Elzálogosították a Népszabadságot

2016. október 10. 18:57
MKB-zálogjog került a Népszabadságot bezáró cég, a Mediaworks Zrt. minden eszközére még augusztusban, így a nyomdagépekre és a szellemi termékekre is, beleértve ebbe a Népszabadság védjegyet is.

Szombat délelőtt zárta be a Népszabadságot a Mediaworks Zrt., amely korábban ismeretlen összeget vett fel az MKB banktól. A közjegyzői kamara oldalán található hitelnyilvántartás alapján pedig minden Mediaworks tulajdonában álló vagyontárgyat, tárgyi eszközt és követelést terhel az MKB zálogjoga – szúrta ki a 444.

A zálogjog kiterjed a szellemi termékekre is. A Népszabadság védjegy mellé például augusztus 11-én nyújtottak be jelzálog kérelmet, amelyet szeptember 12-én be is jegyeztek a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalában.

Összesen 78 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Valahol olvastam hogy van valami részük a cégben dolgozóknak is.........

Népszava évek óta felkészül. Folyamatosan tarhál -na

Ez egy tiszta "róka fogta csuka fogta" szitu. Jól rémlett, ellenőriztem az Origon, most nyáron vette meg a Mediaworks a Pannon Lapokat ( négy-öt megyei lap...), ekkor tehették rá a jelzálogot a tulajdonaikra, mert bankkölcsön is kellett. Így a bank beleszólhat az eladásba, más kérdés sz, hogy a szüneteltetésbe is, hiszen azzal, hogy jelzálogot tett rá a bank úgy gondolta, hogy értéket képvisel. Velük is kell alkudozni.

Ez az ügy jó példa arra, miért kell még szövetségben is önállóságra törekedni, miért nem szabad a saját tulajdont idegenek kezelésébe adni.

Profi.
Egyébként ez az igazság a patinás Népszabadsággal kapcsolatban.

Egyszer valaki, aki általában rövideket ír, azt írta itt, h. egész mostani balsorsunk, ZDF-estől, migránsostól, stb. mintha a II. háborút kirobbantó, a háborúban a háborús bűnöknek új dimenziót teremtő, népirtó Németország megbüntetett bár, de el nem követetté nem tehető bűneiből fakad. Így emlékszem.

Nem hanyagolnám az I. háború utáni béke diktálók szerepét sem.

Azóta gyakran eszembe jut, s mintha tényleg itt lenne a bajok gyökere, mikor az inga tényleg kileng.

A Népszabadság megszűnte talán egy új kezdet, nem lehet a végtelenségig minden rossz kormány mellett kiállni, nem lehet a mások baja mellett hagyományosan érzéketlenül elmenni, lázítani, hazudozni következmények nélkül.

Válaszok:
Agnieszka | 2016. október 11. 9:28

...bűneiből fakad, egyféle megkésett büntetésként.

A négytagú család 10 millió adósságából
15 millióért a kommunista arisztokráciát -
beleértve a büfészakosokat is - terheli a
felelősség.

Bocs, de nem lett eladva?

Persze, hogy elő kellett készítenie a tulajnak. Egyszerre elzárni mindent, hogy ne férjenek hozzá, hátha bosszúból meglopják.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés