Magyarul fejezi ki szolidaritását a Népszabadsággal a szlovák napilap

2016. október 10. 12:27
A legnagyobb független szlovák napilap, a Denník N szerkesztőségi vezércikkben állt ki a Népszabadság mellett. A magyarul is publikált írásban a lap beszámol a szombati eseményekről, és azt írja: Orbán Viktor kérésére zárhatták be a Népszabadságot.

„A budapesti kollégáinkkal közösséget érzünk és szeretnénk segíteni nekik” – posztolta a lap Facebook oldala Matúš Kostolným írását.

Üzleti okok miatt indokolta a lap felfüggesztését a kiadó Mediaworks, de a szlovák lap beszámolója szerint az állhatott a Népszabadság bezárása mögött, hogy bírálták a sikertelen kvótareferendumot és állami korrupciós ügyekről számoltak be.

„A legnagyobb magyar minőségi és független napilap bezárása figyelmeztetés Szlovákia számára is. Nemcsak azért, mert Robert Fico miniszterelnök szívesen tanul barátjától, Orbán Viktortól, hanem azért is, mert a kritikus és független újságírók jelentőségét a társadalom gyakran csak akkor tudatosítja, amikor nehézségeik támadnak” – idézi a cikket az Index.

A cikk a szlovák sajtó nehéz helyzetéről is ír, de kiemeli, hogy a közmédia helyzete az országban még jobb, mint Magyarországon vagy Lengyelországban.  

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Öhm nem a komcsik szoktak arról ugatni, hogy a határon túlról csak senki ne szóljon bele? Jahogy ha róluk van szó, akkor mindjárt más...

független.
nem civil.
lehet, hogy vicces, hogy nem érted ezeket a szavakat, de szerintem csak magadat teszed nevetségessé.

Ez annyira tetszik: "Orbán állHATott". A 444 azt írja "Orbán beszélHETett az osztrák tulajdonossal." Vagyis semmi konkrétum. Folytatom: Ürgebőrbe öltözött ügynökök közvetítHETTek. A Duna fenekén egy óriási búvárhanrangban tervelHETTék ki az egészet. A keresztrejtvény vizszintes 4. sora verHETTE ki a biztosítékot.

Akármi lehet a véleményetek a lapról, demokratikus országban nem hallgattatnak el újságot, csak diktatúrában. Ezt minden normális jobboldali konzervatív elismeri. Ez Európában evidencia.

Ennyi erővel akár azt is ki lehetne jelenteni, hogy az MSZP (korábbi résztulajdonos) és a DK, alias Gyurcsány Ferenc kérésére zárhatták be a lapot, mivel így Orbán Viktort és a Fideszt le lehet járatni.

A Népszabadság példányszáma már 40 ezernél is kevesebb. 2015 negyedik negyedévben már csak 38 ezer volt. Jelenleg pedig még ennél is kevesebb lehet.

A Magyar Nemzet 2014 IV.Né 35 ezer
2015 IV.né 22 ezer

A Népszava pedig 14 ezer volt tavaly

A MATESZ honlapján - http://matesz.hu/ - megnézheted az auditált lapok forgalmát.

"Népszabadság egy tisztességes demokráciában nyereséggel tudna működni."

Akkor ugye 2008-ban, 2009-ben sem volt tisztességes demokrácia, mert akkor is veszteséges volt.

A Népszabadság mindig is a szocialistákhoz kötődött.. Korábban az MSZMP, rendszervedlés után az MSZP szerezte meg és attól kezdve az ő szócsövük.

Miért adták? Miért adták el 2015-ben az utolsó részvénycsomagjukat is? Nyilván azért, mert már nem tudták fenntartani, támogatni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés