A baloldalé a nyugati sajtó

2016. október 18. 9:30

Andreas Unterberger
Magyar Hírlap
Ausztriában az újságírók nyolcvan-kilencven, Németországban hetven-nyolcvan százalékban baloldaliak. Nemcsak Magyarország tekintetében foglalnak el baloldali pozíciót egy vitában, de minden más kérdésben is. Legyen az bevándorlás, migráció, gazdaság. Interjú.

– Hogyan értelmezzem azt, hogy október 13-án a tényekre támaszkodó cikket mert írni a blogján az osztrák tulajdonos által felfüggesztett Népszabadságról?

– Egyáltalán nem értem a kérdését. Ugyanis az elmúlt negyven évben ez volt a munkám. Cikket írni tények alapján. Úgy tanultam, hogy ezt hívják az újságírószakma lényegének.

– Ezt azért kérdezem, mert az osztrák sajtó eddig a Népszabadság esetében feltételezések, vádak és a magyarországi balliberálisok összeesküvés-elméleteit visszhangozva írta minden cikkét.

– Igen. Ezt csinálják. Nemcsak Ausztriában, hanem jórészt Németországban is, ahol az újságírók ugyancsak baloldali társaság. Nemcsak Magyarország tekintetében foglalnak el baloldali pozíciót egy vitában, de minden más kérdésben is. Legyen az bevándorlás, migráció, gazdaság. Ausztriában az újságírók nyolcvan-kilencven, Németországban hetven-nyolcvan százalékban baloldaliak.

(...)

– Azt azért ismerjük el, hogy Magyarország esetében az osztrák és nyugati sajtó különösen hajlamos bármi rosszat írni, ha az országot nem balliberális koalíció irányítja. Rosszul látom?

– Ausztriában és több más nyugati országban számosan élnek olyanok, akik Magyarországról vándoroltak ki, és szoros kapcsolatokat ápolnak a magyarországi balliberális barátaikkal. Ők a Népszabadság ügyében azonnal megindították itt a kampányt. Mint Paul Lendvai.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem baloldaliak azok, semmi közük a valódi baloldalhoz. Neoliberálisok.

Mint négy német rádiót rendszeresen hallgató , meg tudom erősíteni annak igaz volát , ami ebben az interjúban elhangzott .

Tárgyilag téved . Az Új Emberben lehet/ett/ olvasni papi csalásról , pedofil témáról , egyházkritikus témáról , méghozzá alázatos-tárgyilagos módon .

Na látod, ez egy tipikusan olyan téma lehetne, aminek a felkutatásáról szól az oknyomozó újságírás.
Kár, hogy manapság már nem jellemző ez a fajta újságírás.

Piaci alapon, persze ...
Itt egy gondolatébresztő olvasmány a témában:
http://kiettemeg.pestisracok.h..

És van arróli is infód, hogy akkor hány délszláv menekültet fogadott be Magyarország? és arról, hogy közűlük hányan követelték, hogy azonnal engedjék, sőt vgyék őket nyomban Ausztriába, vagy inkább Németországba. Esetleg Svédországba, mert az a tuti.

Te a "liberális"-t az igazság és a tényszerűség szinonímájakénkt használod, ami finoman szólva nem állja ki a valóság próbáját.

Sőt.

Nem , csak a nyelvtudást szinten kell tartani...

"A baloldalé a nyugati sajtó"
Ez eddig is tisztán látszott. Ezért nincs, szerintük Magyarországon sajtószabadság. Világos.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés