Szolidaritási nyilatkozat

2016. október 9. 10:26
Hörcher Ferenc-Pócza Kálmán-Fekete Balázs
A sajtószabadság iránt elkötelezett jobboldaliakként erkölcsi kötelességünknek érezzük a szolidaritás kinyilvánítását.

Az álláspontunk tisztázása végett előzetesen le kell szögezni: nem gondoljuk, hogy ma Magyarországon kisebb lenne a sajtó szabadsága, mint mondjuk az 1994-1998 közötti időszakban. Az ezredfordulóig ugyanis egyértelműen az egykori állampárt és a liberális párt holdudvara által szinte teljes mértékben uralt elektronikus és nyomtatott sajtópaletta állt csak az érdeklődő polgárok rendelkezésére,online sajtóvilág egyáltalán nem létezett. Szubjektív sajtószabadság-indexünkön pedig jottányit sem változtatnak a Freedom House sajtószabadságról szóló jelentései, amelynek magyar szakértői listáját végigböngészve egészen biztosan nem az „elfogulatlanság” kifejezés jut először eszünkbe.

Nem kérdés, hogy a Népszabadság igen sok kérdésben nem a mi általunk képviselt értékeket vallotta magáénak. Szerintünk az sem kérdés, hogy kormánypárti politikusok néha egészen elképesztő formákat öltő urizálásáról, botrányairól továbbra is kötelessége a sajtónak hírt adni – akár olyan felületeken is, amelyeknek értékrendszerével a magunk részéről nem igazán értünk egyet.

Bizonyos, elveinkkel összeegyeztethetetlen kormányzati intézkedésekkel kapcsolatos egyet nem értésünket kifejeztük már több alkalommal is, és ezúttal is csak azt tudjuk mondani: a konzervatív kormányzásnak fontos eleme kell legyen az önmérséklet, s mindenek előtt a törvények uralmának betartása. A politika persze nem lehet olyan finnyás, mint az egyéni erkölcs: a sikeres politika cselekvés nem mindig igazolható morálisan. A politika nem az erkölcs folytatása más eszközökkel. De úgy gondoljuk, hogy vannak olyan határok, amelyeknek az áthágása még egy realista politikaszemlélet alapján sem fogadható el.

Hogy mi áll a Népszabadság teljes platformjának leállása mögött, az a nyilvánosság számára pillanatnyilag nem világos. Ám üzleti érdekek nem magyarázhatják az egyik legismertebb ellenzéki médium minden érintett munkatárs és a közvélemény számára váratlan, elfogadható magyarázat nélküli, azonnali leállítását. Mivel a jelen helyzetben a politikai befolyásolás gyanúja erőteljesen felmerül, a sajtószabadság iránt elkötelezett jobboldaliakként erkölcsi kötelességünknek érezzük a szolidaritás kinyilvánítását a szerkesztőség munkatársai iránt, és annak kimondását, hogy a jelenleg ismert tények alapján az eljárás elfogadhatatlan.

Meggyőződésünk szerint a magyar politikai közösségnek az az érdeke, hogya Népszabadság újból működjön, vagy ha a lapot gazdasági okokból nem tudja üzemeltetni jelenlegi kiadója, akkor a lap sorsáról a szerkesztőséget bevonva szülessen szakmailag elfogadható, a nyilvánosság számára átlátható döntés.

Budapest, 2016. október 8.

Fekete Balázs
Hörcher Ferenc
Pócza Kálmán
 

(Közlemény.)

Összesen 293 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha módotokban áll kifizetni az 5 milliárdos veszteséget, amit a Néphazugság felhalmozott, akkor hajrá!

Válaszok:
marko11 | 2016. október 9. 10:50

Kedves Hörcher és Pócza úr ! Elég lett volna az utolsó mondat , mert egy ilyen sok szempontból tisztázatlan helyzetben helyzetben nem okos és célszerű feltevéseket gyártani "gyanúról" . Az "urizálás" ködös balos gumi-fogalmának átvétele pedig kifejezetten öngól magukat jobboldalinak mondó újságíróktól .

Kedves Chief Pilot,

a "büdös kommunistázással" nem fog messzire jutni ez az ország.

Üdv,
Hörcher Ferenc

Ha a legnagyobb példányszámú magyar politikai napilap (a Népszabadság) veszteséges és kimúlásra ítéltetett, akkor a legkisebb példányszámú (Magyar Idők) meg él és virul?!
Hogyan? Csak nem a kormányzati/állami hirdetések tartanak életben egyes (a kormánynak kedves) lapokat?

Pénze a kormánynak van. Lásd pl. népszavazási kampány milliárdjai!

Tessék szépen elolvasni a Heti VÁlaszban mit írtunk Gyurcsányékről! :)

Üdv,
Hörcher Ferenc

Válaszok:
Berecskereki | 2016. október 9. 16:57

Szerintem írjanak a tulajnak:-))))
Nála van a kompetencia:-)))) és a pénz és az adósság!

Kedves Karbantartó9!

Amíg a magyar sajtó a kormányzati hirdetések elosztásából él vagy senyved (persze már a kezdetektől, lényegében minden kormány alatt), addig sajnos a tankönyvek szlogenjei nem igazán érvényesülhetnek. :)

Üdv,
Hörcher Ferenc

Válaszok:
pollip | 2016. október 9. 10:59

piacgazdaság? verseny? viccelsz?
olyan már nincs!
pláne nem a napilapok esetében!

Kedves Chief Pilot,

ha megsértődtem volna, nyilván mással tölteném az időt, mint azzal, hogy válaszoljak.
A fasisztázás nyilván éppúgy nem visz előbbre, mint a komcsizás.
Ha úgy látja, hogy a Népszabadság kerékkötő, akkor biztos, hogy az a legjobb módszer, hogy bezáratja a szerkesztőség kapuját?
Ami Sztálin kultuszát illeti, gondolom, hogy a sajtószabadság fenntartásának igénye nem sztálinista szlogen. :)
Üdv,
Hörcher Ferenc

kedves Ferenc!
Azt nem értem, miért nem a tulajnál próbálnak valamit elérni? Kötelezhető egy tulajdonos arra, hogy 5 milliárdos veszteséget görgessen maga előtt? Igaz, tavaly állítólag nyereséges volt a lap, tán 140 millával. ha elosztom az ötezer milliót 140-nel, igen sok évbe kerül ezt finanszírozni.

Válaszok:
Horkay Hörcher Ferenc | 2016. október 9. 11:04

Kedves Döge,
igaza van, az sem fér bele! Újságégetés, könyvégetés barbár dolog. De ne váljunk olyanokká, mint amilyenek egyes ellenfeleink, szerintem ez fontos, különben miben leszünk különbek náluk?

Üdv,
HF

Kedves Kurvahošigutntag,

szerintem nem kell lenézni a szellemi hátországot. A vitákat végig kell vitatkozni, s mindenki a maga oldalán próbálja az elfogadhatatlan túlzásokat kritizálni.

ÜDv,
HF

Kedves pollip, ha ilyen egyértelmű a dolog, akkor nyilván könnyen meg tudja győzni a tulaj a szekesztőséget. A kiadó és a szerkesztőség közötti tisztességes és nyílt eljárás jobb lenne, ha ilyen egyértelmű a képlet.

üdv,
HF

Válaszok:
Berecskereki | 2016. október 9. 17:04

újságégetők?!
lemaradtam valamiről?

Kedves Chief Pilot,

Valóban szabadnak mondták (lásd Szabad Nép), de mint tudjuk, nem volt az.
Nem a Népszabadság mellett kell kiállni, hanem a sajtósazabadság mellett. Az nem megy, hogy akikkel nem értek egyet, vagy akik rálépnek a tyúkszememre, azokat ellehetetlenítem, a szerkesztőséget pedig kizárom az épületből.

Üdv,
HF

Kedves Döge, ahol módom lesz, elmondom majd, hogy szerintem milyen rossz lépés volt a Kossuth téren újságot égetni. Például itt is.

Üdv,
HF

Kedves Nyugati Magyar,

ez milyen érvelés?

Üdvözlettel,

Hörcher Ferenc

Kedves Selamat,

Úgy szeretnénk a demokráciát erősíteni, hogy ellehetetlenítjük az ellenzéki lapokat?
Ami a Horkay családot illeti, higgye el, megpróbálok felnőni hozzájuk.

Üdv,
HF

Nézze csak, egy ilyen cikket találtam Gyurcsány és az újságírás ügyéről az MH online archívumában:

http://valasz.hu/publi/gyurcsa..

Ha így gondolkodunk, magunknak vindikáljuk a jogot eldönteni, kire vonatkozik a sajtószabadság, kire nem.
Ilyen különbségtételt egyedül a magyar bíróság tehet sztem, ha valamelyik lap olyat tesz, ami a sajtótörvényt sérti.
Üdv,
HF

Mondjuk nem is vagyunk újságírók, hanem egyetemi oktatók. :)
S persze nem az elégetőket támogatjuk, hanem a sajtószabadságot, pártszíntől függetlenül.

Kedves Mich, ha ön érti, kérem, magyarázza el!
Üdv,
HF

Kedves civilina,

A stíluskérdésben egyetértünk. Ezért is írtuk bele a nyilatkozatunkba, hogy nem osztjuk a NSZ világnézetét, sőt a baloldal által sugallt médiaösszképet sem. De ahogy nem szerettük volna, ha Gyurcsány betiltja a Heti Választ, úgy ezt sem szeretjük.

Üdv,
HF

Kedves Nyugati Magyar,

ugye én névvel szereplek itt, ÖN pedig nem. Innét kezdve a személyeskedés nem fair.

Üdvözlettel,

Hörcher Ferenc

Kedves puszika,
sajnos a HV online archívuma, nekem úgy tűnik, odáig megy vissza. Én sem értem, miért, de vszínű, akkor váltott web-felületet. De tessék nyugodtan utánalapozni a 2004-es HV-ben, csodálkoznék, ha olyan írást találnának, amiben hurráztam Gyurcsány mellett. :)
Üdv,
HF

Kedves iistvan, ha nincs pénz, mert rosszul megy a bolt, tessék összehívni a szerkesztőséget, és szépen a szemükbe nézve elmondani, hogy nem jól dolgoztak, nincs elég olvasó. Ehhez nem kell kizárni őket, úgy, hogy az emailjeikhez se férhessenek hozzá!
Üdv,
HF

Kedves zolka50.50,

sztem a bizonyitás terhe azon van, aki ilyen lépésre szánja el magát saját munkatársaival szemben.

Üdv,
HF

Válaszok:
pollip | 2016. október 9. 13:25

Kedves puszika,

igen, megint igaza van. De épp ezért választottuk a nyilvánosságot, mert úgy gondoljuk, hogy ez a magyar nyilvánosság egészét érintő ügy, nem személyes sérelem kérdése.

Üdv,
HF

Bocsánat, de a szerkesztőségnek nem volt tudomása a gazdasági gondokról ?
Emelték a lapszinvonalát, hogy a lap veszteségeit megpróbálják ellensúlyozni az eladási arányokat javítani ?

http://mandiner.hu/cikk/201610..

Hát ez a cikk például sokmindenről tanuskodik, de erről nem. Sokkal inkább arról, hogy nem vettek tudomást a tulajdonosváltásról (nevezetesen, hogy az MSZP eladta az újságot, mert a továbbiakban nem kívánta finanszírozni a veszteségeit) és ugyanúgy vagy rosszabb szinvonalon folytatták tevékenységüket. Próbálkoztak karcsúsítani a 400 fős szerkesztőség létszámát ? Ha nem tették, megteszi helyettük más. (A Magyar idők is ekkora aparátussal dolgozik ?)

Nos eddig az volt a jelszó, hogy a piac határoz. Természetesen ez eddig sem volt teljesen igaz. Most tulajdonképpen mit várnak ? A pocskondiázott kormány közpénzből egyenlítse ki a számlát ? Ráadásul fordított felállásban nagyon nem ez a gyakorlat uralkodott.

Tehát mi a megoldási javaslat, a "követeljük" az "elfogadhatatlan" stb. mantrákon kívül ?

Kedves Chief Pilot, ez ugye a tesztettek volna... érv. AMivel még egyet is értenék. Ha 1990-ben a nép követeli, hogy csukják be a pártállami lapokat, s a politika ezt megtetter volna, sztem az teljesen érthető és jogos lett volna.
Itt azonban ilyesmiről nincs szó. 25 évvel a rendszerváltás után ez már nem elfogadható eljárás, meg hát a nép sem követelte az utcákra vonulva...
HF

Kedves Selamat, a személyeskedés nem túl erős érv.
Főleg ha a másik meg sem mutatja az arcát.
ÜDv,
HF

Kedves alkar70,

bocsánatot kérek, a változtatás lehetősége az Önök kezében van. Tessék szavazókat találni a "baloldali" pártjaik mögé!

Üdvözlettel,

Hörcher Ferenc

Kedves zolka50.50,

ezek szerint mi zárattuk be a Népszabadság szerkesztőségének ajtaját?

Üdv,
HF

Kedves Selamat,

Úgy mégiscsak hitelesebb lesz a másikat személyében támadni.

Üdv,
HF

A szolidaritásról még annyit: 90 és 65 között 1,5 milló ember veszítette el a munkahelyét. Akkor nem hallottam szolidáris nyilatkozatokat, hanem közölték a piac ilyen. (Az legalább annyira nem volt kizárólagosan igaz, mit a mostani eset.) A különbség annyi, hogy most ballib újságírókat ért el ugyanilyen sors.
Tessék mondani ők más emberek ?

A megoldás egyszerű. Ahogy az angol mondja: put your money where your mouth is. (pénzeddel is támaszd alá amit mondassz.)

Csak 5 milliárd kell, hogy a Népszabadság nullszaldós legyen.

Kedves Selamat, ismerjük egymást valahonnan?
Bizony, személyemben támadott, bocsánat, de ez a helyzet.
Ha valami nem felel meg a tényeknek, akkor az adott állítást érdemes cáfolni, nem az embert.

Üdv,
HF

Oké, az NSZ stílusával sem értek egyet, jogos.

Üdv,
HF

Kedves Székláb, vajh mi közöm is ehhez a cikkhez. Ha jól megnézi, nem én vagyok a szerzője...

üdv,
HF

Tegnap este a hírtv külföldi lapokat sorolt fel, tán ötöt, vagy hatot, amik máris foglalkoztak a népszabó megszűnésével. Természetesen olyan kontextusban, hogy nincs sajtószabadság, viszont van diktatúra és Orbán szüntette meg a lapot.
Érdekes volt látni, hogyan működik a ballib média kapcsolati hálója minden ellenőrzés és fenntartás nélkül. Nem említették az osztrák tulajdonost, az adósságot, gondolom a hiteles és független tájékoztatás jegyében.

Akkor ki a hibás?
-Orbán
-tulajdonos
-népszabó
-politika
A politikánál már hallom is, hogy persze, mert nem kapott állami hirdetést. Miért lett volna elvárható, hogy az állam így támogassa egy vesztes párt lapját közpénzből?

Azért, mert összenőttek egymással.Horn-Kuncze.

Ha évek óta nem sikerült olyan üzleti tervet összekalapálni, ami biztosította volna a gazdaságosságot, most két éjszaka hogy sikerülne?
Ha mégis sikerül, az azt bizonyítja, hogy szándékosan tartottak be a tulajnak.

Akkor hallgattak és nem sajnálták a kollégáikat:-)))))))

Hogy lehet leírni 5 milliárdot veszteségnek? Ha innen hiányzik ez a pénz, akkor hol van? Kinél van?

Azért akad kormánypárti portál ( magyar idők, 888 ), de feleannyi sincs, mint a ballib.

Sokan vannak így.

Ettől függetlenül azt hiszem, olyan erejű tiltakozás fog kibontakozni, h. mint a Klubrádió, ez a szennylap is folytatódik majd.

Ez a Magyar Idők égetés hajmeresztő és jellemző rájuk.

Az egyedüli remény, h. süllyesztő, az, h. az Orbán kormány sokat erősödött a gazdasági stabilizációval, talán most nehezebb lesz valamit elérni, ami sehogy sem nevezhető kötelezőnek..

A balos világ nyilván azt várja el, h. a kormány tartsa el a Népszabadságot. Remélem, kivételesen NEM a Népszabadság pártiak győznek.

Azért az felejthetetlen, h. a nemzeti vagyont az aranykészlettel együtt elpucoló MSZP-SZDSZ kormányokat hatalomba segítő sajtótermék előállítói hogyan járultak hozzá az ország kifosztásához.

Hol vannak egész iparágak? Hová lettek csak a vállalati üdülők? Hová lett a MÁV Cargo, a magyar cukoripari vertikum, a térségből egyedül a Magyar Nemzeti Bank több tonnás aranykészlete? Nem hiányzik mindez az elherdált vagyon az oktatás és egészségügy jobbá tételéhez?

Itt olyan mélyek és alapjában véve gyógyíthatatlanok a sebek, amelyeket ez az ország, ez a nemzet a Népszabadságtól is kapott, h. szerintem a kis Horkay Hörcher csapat konkréten rossz ügyért, rosszkor hallatja hangját.

Válaszok:
Horkay Hörcher Ferenc | 2016. október 9. 15:55

Hazudoztak. Mindenesetre hamar beleálltak a népszabó megvédésébe. Szerencsétlenek.

"a tárgyaláson azt az ajánlatot kapták, hogy amennyiben összeállítanak egy nullszaldós üzleti tervet, akkor hajlandóak tárgyalásokat folytatni a közös jövőről. Úgy tudjuk, az ajánlatot komolytalannak minősítette a szerkesztőség."

A nyereséges év ellenére nem tudnak nullszaldós tervvel előállni.

A szabad szakszervezetek egyik dolga belelátni az üzleti könyvekbe. Ha nincsenek tisztában a cég állapotával, nem tudják, hogy most lehet-e követelni béremelést (profitmegosztást) vagy nem.
Ha ugyanis indokolatlan üzleti helyzetben követelnek -mondjuk- béremelést, tönkretehetik a saját tagjaik munkahelyét.
(De ezen a szinten magyarázni már lemegy dedósba.)

Kedves Lilaremény,
tudja, első a stílus (nem tegeződünk akárkivel), meg a helyesírás (nevekre külön figyelemmel). Három ember pedig nem kórus, csak egy trió. :)
Üdv,
HF

Kedves kata56,
mint tudjuk, a sajtó formálja a közvéleményt. Ezért a sajtószabadság védelme kiemelten fontos egy demokráciában.
Üdv,
HF

Válaszok:
Box Hill | 2016. október 9. 16:19

Kedves polnemkor,
Mint jeleztem más hozzászólóknak, sztem a bizonyítás terhe azokon, akik a legjelentősebb ellenzéki lap szerkesztőségének kapuját váratlanul bezárják.

Üdv,
HF

Kedves polnemkor, a helyzet az, hogy anyám Horkay, apám Hörcher. Én pedig ennek megfelelően Horkay Hörcher lettem. :)
S Ön?
Üdv,
HF

Kedves Agnieszka,
kívánom, hogy Önnek legyen igaza.
ÜDv,
HF

Válaszok:
Agnieszka | 2016. október 9. 16:10

Kedves kata56, ha nem haragszik a kérdésért, miért mondana ellent a józan észnek ez a megszólalásunk?
Üdv,
HF

Kedves Anonymtalan,
természetesen a piacvásárlás gusztustalan módszerei vagy más gazdasági racionalizálással nem indokolható ok miatt állásukat vesztetteknek is kijár az együttérzésünk!
Üdv,
HF

Kedves polnemkor, a személyeskedést elég erős érvnek gondolja?
Üdv,
HF

Akkor (is) Önnek is kijár az Önözés! :)
Üdv,
HF

Kedves HF,
ha választanom kéne az igazság és békesség között, vszg. megkérdezném, h. nem lehetne-e mindkettőt, de ha nem, akkor azért inkább a békességet. Iszonyú, mikor mindenki ordít.
Szerettem a Heti Válasz cikkeit, de leginkább a családi Balaton körüli bicikli túra maradt meg.

Meglátjuk. Ellenzékben sok minden egyszerűbbnek tűnt, bár nyilván nem kívánom vissza. Kicsit gyorsan gyarapodott az adósság, rémes lenne újból nagyjából ugyanaz, lényegében ugyanazoknak a vezetésével, kormány sajtónak a kiváló, független Népszabadsággal.

Lehet, h. a való élet ilyen bonyolult.
Üdv,
A.

A sajtószabadság azt jelenti, hogy a sajtónak szabad az igazságot közölnie.
Minden, ami ettől eltér a sajtónak se szabad.

A sajtószabadság követelése a hatalomnak szólt, hogy engedje a sajtót szabadon írnia.
Az igazság írásának a kötelezettsége már a sajtó etika körébe tartozik.

Tisztelt Hörcher Ferenc!

Mielőtt valamit leír, aláír nézze meg a valós gazdasági számokat, amely tartalmazza az árbevételt, ennek összetételét, a nyereséget és a példányszámot.

Megkérdezem: Ön mint tulajdonos fenntartana olyan lapot, amelynek a példányszáma nem több, mint egy régiós napilap példányszáma és éveken keresztül veszteséget termel?

Az Origó írása pedig arra enged következtetni, hogy amikor az MSZP volt a tulajdonos, résztulajdonos a lapot anyagilag támogatta.

"A jelenlegi üzleti modell működtetésével a Népszabadság a teljes cégcsoport eredményeit negatívan befolyásolja, és ez várhatóan hosszú távon így maradna, ha a működése nem kerülne teljesen új alapokra - közölte a kiadó. Információink szerint ezért gazdasági okokból már nem találták kifizetődőnek a lap kiadását, amit egyébként

korábban éveken keresztül tulajdonképpen politikai okokból finanszírozott egy alapítványon keresztül az MSZP.
www.origo.hu/itthon/20161008-felfuggesztik-a-nepszabadsag-es-a-nol-hu-kiadasat.html

Na ja! A mostan közleményből viszont kimaradt a 2004-2009 időszak megemlítése és még sok más.
Így lehet félrevezetni a felületes olvasót.
Ez lenne a konzervatív írás, hogy ami nem támasztja alá az állítást az elhyagyják?

Az égetéshez - gondolom - a Népszabadság (volt) szerkesztőségének nincs köze.
A Magyar Idők szervilizmusához viszont van köze a szerkesztőségnek. (Aztán csodálkoznak, hogy nem veszik a lapot.)

A dolog nagyon is egyértelmű. A rossz, hibás munkát el akarják takarni. Úgy gondolják; Legjobb védekezés a támadás.

Ehhez mit szól?

2001-ben 195 ezer példányszám, 623,4 eFt nyereség
2007-től minden év veszteséges
2013-ban 47,3 ezer példányszám, 691,4 eFt veszteség
2014-ben 42,9 ezer példányszám, 481,9 eFt veszteség
Forrás: https://atlatszo.hu/2015/09/28..

Hol érhető ebben nyomon a sajtószabadság megsértése? Csak nem az lenne, hogy az MSZP eladva a lapot, megszüntette a közvetlen támogatást az alapítványán keresztül?

Romló minőség, romló érdeklődés, növekvő veszteség.

Minden megoldódik:-)) Merényi szerint a tulaj eladja a népszabót:-))))
Ki lehet potenciális vevő? Soros, Simicska,
ha ők nem, össze lehetne kalapolni a pénzt a hívektől.

Hát, akkor is. Szegény jó Szentmihályi! A Lovas volt olyan lovagias, s megvédte, kiadós, megérdemelt verést ígérve Szentmihályi bántalmazása esetén Harasztinak.

Ezek ilyenek.

Egyébként Magyar Időket és Magyar Hírlapot is veszünk és olvasunk, minden hétvégén.

A Népszabadság az egyik legrohadtabb maradványa a kádári rendszernek. 1989-ben kellett volna megszüntetni.

Kedves Éhes ló, széna helyett néhány link:

A Napkeltét kritizálva, 2003-ban:
http://valasz.hu/itthon/magans..

Gyurcásnyról és a baloldali értelmiség médiapozíciójáról 2006-ban:
http://valasz.hu/publi/fleto-f..

2007-ből Szilvásy és a sajtó viszonyáról:
http://valasz.hu/publi/szabad-..

Avar János és a Vasárnapi Hírek sztorija 2007-ből:
http://valasz.hu/publi/kadaris..

FOlytassam?
:)

Üdv,
HF

Kedves Zod,

sztem az újságíró lenézése az, ha a tulajdonos azt követeli, hogy mindig arra forduljon, amerre a tulaj politikai érdeke kívánja.

Ezt, ha nem haragszik, mindig nehezményezni fogom.

Üdv,
HF

Kedves BPasternak,
úgy gondolja, ez meggyőző érvelés?
Üdv,
HF

Kedves polnemkor,

Ha nem haragszik, én a másik becsületét sértő megjegyzéseket nem tartom erős érveknek. Arról meg kérdezze meg a mindig saját néven vállalt álláspontom miatt 2002 után állásukat vesztett rokonaimat, hogy vajon melyik oldalon álltam.

Üdv,
HF

Kedves Nyugati Magyar, felhívnám kedves figyelmét, hogy egyikünk sem újságíró. :)
Üdv,
HF

Kedves Mutimi, eltalálta. Mind a baloldalról szól, s egyik sem különösebben szolidarítós. :)
HF

Egyetértek. Jobboldali, konzervatív úriemberek nem így reagálnak, ahogy itt a többség. Ezeknek az embereknek (akik leprolizzák a másikat, pedig éppen ők viselkednek úgy) halovány gőzük sincs a demokráciáról.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés