Tűrhetetlen (32.)

2016. október 15. 9:40

Bayer Zsolt
Magyar Hírlap
Immunisak lettünk, megkaptuk a védőoltást, már illatos keszkenőt sem kell orrunk alá szorítanunk, amikor átkelünk a belőletek kipárolgó, miazmás közegen, vagy amikor ránk tüsszentetek.

Hja, kérem, ismerjük ezt, idestova húsz éve hallgatom, azóta, hogy még 1998-ban, a Budagyöngye bevásárlóközpontban Andrassew Iván hozzám lépett az alagsori zöldséges bolt bejáratánál, és csak úgy menetben, csak úgy hamarjában, gyorsan, mintegy mellékesen odasúgta a fülembe: »A többiek üzenik, most már hagyd abba, ne vidd túlzásba, és ezt mondom én is…«

Vonatkozott ez arra, hogy fejezzem be a Fidesz melletti kampányolást a Magyar Nemzetben.

Megmarad az ilyesmi, na. Ráadásul utólag nyeri el valódi értelmét. Hiszen akkor, abban a sűrű, beteg pillanatban alig-alig volt felfogható, s csak egy hülye vigyort csalogatott elő, holott komolyság volt, vérre menő jelzés, az volt A JEL, hogy tudjam, hol a határ. S azóta hallgatom a lélekkufárok dörgedelmeit, kioktatásait, azóta jönnek újra és újra a megfellebbezhetetlenek, akik egész életükben nem csináltak mást, csak posztamenseket tuszkoltak egymás segge alá, őszintébb pillanataikban pedig saját ülepük alá. Azokról a posztamensekről szórják szanaszét szánalmas szavaikat, eszméik és féligazságaik roncsait, no és persze a tengernyi hazugságot. Ezt szórják a belterjes közegnek, a beltenyészetnek, ahová valójában születni kell, bekerülni pedig csak úgy lehet, ha megtagadsz mindent, aminek köze van a normális élethez.

Igen, azóta, 1998 óta hallgatom ezeket, úgyhogy tökéletesen védett vagyok. Mi védettek vagyunk. Immunisak lettünk, megkaptuk a védőoltást, már illatos keszkenőt sem kell orrunk alá szorítanunk, amikor átkelünk a belőletek kipárolgó, miazmás közegen, vagy amikor ránk tüsszentetek. Megkaptuk a védőoltást, legkésőbb 1998-ban vagy 2002-ben, amikor az MSZP »diadala« után Ujhelyi István személyesen hívta fel a Duna Tv akkori vezetőjét, Pekár Istvánt, és huszonnégy órát adott neki, hogy rúgjon ki engem, és az akkori ATV vezetősége szintúgy huszonnégy órán belül szüntette meg az akkori ATV egyetlen nézett műsorát, a Sajtóklubot. Nem tudok nem emlékezni arra a kétségbeesett ötletre, ahogy Lovas Pista kitalálta, menjünk át Ausztriába, »szabad földre«, és ott tartsunk egy nyilvános sajtóklubot és persze nemzetközi sajtótájékoztatót a magyarországi sajtószabadság helyzetéről. Meg is szerveztük a dolgot, s a nevezetes nap előestéjén értesítést kaptunk az osztrák hatóságoktól, hogy nem engedélyezik a megmozdulásunkat, és nem fognak átengedni bennünket és a bennünket kísérő tömeget a határon.

Akkor kaptunk védőoltást a »szabad föld« illúziója ellen is. És ugye, mennyire szép az élet, hogy most már ez az emlék is ilyen aktuálissá válik, ennyire beszédes lesz, ahogy a Népszabadság harcosai vonulnak éppen Bécsbe, tiltakozni és nemzetközi sajtótájékoztatót tartani. A »szabad földre«. Ami nekik szabad, valóban… ”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 144 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Zsóti! A 130.000 kedves kínai bevándorlótok adó-és vámmentesen bizniszkedik szerte Magyarországon. A Monori Center meg a Ganz Mávag
most, ebben a pillanatban is tömve van.
Tállai haverodék meg a környékükre sem mennek.
Te tudod, hogy miért van ez így?
Megfejtés: Hát persze, hogy a baksisért!

Megfejtés

Emlékezni hetedíziglen.

Én meg szintaktikailag:

ehhez és muszáj.

Ez az Ausztriába tervezett, végül meghiúsított búcsú, szimpatizánsokkal nyilván kísérve, történetesen igaz, emlékszem.

Ennyit a szabadságszerető osztrákokról, akik azóta is a balosok nemzetközinek szánt tiltakozásaihoz készségesen asszisztálnak.

A 2002-es rendkívül övön aluli, de sikeres választási kampányból a Fidesz tanult. Jobb lett volna, ha NEM kap ennyire tanulságos leckét.

Bayer közben egy jelenség lett a jobboldalon, akiben dúl az igazságérzet, a balosok kontra szelektált, nemzeti vagyont a talpunk alól kihúzó csapata és a tetteseket feltétel nélkül és folytatólagosan támogató médiája ellenében.

Lassan eljön az egyszer mindenért fizetni kell ideje.

Mindig eljön, csak győzze az ember kivárni. Akkor lassabban, ha egy kormányzás a kisemberek számára is nyújt érezhetően javuló életminőséget.

A magam részéről örülnék, ha pl. a Magyar Idők időnként a jobbos, nagy port fölverő ügyekkel is foglalkozna. Nem okvetlenül hatna védekezésként.

Az újság terjesztése csapnivaló, nem csoda, ha VAN remittenda. Nyilván elő kéne fizetni. Meglátjuk.

Az jó, mert plusz 40 pont az egyetemi felvételinél (-::

Nem lehetett 23 éves Újhelyi.
Mivel Pekár 2000-2004-ig volt a Duna TV elnöke.
Újhelyi akkor már országgyűlési képviselő 2002 októberétől miniszterelnöki főtanácsadó.
Tehát simán belefért az idejébe. Azt ugye tudod, hogy 2002-től volt az mszp újra hatalmon? Akkor Újhelyi 27 éves volt.

Na ezt IS jól benézted!

Válaszok:
Sulammit | 2016. október 15. 11:38

Csak arra a dumára, hogy azonos a két hatalomgyakorlás: Hát nem !

Akkor ugyanis a csúcs, a Pannon rádió studiójának és a Demokrata szerkesztőségének a szétverése volt. Az elkövetőket pedig a rendőrségnek nem sikerült azonosítania (valami oknál fogva). És akkor nem szerveztek tüntetést a sajtószabadság védelmében azok, akik meghalnának, hogy a leköpésre méltó politikai ellenfelük elmondhassa a véleményét.

A mostani eset pedig egy sor kérdést vet fel.
A Népszabadság 5 Md veszteséget halmozott fel és az a politikai párt amelynek a szócsöve volt, úgy döntött, hogy tovább nem finanszírozza ezt a veszteséget és tulajdonrészét eladta.
Most ki fizesse ezt a veszteséget ?
Fizessük ki közpénzből ? Ez a gesztus kölcsönös volna a múltban és a jövőben ?
Ha kifizetjük, tesznek-e a rentabikitásért (nem feledve, hogy a veszteségesség közel tíz éve fennáll) vagy újból jönnének a markukat tartani ?

Ujhelyi nem szólhatott oda 98-ban! Nem a kora miatt, hanem mert nem voltak hatalmon. És Pekár sem volt még a Duna elnöke. De ezt leírtam már.

A beszólást úgy képzeld el, hogy ment a telefon, hogy: "Figyelj Pistám!" stb.

Miért is ne tudta volna ezt megtenni egy olyan pozícióban levő fiatal mszp-s, mint ő?

Nézd már meg hogy ma is és 89 előtt is kik voltak a laptulajdonosok?

Milyen tetvességről beszélsz? Nem kellett volna suliba járnom? :)

Annak sem néztél utána, hogy hány éves volt, mikortól volt elnök, stb.

Az utolsó mondatodra nem válaszolok, mert te sem válaszoltál nekem, amikor valamelyik nap kérdeztelek.

"1993-ban lépett be az MSZP-be, ahol tevékenykedett az alapszervezet vezetőjeként, megyei alelnökként, és az Ifjúsági Tagozat elnökeként is. A párt Országos Választmányának, majd 2000. november 26-ától az Országos Elnökségnek tagja." - 98-ban már volt valaki.

Az a műkörmös fiatalasszony egy aranykalászos gazda.

http://mandiner.hu/cikk/201310..

Jó sok! :)

2 1/2 Margitsziget?

A letelepedési kötvények hozamát ugyanazok fogják kifizetni, akik általában az államadósságot, kamatostól.
A világ így működik. Az offshore elítélendő.

Mintha mostanában alacsonyabb lenne a kamat és a kockázati felár.

A Mészáros által teljesített szerződéseket lehetne piszkálni, speciel a saját környezetemben is látok olyat, h. milyen jól lehet ésszel, szorgalommal, szaktudással, szervező képességgel, rosszul fizetett, de jól teljesítő, ellenőrzött emberekkel a reálgazdaságban kiemelkedően jól boldogulni. Nem kell automatikusan lopást látni minden jómód mögött.

Amit a Surányi, Simor után a Matolcsyék megléptek és bejött, azután nem nagyon érdekel, h. hol "mutatványozik".

Egy politikus nem mindegy kit választ feleségnek. A Rogán család sokaknak antipatikus. Szerintem fog ő még hátrébb kerülni. V. kerületi polgármesterként a leértékelt néhány ingatlan ellenére nem teljesített rosszul, viszont előbb-utóbb minden rossz húzásnak a Juhász nélkül is meglesz a böjtje.

Ki kell várni. Néha nagyon hosszúnak tűnik.

Nyilván a saját seb tud igazán fájni, de annál durvábban, mint a Horn-Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai időszakban egyszerűen lehetetlenség az ellenzéki sajtó lehengerlése, a saját kihasználása.

Végül is megbuktak, de nem ezért, hanem azért, mert nem voltak képesek eredményesen vezetni az országot, nem ment az "agytrösztnek" az országot is ötről hatra juttatni.

Akkor miért maximálták 300 hektárra a megvehető (bérelhető) földeket, ha 16 hektárbon is élhetnének, mint Marci Hevesen?

Arra gondolsz, hogy a GDP mezőgazdaságra eső része nagyon alacsony?

A 16ha az elvileg 400x400m, tényleg megél ebből egy család? Mondjuk, átlagos minőségű földön, mennyi kéne ebből legyen kertészet? Ezeken a szélsőségesen meleg nyarakon biztos kéne öntözni, annak a megoldása is helytől függően pénzigényes. Nem lehet, h. a ny-európai farmok is csak a mammut támogatásaikkal, a sok évtizedes szerves fejlődéssel képesek talpon maradni, vagy sem?

Két regényt is olvastam arról, h. pl. Angliában az 1990-2000-es évek környékén még állattenyésztéssel sem ment kisebb gazdaságoknak a talpon maradás.
A 16ha nem tűnik soknak.

"Az országban úgy állítunk elő értékes, egészséges, biztonságos és génmódosítás-mentes élelmiszereket"

Ez nem valósult meg?

"a lehető legkevésbé terhelő, egészséges és biztonságos élelmiszereket,"

És ez?

Úgy tudod, hogy vannak nálunk génmódosított élelmiszerek?

Figyelj már!

Te tudsz arról valamit, hogy amikor Zsóti a Népszabadságnál dolgozott, milyen védőoltást kapott??

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés