a határon túli magyarokat?

Erre válaszolj Zokni elvtárs, kérlek!

Tényleg nem érted amit írtam?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában