Andy Vajna cége humorcsatornát indít Európában

2016. október 18. 19:03
Andy Vajna médiacége műsorszolgáltatási jogot kért az Európai Unió országaiban, valamint Ukrajnában és Szerbiában a Humor+ szórakoztató tévécsatorna elindítására. A csatornát először Magyarországon, valamint a szomszédos országokban indítaná el a Magyar Broadcasting Co. és regionális leányvállalatai. A román Audiovizuális Tanács már megadta az engedélyt, ahol hamarosan nyolc másik csatornával együtt indul a Humor+.

Andy Vajna cége a Humor+ nevű szórakoztató tévécsatornára nemzetközi műsorszolgáltatási jogot kért az Európai Unióra, valamint Ukrajnára és Szerbiára. Kezdetben azonban a célközönség Romániára, Magyarországra, Szlovákiára, Ukrajnára, Szerbiára és Horvátországra korlátozódik. A „klasszikus” sorozatokon – A dadus, Egy rém rendes család, Amerikai fater – kívül a licenctulajdonos exkluzív szórakoztató sorozatokat és rajzfilmeket is ígér, saját produkció nélkül – számolt be a Mediafax román hírügynökség.

Daróczi László vezérigazgató elmondta, az egész napos csatornát először Magyarországon indítják el. A csatorna egyes produkciókat pedig különböző nyelveken szinkronizálva ad – például a magyarországi, és horvátországi nézők számára. A romániai nézők eredeti hanggal és román felirattal nézhetik a Humor+ műsorait.

Romániában már engedélyezték a csatorna indítását

A román Audiovizuális Tanács (CNA) kiadta az engedélyt kedden az Andy Vajna által birtokolt, Romániában bejegyzett CEE Broadcasting Co-nak a Humor+ nevű szórakoztató csatorna beindítására.

A Humor+ romániai indulását október végére tervezik azzal a másik nyolc csatornával együtt, amelyek beindítására a CEE Broadcasting Co. júliusban kapott engedélyt a román médiahatóságtól. A kilenc Romániában bejegyzett csatorna évi hétmillió eurós költségvetésből fog működni, ezek közül a Humor+ műsoraira évi 800 ezer eurót szánnak.

A Mediafax szerint a CEE Broadcasting Co srl. közvetetten szinte kizárólagosan Andy Vajna tulajdonában van.  A CNA egyhangú szavazással döntött a Humor+ műsorszolgáltatási engedélyének kibocsátásáról.

(MTI)

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azt hittem már elindította.

Sok irigy ember van Magyarországon!
Én büszke vagyok Vajnára.
Akinek nem tetszik, az csinálja utána.
De - azt hiszem-, az a baj vele, hogy nem a baloldalhoz húz.
Nagyon remélem, hogy mint minden amihez ANDY VAJNA hozzányult a humorcsatorna is siker lesz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés