Óriási szerepzavar a közmédiában

2016. október 5. 23:13

Kárpáti Márton
comment:com
Tehát a tények: az LMP azt állítja, a kormány lop. A közmédia ezt nem akarja kiadni.

„Tehát a tények: az LMP azt állítja, a kormány lop. A közmédia ezt nem akarja kiadni, arra hivatkozva, hogy a közlemény nem járhat mások személyhez fűződő jogainak sérelmével, különös tekintettel a közszereplőnek nem minősülő személyek személyiségi jogaira.

Ha jól értjük, itt a kormány személyhez fűződő jogai sérülnek (WTF?). Ami persze könnyen lehet, de ezt egyáltalán nem az Országos Sajtószolgálat szerkesztőinek kell eldöntenie. Ha a kormány úgy érzi, hogy az LMP vagy bármelyik másik párt (mert itt nem az LMP a lényeg, hanem az elv) nem állít igazat, perelje be. Az OS nyugodtan hivatkozhatna egy ilyen esetleges jogi nyílzápor közepette arra, hogy csak a dolgát tette, amikor kiadta a közleményt. Nem az ő feladata megvédenie a kormányt. Ráadásul oda-vissza elhangoznak időnként ennél sokkal cifrább állítások/vádak is.

De mondok durvábbat. Egy egyszerű kereséssel kiderül, hogy a személyhez fűződő jogokra érzékeny közmédia a visszadobott LMP-közleménnyel egy napon simán átengedett egy olyan Fidesz-közleményt, aminek ez az első mondata: Az a baloldal követelőzik és vagdalkozik, amely minden idők legkorruptabb kormányzását hajtotta végre. Itt nem sérültek ugyanazok a jogok?

Elmondom, mi sérül itt: a közszolgálatiság, az esélyegyenlőség és a sajtószabadság. Persze, nagyon rutinosan szajkózza a kormányoldal, hogy sajtószabadság van, hisz tényleg egy csomó helyen azt írnak az emberek, amit akarnak, de ott, ahol a nagyon súlyos közmilliárdokból fenntartott közszolgálati média egyes vezetői vagy önállóan, vagy felsőbb utasításra önkényesen válogatnak a számukra csaknem kötelezően kiadandó vélemények közt, ott szerintem eléggé biceg a sajtó szabadsága. És ez sajnos nem csak ebben az ügyben érhető tetten.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tehàt a tènyek. Lopàs BTK. Bizonyíték, feljelentés, igazsàgszolgàltatàs. Az LMP lop. Àllítom. Megy az MTI-be?

"Ha a libsik szerint a kormány lop,tessék tényekkel bizonyítani és perelni."

Csak törvényellenes lopást érdemes bizonyítani, mert csak azt lehet perelni. A legális lopást nem.

Minek kell arról hírt adni, amit mindenki tud. :)

Így szóljon a hír?:
Átadták a ..., 100milliárdba került, ebből offshore cégeké 60milliárd, 30 eltűnt kézen-közön, 10milliárdot kaptak, akik megcsinálták.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés