Pótszerda (poszt-Népszabadság-poszt)

2016. október 12. 19:01

Uj Péter
444
Lassan minden tulajdonos zsebben van, pórázon vagy csövön; haver, fogható vagy direkt stróman. Aztán majd lassan azok lesznek szerkesztők is, aztán az újságírók, végül az olvasók is, és eljön végre a tökéletes világ.

Megöltek egy szerkesztőséget. Lehet itt variálni, hogy végül mégiscsak gazdasági racionalitás, így vagy úgy (ha volna ilyen racionalitás, akkor mégis mi az úristen zajlott itt az elmúlt hónapokban? vagy egyáltalán: mi zajlik a magyar sajtóban?; racionalitás az anyád picsája, már bocsánat, a faszomba) – ez, ha jobban megnézzük: aktív eutanázia a beteg határozott tiltakozása mellett. Gyilkosságnak is szokták mondani.

(…)

Körülbelül hat éve megkérdezték tőlem, hogy meg lehet-e menteni a Népszabadságot? Pár másodpercig gondolkoztam csak, és azt mondtam – akkor már tizenöt éves online-os gőggel –, hogy nem. Most szégyellem, persze, még akkor is, ha akkor, abban a szövegkörnyezetben annyit jelentett: én nem tudom, hogyan lehet.

Volt egy fölkérésféle, és nem tudtam igent mondani. Nem néztem ki a tulajdonosból semmi jót. Pedig már akkor sem volt szívderítő a választék a piacon. Akkor rúgta ki alólam az Indexet egy másik nagyon korrekt, a gazdasági racionalitásra minden idegszálával figyelő tulajdonos, de még sehol nem voltunk a TV2, az Origo, a vidéki lapok megszállásától. Illetve, reflexből írtam azt, hogy másik. Pedig simán lehet, hogy ugyanaz a tulajdonos volt, mint amelyik a Népszabadságot kinyírta. Strómanolnak és a strómanoltatnak ezek a gennyládák mindenfele.

Mindegy, ha az események irányát követjük, elég világos a cél: ellenőrzés alatt tartani minden fontos csatornát, ami ebben a közéletinek vagy politikainak vagy minek nevezhető médiatérben létezik. Lassan minden tulajdonos zsebben van, pórázon vagy csövön; haver, fogható vagy direkt stróman. Aztán majd lassan azok lesznek szerkesztők is, aztán az újságírók, végül az olvasók is, és eljön végre a tökéletes világ, a NERvána, hogy egy glosszarovatba illő szóviccel vicceljük el az elviccelhetetlent.

A továbbiakban már csak káromkodni tudnék, abból meg kapnak úgyis eleget.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 137 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már a kérdés is sértő. :o) Nyilván, hogy a senkiében. Ők függetlenek.

Az nem lehet, hogy hamisan muzsikáltatok?
Aztán ez nem tetszett valakiknek "odaki"?

Ennek a cikknek sincs semmi értelme.
Mit akarsz mondani, Péter?

Új Péter a független sajtó után ácsingózik . Ha azonban lenne elég pénze , s gründolna egy lapot , vajon eltűrne-e az ő szemléletétől elütő újságcikkeket a kiadványában ? Folyamatosan arra fordítaná a nagyösszegű pénzét , hogy az újságírók mást fejezzenek ki . mint amit ő jónak tart ?

Semmi nem tart örökké, ahogy a szerdák sem, UP.

Mártírkodni felesleges, a Népszabót évek óta egy 'balos' milliárdos sem akarta, akarja igazán megmenteni. Se Soros, se Bajnai, se Puch és körei.

Halálra lett itélve, meghalt. Csütörtököt mondott.

Az baj , ha valaki a pszichés szinten reked meg / "csak káromkodni tudna már" / . Az ember ugyanis szellem , tehát elvileg minden összefüggést át tud világítani . A szabad önbirtoklás , önuralom pedig szintén újra elérhető .

Plussz még a stílusát is utálom.

Új Péter azt hitte, van, aki emlékszik arra, mit mondott, írt pár éve? Ezért jobbnak látta, ha maga hozza elő az akkori véleményét.
Felesleges volt. Már régen nem olyan meghatározó, mint Új korában volt:-)

Ezt a hangot ezek hozták ide. Hol van ez a normalitástól?

Ki az, akinek ez hiányzik?

Ezt ugyanazon a magyar nyelven írták, amin Vörösmarty a nagy verseit, az aradi vértanúk a búcsúleveleiket.

Ki ez a szerencsétlen, mit végzett, miféle tanárai voltak, hogy került ebbe a helyzetbe, h. csúfot űzhessen mértékből, modorból, mind közönségesen a legszélesebb nyilvánosságban?

Persze, de ezt otthon is megbeszélhette volna magával:-))
Új már nem a régi.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában