A Népszabadság bezárása miatt tüntettek Brüsszelben

2016. október 19. 15:02
Több tucatnyian demonstráltak szerdán Brüsszelben, az Európai Bizottság épülete előtt a Népszabadság bezárása és a magyar sajtószabadság helyzete miatt.

A Népszabadság bezárásával kapcsolatban a médiaszabadság, a demokrácia magyarországi helyzetére hívták fel a figyelmet szerdán az Európai Bizottság brüsszeli székháza előtt tartott tüntetés résztvevői. A szónokok kiemelték, hogy a napilap bezárásával súlyosan sérült a sajtószabadság Magyarországon, a mindenkori kormánnyal szemben álló véleményt megfogalmazó újságírók elhelyezkedési lehetőségei egyre szűkülnek.

Halmai Katalin, a Népszabadság brüsszeli tudósítója beszédében kiemelte, nem kell mindent elhinni, ami a napilappal kapcsolatban a sajtóban megjelent. „Nem kell elhinni, hogy a lap megszüntetése gazdasági döntés volt, hogy a Népszabadság veszteséges vállalkozás volt, hogy a napilap nem politikai okokból szűnt meg” – fogalmazott.

A tüntetésen részt vett Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője is. (MTI)

*

Fotó: Ujhelyi István Facebook-oldala

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ENSZ közgyűlés mikor foglalkozik ezzel a kérdéssel?

Pedig a Népszabadság veszteséges volt, ez nem kérdés.

Amit a kormány szemére lehet felróni az max. annyi, hogy miért nem segítette a Népszabadságot anyagilag. Ami ugye meg megint csak visszás, hiszen baloldali kormányok mikor és mennyire támogattak jobboldali lapokat?

Többek között ezért tart itt a politikailag lepusztult magyar baloldal : olyan témákban hangoskodnak , ahol nyilvánvalóan nincs igazuk , sok oldalról már cáfolták őket , de ők még mindig a lerágott csonton kínlódnak , a joggal vesztes partit ragozzák .

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés