Nem nevezi többet jobboldali populistának az AfD-t a német köztévé

2016. október 19. 11:20
A német ARD közszolgálati televízió híradója nem használja a jövőben a „jobboldali populista” jelzőt a bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak (AfD) párt esetén. Ezt Kai Gniffke, az ARD főszerkesztője jelentette be egy múlt heti médiakonferencián.

A köztévé főszerkesztője döntését azzal indokolta, hogy számos nézőjük kifogásolta a jelző kioktató jellegét, a híradó ezért felhagyott annak használatával. Gniffke elmondta, meg kell tanulniuk az AfD-t demokratikus legitimációval rendelkező pártként kezelni: „Mi nem írjuk elő az embereknek, hogy miről mit kell gondolniuk.”

Az AfD-hez közelálló Junge Freiheit hozzáteszi: az ARD ezzel a délnyugatnémet regionális köztévé gyakorlatát veszi át. Az SWR 2015 decemberében döntötte el, hogy nem használja a jobboldali populista jelzőt a párttal összefüggésben. A médium akkor egy hírszerkesztőknek szóló belső utasításban ezt azzal indokolta, hogy az AfD időközben eléggé ismert lett ahhoz, hogy ne legyen szükség erre az értelmező jelzőre.

Fotónkon Frauke Petry AfD-elnök látható az ARD mikrofonja előtt.

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én azt hallottam, hogy a párt tagösszetétele Tartományonként eltérő. Van, ahol tényleg jobboldali radikális, másutt pedig csak egy kicsit jobboldali konzervatív.

Nocsak!
A köztévének már számít a nép szava Németországban?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés