Liechtensteini cég vette meg a Népszavát és a Vasárnapi Híreket

2016. október 20. 13:56
A liechtensteini székhelyű XXI Century Invest AG vásárolta fel a Népszavát, illetve Szabad Földet, a Vasárnapi Híreket és a a Geomédia-csoport médiaportfóliójának többi részét. A Népszava és a Vasárnapi Hírek integrált szerkesztőségben működik tovább; utóbbi lap főszerkesztője elmondta: számítanak a Népszabadság kollégáira is.

A liechtensteini székhelyű XXI Century Invest AG – eddigi tulajdonosaiktól –megvásárolta a Népszava napilapot, valamint a Geomédia-csoport médiaportfólióját: a Szabad Föld és a Vasárnapi Hírek hetilapot, valamint a kiadó magazinjait – közölte a cég csütörtökön az MTI-vel. A XXI Century Invest AG képviselőjeként Daniel Vogt október közepén Budapesten írta alá a szerződéseket. A tranzakció a befektetésre létrehozandó projektcég, a XXI Century Invest AG bejegyzésével zárul le – tették hozzá.

Nem változik a lapok jellege

A közleményben azt írták: a XXI Century Invest AG Kelet-Közép-Európában többféle befektetéssel rendelkező külföldi magánszemélyek érdekeltsége. „A Geomédia lapjaiba és a Népszavába történő beruházásra olyan pénzügyi invesztícióként tekint a cég, amellyel kifejezi elkötelezettségét a médiaportfólió fejlesztésére, egyben a közéleti lapok szellemiségének megőrzésére. Éppen ezért semmilyen politikai érdek vagy akarat nem lesz befolyással a szerkesztőségi tartalmakra” – fogalmaztak.

A XXI Century Invest AG az újonnan megszerzett médiaportfóliójának fejlesztéséhez szükséges – a vételárat jócskán meghaladó – pénzügyi forrásokat képes biztosítani. A médiaportfólió operatív és szakmai irányítását a jövőben is a Geomédia magyar menedzsmentje gyakorolja – olvasható a cég közleményében.

A Vasárnapi Hírek és a Népszava egy integrált szerkesztőségben működik tovább

Gál J. Zoltán, a Vasárnapi Hírek főszerkesztője az érintett médiumok jövőjéről az MTI-nek elmondta, hogy a Vasárnapi Hírek és a Népszava egy integrált szerkesztőségben működik a jövőben, ennek az új koncepciónak a kidolgozása megkezdődött és a tervek szerint még az idén lezárulhat ez a folyamat. Kiemelte továbbá, hogy a Népszabadság felfüggesztése is egy új helyzetet teremtett a hazai lappiacon. Hozzátette: a Népszava és a Vasárnapi Hírek integrációja során Népszabadság-dolgozókkal is számolnak, ha „megoldódik a helyzetük”.

Németh Péter, a Népszava főszerkesztője eddigi népszabadságos dolgozók esetleges csatlakozását teljesen normális piaci mozgásnak nevezte. Azt mondta: a Népszava és a Vasárnapi Hírek integrált szerkesztőségben folytatja a jövőben, de annak formája még nem tisztázott, hogy ez két külön lapot vagy egyet jelent majd. A jövő héten és az azt követő időszakban ismerkednek majd meg „az új tulajdonosi szinttel”, a menedzsmenttel, ezután tudnak majd többet a jövőről.

(MTI)

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"... semmilyen politikai érdek vagy akarat nem lesz befolyással a szerkesztőségi tartalmakra.”

Amint eddig sem volt. Hiszen "független", "mértékadó" és "hiteles" "szellemi műhelyekről" van szó.

Az ő neve a Népszabadság esetleges megvétele kapcsán merült fel.
Belátom, a kettőt könnyű összekeverni.
:)

Jé, a Gázelnök jr. főszerk?
Csak jó lehet, a D-209-es kommunikációs (lol) főnökeként már mindent bizonyított:):):)

A politika stabilizálódásának folyományaként nem lehetne még egy két lapot "integrált szerkesztőség"-be összevonni?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában