Tovább tárgyal a Népszabadság szerkesztőségével a Mediaworks

2016. október 10. 8:07
A Mediaworks közleménye szerint következő pár nap során egy olyan megállapodásra törekednek a Népszabadság szerkesztőségével, amely megfelelő alapot biztosíthat a lap újraindításához. Az újságírók azt írták: folytatni kívánják a tárgyalást, a cél pedig a magyar demokrácia szempontjából nélkülözhetetlen független média megőrzése.

Tovább egyeztet a Népszabadság és a kiadója – közölte a Mediaworks hétfő reggel az MTI-vel. Kiemelték: a Mediaworks kijelentette, hogy következő pár nap során egy megállapodásra törekednek, mely megfelelő alapot biztosíthat a lap újraindításához. Közleményük szerint vasárnap folytatódtak a Népszabadság felfüggesztésével és újraindításával kapcsolatos tárgyalások a Mediaworks menedzsmentje és a Népszabadság szerkesztőségének vezetői között.

Mint felidézték: a Mediaworks szombaton jelentette be, a Népszabadság nyomtatott és online termékének felfüggesztését. Ezt követően ajánlatot tettek, mely szerint a kiadó haladéktalanul tárgyal a lap finanszírozásáról vagy újraindításáról, ha a Népszabadság szerkesztőségének vezetésével a következő napokban megállapodnak egy „olyan hosszú távú, gazdaságos működést biztosító stratégiai és üzleti tervről, mely mindkét fél számára megfelelő garanciákat biztosíthat a Népszabadság újraindításához”.

A Mediaworks nyitott a megállapodásra, amelyben a napilap esetleges értékesítését is rögzíthetik. A Mediaworks hangsúlyozta: a szerkesztőség függetlenségének további fenntartása alapvető cél, míg a tulajdonos elsősorban a termékek pénzügyi szempontú vizsgálatára koncentrál. A felek megegyeztek abban, hogy hétfőn ismét tárgyalóasztalhoz ülnek – olvasható a kiadó közleményében.

A szerkesztőség továbbra is közös műhelyként kíván működni

A Népszabadság szerkesztőségének tagjai vasárnap a következőt írták új Facebook-oldalukra:

A Népszabadság szerkesztőségének tagjai csalódottan vették tudomásul, hogy a Kiadó nem teszi lehetővé az újság és a nol.hu honlap folyamatos megjelenését. Ez elemi gazdasági érdeke lett volna a Kiadó tulajdonosának és a szerkesztőségnek is. A keletkező gazdasági és erkölcsi kárért a szerkesztőség nem felelős. Folytatni kívánjuk a tárgyalást a Kiadó vezetőségével.

A szerkesztőség egységes és továbbra is közös műhelyként kíván működni. Célunk a magyar demokrácia szempontjából nélkülözhetetlen független média megőrzése. Ellen fogunk állni minden ezt fenyegető gazdasági és politikai nyomásnak. Köszönjük minden velünk szolidáris olvasó és támogató rokonszenvét. Azon dolgozunk, hogy ezt a jövőben is meg tudjuk hálálni.

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Független:-))))))))))))
Ha valaki ezt képes hazudni, képes másra is.

Nevetséges. A szerkesztőség a tulajdonos részére nem tud egy olyan üzleti tervet felmutatni, amely biztosítaná a nyereséges lapkiadást, de elvárnák, hogy más lapok - megyei lapok - nyereségéből fizessék a Népszabadság teljes stábját.

Úgy látszik a Népszabadság szerkesztősége nem értesült arról, hogy nincsen ingyen ebéd.

Érdekes módon a Soros sem vitt egy 5 milliárdos csekket a szombati műbalhéra ahol újságot égettek a sajtószabadság nevében.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában