A nap, amikor Orbán sajtófőnöke belerúgott Orbán tanácsadójába

2016. október 19. 16:51

Seres László
hvg.hu

Jó, akkor most már hivatalos: a kormányzat hivatalosan sem lát semmi problémát a Pecina-féle osztrák-magyar K.u.K. piacgazdaság működésében, akinek pedig egy őszinte rezdülés erejéig van mersze problémát látni benne, azt nevetségessé teszik.

„Jó, akkor most már hivatalos: a kormányzat hivatalosan sem lát semmi problémát a Pecina-féle osztrák-magyar K.u.K. piacgazdaság működésében, akinek pedig egy őszinte rezdülés erejéig van mersze problémát látni benne, azt nevetségessé teszik. Még akkor is, ha ők nímandok, a nevetségessé tett ember pedig egy Szőcs Géza.

Történt ugyanis, hogy a volt kulturális államtitkár – nem mellesleg a mai napig a miniszterelnök kulturális főtanácsadója – a Hír Tv-ben sajnálatát fejezte ki a Népszabadság, de főleg online archívumának eltűnése miatt: »rendkívüli csapásnak érzem ezt a magyar sajtószabadságra nézve, nagyon sajnálom mindazt, ami történt«. Ilyen mozzanat a NER-ben nem maradhat megtorolatlan, itt egy a tábor, egy a nyelvezet és egy az üzenet.

Szólva lett tehát Havasi Bertalannak: figyu Berci, úgy rúgd le a fejét a Gézának, mint az Árpi azoknak a nyuggereknek, de csak szimbólikusan, értve vagyok? Berci pedig megszólalt: »Érthető, hogy vannak, akik vonzódnak a balos szubkultúrához, és nekik most hiányérzetük van.«

Ennyike. Így bánik ez a rendszer a sajátjaival. Így lesz egy Szőcs Gézából »vannak, akik«, tekintet nélkül arra, ki és mi ő, és még mázlija van, hogy ma él, pár évtizede már ott ülne a messze Kolimán, valamelyik egy-a-táborban.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://media.mandiner.hu/trackback/25762