Bezárt a bazár: a baloldal és a piacgazdaság

2016. október 9. 16:39

B. Boogieman
Tutiblog
A Népszabi nem az ország egyik megőrizendő értéke, hanem egy túlélő patkány a mocskos csatorna legmélyén, egy olyan korszakból, amikor a pártot, ami kiadta eredetileg Magyar Dolgozók Pártjának hívták, ezt a lapot Szabad Népnek, és amikor minden dolgozó számára kötelesség volt fél órán át hallgatni a belőle az áradó kommunista propagandát.

„Tragikus értékvesztés a Zsolnay Gyár agóniája, tragikus értékvesztés a Bábolnai gazdaság agóniája, de még a Gyulai Húskombinát kálváriája is az. Ezek mind, hisz ott legalább érezhetően valódi érték születik. A Népszabiban meg nem. A Népszabi nem az ország egyik megőrizendő értéke, hanem egy túlélő patkány a mocskos csatorna legmélyén, egy olyan korszakból, amikor a pártot, ami kiadta eredetileg Magyar Dolgozók Pártjának hívták, ezt a lapot Szabad Népnek, és amikor minden dolgozó és munkás és paraszt számára kötelesség volt fél órán át hallgatni a belőle az áradó kommunista propagandát. Aztán jött ’56, átnevezték ezt a szart Népszabadságnak, és valahol szimbolikus is, hogy pont a Forradalom 60. évfordulójának előestéjén fingik ki a kádári múlt eme utolsó túlélője. A magyar sajtópiac soha-el-nem-ítélt biszkubélája. (...)

Egymás közt szólva, nem kell ezért nagyon kárhoztatni a kollégákat: rengeteg remek újságíró dolgozott a Népszabinál, kezdve Pető Péterrel, de hát ez a tényállás a The Guardianre, a Washington Post-ra, a New York Times-ra és számtalan sajtótermékre is igaz. A sajtó globális átalakulása miatt a »trollmédia« alapvetően irtja ki az »oknyomozó és minőségi újságírást« és az Index-444-HVG vonal egyértelműen sokkal szakmaiatlanabb és alpáribb, ugyanakkor »modernebb szerkezetű«, mint a minden tekintetben »ódivatú« és ezzel együtt terhelt múltú Népszabadság.

A Népszabadságra és többnyire szar cikkeire, az egészre – tetszik nem tetszik – a kutya se kíváncsi már a baloldalon sem, amelyik baloldal már kb. évek óta a Facebookon pörög és a trollmédiát olvassa, amelyik két Velvet-csöcs és 444-es macskásvideó között legyártja neki készre a tünticsopit, amit lájkolhat, és belinkeli neki Paprikakinga zenéstáncos YouTube videóját is. Mert azt mindenkinek el kell ismerni, az egyik oldalon Ujj Peti ír kurva vicces és megfelelően szemét posztokat ingyen, a másik oldalon meg a kontraszelekció mintapéldánya, Kőműves Anita vezércikkéért kell fizetni. Tessék választani. Az igazi old school  »függetlenértelmisiskedés« addig megy, amíg a számlát így vagy úgy az MSZP, vagy valamelyik kellően felhizlalt balos párt vagy oligarcha állja.”

 
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 93 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Népszabadságot a rendszerváltáskor kellett volna megszüntetni. (Meg is szűnt volna, ha lett volna igazi rendszerváltás.)
A mai Népszabadságnak viszont már semmi köze a pártállami elődjéhez.
Jut még eszembe: ajánlom a Mandiner kommentelők figyelmébe (mert annyira szeretik a szerzőt)
Esterházy Péter: Miért nem szeretem a Népszabadságot? c. írását.

A Népszabi tömjénezi önmagát , az újságírói szakma egy része pedig kondoleál , aggódásnak-szolidaritásnak álcázva ...Ez a cikk pedig - az üde kivételek egyikeként - nevén nevezi a gyereket .

Volt idejük megújulni de inkább 'ittak' a főszerkik.

Na végre. Remélem az összes szolidáris
büfészakos elolvassa. Ugyanis ez vár rájuk is.

Ez a sex appeal-em.

A Népszabadságnak pontosan annyi köze van a pártállamhoz, mint amennyi az MSZP-nek.

Mindegyik időben a baloldal szócsöve volt és az is maradt.

Az egy külön téma lehetne, hogy az MSZP miképpen privatizálta ki a Répaszabadságot és hogyan működtette.

meg!
és nem igazán értem, hogy hogyan és honnan került elő olyan sok Magyar Idők c. újság
aligha a tüntetők mindennapi olvasmánya
erősen provokáció színezete van

ja!
bayer zsolti
bencsik

Az, ugye, már csak a hab a tortán, hogy nálunk rendszerváltás címén a baloldal elveszítette értelmét, tartalmát...csak a (párt)pénzét nem.

valószínűleg
nekem is rémlik, hogy újságosnál verekednek a Magyar Időkért

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés