Szopatsz, Sándor?

2016. október 14. 17:57

Hajós András
Facebook
Kérem mindenki hagyjon békén az ötleteivel, hogy mit tehetek én, hogy hazánk állapotán változtassak, mert amúgy ezen is dolgozom, csak okosabban és hatásosabban, mint a legtöbben. És tudom, mi az ára, mi a bére.

Nem vagyok senkinek a távkapcsolóval irányítható forradalmára. Voltam, és nem történt semmi. Nem nyitottam fel embermilliók szemét zseniális gondolataimmal, és hatalmas kiállásom mögé sem sorakoztak együtt menetelő tömegek. Amióta felnőttem és rájöttem, hogy hol és mi a dolgom, hatásosabb vagyok. Erkölcsi kioktatást pedig nem fogadok el senkitől, a szüleimen és még néhány makulátlan emberen kívül. Érdekes, pont ők nem is szoktak kioktatni…

Kényelmesebb lett volna, ha Sándor egyszerűen csak felhív és lebasz, ahogy néha szokott. Attól még ugyanúgy szeretem, ahogy most is. De ha már így alakult, csinálhatjuk nyilvánosan. Fontos kérdést vet fel, a topic közismert neve: »meddigtűrjükmééég«. Jelentem, jelenleg magánügy. 

Amikor felhívott, hogy dilemmája van, folytassa-e a csatornánál, azt mondta kicsit tőlem is várja, hogy billentsem át, mert pro és kontra is vannak érvei. Hosszan beszélgettünk, sokmindenről, ami tudtommal nem tartozik senkire. Azt nem titkolom, hogy a végén azt mondtam neki: »én nem akarok most pattogni, de ha te ezt meg mered lépni, akkor nagyon foglak becsülni ezért és felnézek rád.« Ezt azóta is tartom. Nem mesélem el, hogy más beszélgetéseinkben miket mesélt más ügyeiről(, amikért nem nézek fel rá), mert magánügy. Ezt a továbbiakban is tartom. 

Szeretem saját magam meghatározni, hogy mikor és hogyan ellenzékiskedek és mikor foglalkozom más feladataimmal. Magánvállalkozó vagyok, nem közintézmény. Magándöntéseim vannak, és magánritmusom. Kérem mindenki hagyjon békén az ötleteivel, hogy mit tehetek én, hogy hazánk állapotán változtassak, mert amúgy ezen is dolgozom, csak okosabban és hatásosabban, mint a legtöbben. És tudom, mi az ára, mi a bére.

Én megyek a saját utamon, és vállalom érte a saját felelősségemet. Ahogy gondolom az RTL Híradója is, a HírTV is, az ATV is maga dönti el, hogy mikor és mennyire lesz egyszercsak ellenzéki, és meddig nem. Ahogy az index.hu, a 444.hu, a Mancs is maga dönti el, hogy kitől fogad el pénzt a működésére és meddig. És, ahogy minden kedves állampolgártársam is el tudja dönteni, hogy mikor áll fel a munkahelyéről tulajdonosváltás miatt. 

Felnőtt vagyok. Ki merem mondani a véleményemet, ha kérdik. És merek csendben lenni, ha felesleges a véleményem. Mindenki tudja, hogy nem vagyok Fideszes. Mindenki ismerheti a véleményemet Orbán Viktorról, ő is, ha érdekelné(nem hinném, max. Anikót). Voltam már, lehetek még másnak is az ellenzéke, most az övé vagyok (Tiéd vagyok, Viktor, nánaná☺). S persze, nem tetszik sok minden nekem sem.

Nem tetszik a Tények. De a Barátok Közt se. Nem tetszik, ahogy a Népszabadságot eltiporták. És az se, amit a Klubrádióval műveltek. Nem tetszett a kerítés, a plakátkampány, az MNB-s alapítványok, a civilek letekkelése, a Diákfeszt kinyírása, a Juhász Péter barátom dózerolása. De az se tetszik, ahogy nem tartjuk el az atlatszo.hu-t, ahogy nem segítünk a hajléktalanokon, ahogy lassan semmit sem teszünk a szegényekért, a romákért, a háború elől menekültekért. 

Csomó minden nem tetszik. Na, und? Biztos én se tetszem sokaknak. És, akkor mi van? Akkor vonuljak ki? Honnan? Hova? Az életemből, ami tetszik nekem, a ti életetekbe, ami nektek sem tetszik? Vonuljatok ti. Ki vagy fel, ahogy akartok. Vonultam én is, most más a feladatom. Azt nem adom!

De. Amikor fontos közügyekből a celebek cicaharcot csinálnak, akkor ártalmassá válnak. Ha tudjuk, hol a helyünk, részesei, alkotói lehetünk a közbeszédnek. Sándor, gratulálok, ezt jól megcsináltad. Belevittél egy táncba, feleslegesen, a legrosszabkor. Ha lapítok, vesztek - ha őszinte vagyok, ütnek. Köszke.

Szopatsz, Sándor?☺ Valahol most megint picit hátradőlhet a Legfőbb Homloklebeny, mert egymást marjuk. Mert ti néhányán nem értitek, hogy mi a tét, és mi a szérum, mert mindig magatokkal vagytok elfoglalva. Kérni tudtok csak hangosan. Várni, tűrni, bukni, figyelni csendben, azt nem. Kérem mindenki vegye észre, hogy mikor lett korszerűtlen, és mikor-hol nincs rá szükség. Én pl. nem megyek diáktüntetésre, mert nem vagyok diák. Pedig biztos élvezném, ahogy felnéznek rám a kicsik, mert azt merem mondani a színpadon, hogy »meddigtűrjükmééég!« Szerintem nem ez a dolgom. 

Előbb voltam tv2-es mint az Andy. Néha nem tudom követni, hogy melyik csatorna melyik része épp melyik oligarchaágé(barackfa virágé). Én úgy látom, egy magyar tévé a magyar nézőké. Én hozzájuk beszélek, őket szórakoztatom, amíg lehet. Élvezem, és igyekszem jól csinálni. Nem fogom abbahagyni, csak mert budai kastélyokból leüzennek nekem. Üzenjetek át egymásnak, két utcára vagytok.

Most a tv2-nél tudom a feladatomat végezni. Ez egy deal? Igen. Nem tetszik? Nem bánom. Olvassatok több Szun-Ce-t… 

Az én munkám az, hogy műsort csinálok, a feladatom pedig, hogy ott vagyok a tv2-ben és szabadon beszélek. Ez a feladatom most, lakmusz vagyok. És közben sok pénzt keresek, és népszerű vagyok? Hát, bocsi, de ügyes vagyok. Ügyesen beszélek. A magam és néha talán mások nevében. Mások előtt, néha mások helyett. Hol ülve, hol táncolva. De szabadon, nem felkérésre, távirányítással. És leginkább: hangosan. Ez a feladatom.
Például, hogy néha azt mondjam (hangosan, hogy mindenki megértse): 
NEM-FÉ-LÜNK!

(ps.: Amúgy, ha valaki beugrik helyettem a mai két előadásomra, a holnapi forgatásra, éjjel meg megírja a dalszöveget, bemegy a kórházba látogatni, elviszi a gyereket a meccsére, megcsinálja a vasárnapi gyerekelőadást és az esti tévéfelvételt, aztán elmegy hétfőn helyettem Debrecenbe és a keddi tizenkét órás forgatást is átvállalja, akkor kivonulok én is szívesen☺)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 119 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Havas, Friderikusz, Hajós... én már csak egy kávét kérek.

:)

Ez engem is megütött.
Eddig többre tartottam Hajóst.

Kedves Hajós úr, én nagyra tartom a maga képességeit, és egyetértek Puzsérral abban, hogy egy late night showt is megérdemelne akár, mondjuk ehelyett a kutyaütő Hajdú helyett (nagyon visszafogottan fogalmaztam).

Azt viszont egész egyszerűen _nem hiszem el_, hogy Friderikusz Sándor erkölcsi dilemmák közt tépelődve nem szerződött le végül sem az ATV-vel sem a TV2-vel. Nem Hiszem El! Teljesen mindegy, hogy maguk ketten mit mondtak egymásnak a telefonba, a lényegen ez nem változtat.

Túl azon, hogy Sándorunk karrierje sem nevezhető patyolattisztának, erkölcsi dilemmák közt vívódó ember nem próbál utólag erkölcsi piedesztált ácsolni magának, egyúttal pályatársait próbálva meg besározni.

Aki lelkiismereti indíttatásból cselekszik, és mond le sok-sok pénzről, az többnyire akkor is hallgat a lelkiismeretére, ha pályatársairól, korábbi alkalmazójáról kell nyilatkoznia. Sándor ezt a hitelességi mércét sem volt képes megugrani az interjúban, egyszerűen azért, mert vagy nincs azon a szellemi nívón, hogy ezt átlássa, netán annyira nárcisztikus, hogy benne ilyen fel sem merül, hogy ezzel másokat sároz be.

Abba már bele sem merek gondolni, hogy Sándorunk a magasabb hatásvadászat-faktor elérése érdekében egyszerűn behazudott ellenőrizhetetlen dolgokat.

Szóval Friderikusz, a baller ripacs bekaphatja.

Hosszabb távon azért az ellenzékiséghez nem elég a kormány utálata, valamilyen program is kellene.

"Nekem Friderikusz - összes hibája ellenére - hitelesebb."

Ez a te problémád. Kötve hiszem, hogy sokan osztanák ezt a véleményt. Innentől kezdve meg szimpla ki kinek hisz jobban, csak mert.

Ezek komolyan azt hiszik, hogy számítanak? Hogy
fontos, amit csinálnak?

Nem tudom, ez hogy jön ide, de sok szerencsét a magánvéleményedhez.

off ::
Katus! Kértük, többször, hogy nem kell litánia,
elég a link. Azonkívül itt most másról van szó.
Köszi!
on ::

A mi bölcseink Szun-Ce-t olvasnak! XD

Viszont Orbán és Fridi tényleg két utcára, 900 méterre laknak egymástól.
Legalább egy igaz mondatot leírt Bandi barátunk.

Helyes a bőgés. Nekünk sem tetszett rengeteg minden Horn, Medgyessy, az Egzaltált és Bajnai alatt, mégis dolgoztunk, tettük, amit kell. És sok minden nem tetszett nekem Antall idején, ellenzéke voltam, olyan normális, morgó-mérgelődő ellenzék, de személyesen becsültem őt, elmentem a ravatalához is. És most sem tetszik sok minden. A Tónit, a hájfejűt és más nagyképű szarházikat már rég elküldtem volna a fenébe. Nem szeretem, amikor hülyének néznek, nem örülök, amikor csak a hülyéknek udvarolnak és hozzám már egy szavuk sincs. Rohadt dühös vagyok, amikor azt hiszik, hogy bármit megtehetnek, hogy lehet haza is tolni a közösből, mert vannak érdemeik. Nem szeretem, hogy mindenre ráteszik a pártfinanszírozási hányadot és végtelenül keserű vagyok, amiért, ahelyett, hogy bontanák, inkább erősítik ezt az ezeréves, minden rendszert túlélő, minden rendszerre rámászó és benyálazó undok magyar urambátyámkodást.

Csakhogy nekik vannak érdemeik.

Akik pedig itt velük szemben ágaskodnak, úgy szarták el a rendszerváltoztatást, ahogy csak el lehet baszni valamit; és úgy lopták szét, úgy dobták oda a világ összes tolvajának - közben egyfolytában a szegényeket szánva és róluk pofázva - ahogy nem nem szégyellték.

Amit még meg lehetett menteni, azt ezek mentették meg. És abból tesznek zsebre valamennyit. Óriási különbség ám ez az előzőekhez képest, akik kiszolgáltatták az életünket a nemzetközi tolvajoknak, aztán széttárták a kezüket és azt mondták, hogy bocsi, "öngondoskodjatok" magatokról - ilyen a kapitalizmus.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés